קבלן

מיכל75

New member
קבלן

שלום לכולם, אני כרגע מחכה לאשור התוכנית שלי בעיריה ומנצלת את הזמן כדי לחפש קבלן שלד. קרובת משפחה שלי בונה את הדו שלי והיא רק עכשיו הגישה את התוכניות שלה. היות ושמעתי הרבה דעות סותרות רציתי לשאול אם מישהו יודע בערך בכמה תייקר לי העובדה שאיני מחכה לה לבניית השלד או לחלופין כמה תוזיל לי את הבנייה אם אחליט לחכות לה? האדריכלית טוענת שכדאי לבנות יד את השלד (כוללת קונסטרוקטר,חשמלאי ואינסטלציה) ביחד גם מבחינת עלויות וגם כי זה יותר טוב למבנה!?! אשמח לעצות!

fireman

New member
יש צדק עם דבריה של האדריכלית.

תכנון משותף ע"י הקונסטרוקטור יכול להוזיל את העלויות ואף לשפר את חוזק המבנה בעיקר בכל הנוגע לרעידות אדמה שם קיימת בעייתיות מסויימת בכל הנוגע לבניית דו משפחתי. כל חלק בפרוייקט שתוכלו לבצע ביחד באמצעות אותו בעל מקצוע תוזיל את העלויות עבורכם. ככל שהעבודה גדולה יותר - יכולת המיקוח שלכם טובה יותר וכל גם ההוזלות שתוכלו להפיק מהעניין. ההוזלה יכולה להגיע לרמה של עשרות אחוזים אצל אנשי המקצוע, שווה לחכות לדעתי.

בינא

Member
תמיד כדאי ומשתלם לתכנן ולבנות דו-משפחתי ביחד

גם אם תכננתם עם 2 אדרילים שונים, כדאי להפגיש ביניהם כדי לבצע תאום-תכנון. רצוי שאת התכנון הקונסטרוקטיבי יבצע אותו מתכנן ואם כבר חתמו 2 הצדדים עם מתכננים שונים כדאי להפגיש אותם כדי לבצע תאום-תכנון. קבלן ייתן הצעה טובה יותר ל-2 יחידות דיור מאשר ל-1. קבלן שיבצע עבודות עפר, עבודות ביסוס, איטומים, עבודות בטון ושלד למבנה משותף, יבצע זאת טוב בהרבה מ-2 קבלנים שונים, שלא לדבר על חיסכון במריבות / גנבות הדדיות ועוד שיהיו תמיד, בסופו של דבר על-חשבון הלקוח. גם עבודות גמר כדאי שיבוצעו באותו זמן. מומלץ מאוד מכל בחינה לבנות ביחד, גם אם הגימורים שונים והרצונות שונים. גם לוח הזמנים, בסופו של דבר, יתאזן עם בניה משותפץ לכן כדאי לחכות לדו שלך. רצוי שהדו שלך ישתמש בטיעון שאתם כבר קיבלתם היתר לבניה כי זה יזרז לו את התהליך. שנה טובה, קבלת החלטות נכונה וחתימה טובה.

למעלה