קבלן מפתח?

nureetd

New member
קבלן מפתח?

שלום לכולם, אנחנו בשלבי מציאת קבלן. לרשותנו סכום מסויים לבניית הבית ואנחנו לא יכולים לחרוג ממנו. האדריכלית המליצה לנו לעבוד עם קבלן מפתח. מצד אחד אנחנו מבינים שזה חוסך קצת (הרבה?) כאבי ראש ומבטיח עמידה בתקציב (בתנאי שדואגים שהכל יופיע בסעיפי החוזה), אבל מצד שני - מדוע אם כן, לא כולם לוקחים קבלן מפתח? נשמח לקצת סדר בראש: 1. מה היתרונות והחסרונות של קבלן מפתח מול עבודה עם קבלנים שונים לשלבים השונים? 2. האם תוכלו לעזור לנו ברשימת הדברים שעליהם צריך לסגור בחוזה מול קבלן מפתח, כדי שלא יהיו "הפתעות"? תודה רבה!

Dfengshui

New member
עלות מול תועלת

ישנן 3 שיטות בניה באופן כללי: 1. קבלן מפתח. 2. מפקח/מנהל בניה. 3. קבלני משנה. קבלן מפתח מוריד את הכאב ראש רק למראית עין. עדיין אתם הם אלו שצריכים ללכת ולבחור ריצוף, מטבח, ארונות אמבטיה וכו'. אתם גם אלו שצריכים לבדוק שהקבלן אכן מבצע את מה שהוא אמור לעשות. בעבר הרחוק, קניתי דירה מקבלן. אני זוכרת שבאותה תקופה התרוצצתי לא מעט, למרות שלא היו לי שום שינויים בבית. לסיכום - קבלן מפתח יקר יותר (בהרבה) ולא ממש חוסך כאב ראש. אם כבר לחסוך זמן, אז עדיף לקחת מנהל/מפקח בניה. אומנם גם אז צריך לפקח עליו ולהתרוצץ בדיוק כמו עם קבלן מפתח, אבל לפחות העלות זולה יותר. בניה עם קבלני משנה היא אכן "כאב ראש" מסוים. השיטה הזו מומלצת רק למי שיש זמן פנוי ובקי בענף הבניה (לפחות חלקית). אפשר לבנות עם קבלני משנה ולהוסיף את מפקח הבניה ואז חזרנו לאופציה 2, שהיא המועדפת על רוב הבונים היום. אם בכל זאת אתם רוצים קבלן מפתח, תצטרכו לחשוב על כל נקודה הכי קטנה שאפשר כדי שהכל יהיה מסוכם מראש. כמו כן, צריך להגדיר במדויק איזה מפרט אתם מקבלים, אילו חברות ואיזה דגמים. אם תעשי חיפוש בפורום, תראי דיונים קודמים עם המלצות להגדרות במפרט. שיהיה בהצלחה!

ש ג ה

New member
עוד יתרון לקבלן מפתח...

(אני בונה עם כזה
) האחריות המלאה עבור הבית שהוא בונה, אטימות, ריצוף טיח וכו', הכל כולל הכל יש אל מי לפנות אם נמצא איזשהו פגם.... ניראה לי חשוב ועדין לדעתי ההתרוממות היא קטנה בהרבה משתי האופציות האחרות ואכן לבדוק כל פיפס בחוזה (כולל לאיזה מדד תשומות בניה מוצמד המחיר של הבית, תעברי סעיף סעיף ותבקשי מפרט מה זה כולל) ולא שאני בעד/נגד קבלן מפתח רק הוספתי יתרון....

nureetd

New member
וואהו!../images/Emo47.gif + שאלה לבינא

תודה רבה! רק לצורך ההבנה שלי- אם אני לא לוקחת קבלן מפתח- זו הרשימה המלאה של מי שאעבוד מולו? מצד אחד נראה הרבה, מצד שני אם יותר זול- אולי עדיף? כנראה שנבקש הצעות מחיר לכאן ולכאן ונשקול מה לעשות. האם יש לך המלצה בעניין?

mister500

New member
הערה

הרשימה למעלה רק נראית מאיימת...היא לא קבלן מפתח יקח ממך 1500 $ למ"ר לך תעלה בנייה עצמית בסביבות 1000-1100 $ למ"ר .. שווה? לא שווה...? שיקול שלך.

nureetd

New member
הבדל משמעותי../images/Emo70.gif

אנחנו בע"ה בונים 246 מ"ר. ההבדל בעצם מתקרב ל 400,000 ש"ח??? מדהים! לא ידעתי שההבדל כ"כ משמעותי. זה גורם לי ליטות לכיוון קבלנים נפרדים - הרבה בלגאן, אבל מי חשב שיהיה קל?

mister500

New member
מחשבה טובה..

ויכול להיות לך קל אם תשכרי את שירותיו של מפקח ( יש כאן בפורום , ואפילו ענה לך מעלי )

nureetd

New member
עלויות מפקח

כמה עולה מפקח? לפי מה זה נקבע? לפי מ"ר? לפי מקום בניה? מה טווח המחירים הממוצע?

nureetd

New member
אם השיקול שלך הוא נטו נוחות אז אולי...

אבל כשהשיקול הוא בעיקר כסף - אז שואלים כמה עולה...

dafnile

New member
מפקח וקבלן מפתח

מפקח יכול לעלות כ-50,000 ש"ח, תלוי בגודל הבית ותלוי אם אתם רוצים רק פיקוח או גם ניהול ופיקוח (ניהול לו"ז מלא ותיאום מול כל הקבלנים). בחישוב קבלן מפתח מול קבלני משנה קחו בחשבון הרבה ימי עבודה שתצטרכו להשקיע, חוזים נפרדים לכל קבלן משנה, ולו"ז שיכול לזלוג, תלוי כמה "ניהול עבודה" אתם עושים ותיאומים. לכל אחד מתאים משהו אחר. לנו התאים קבלן מפתח בעיקר בגלל לחץ זמן לסיים את הבית ב-8 חודשים, ריחוק ממקום הבניה (עיר אחרת), 2 ילדים בבית ורצון לסיים את הפרויקט עם מעט נשימה. גם כך אנחנו נדרשים להרבה עבודה (החלטות, גמרים וכד'), כך שלנו זה מאוד מתאים. בהצלחה!

mister500

New member
שכר מפקח

בין 3% ל 7% מעלות הפרוייקט ( תלוי מה החשיבות העצמית של אותו מפקח)

קבלן מפתח עולה כ 20 -30 אחוז יותר

מקבלנות עצמית . אבל למה לפסול מראש , היום יש הצעות לא רעות גם אצלם . מה שאני מציע הוא לקחת כמה הצעות מחיר לא פאושליות אלא המפרטות כל סעיף בנפרד שלד , טיח , חשמל ,אינסטלציה וכו' ולראות היכן ההצעות מוגזמות והיכן ניתן להתמקח . בנושא שלד אפשר להשיג היום קבלנים ב 1000 ש"ח למ"ר , שזה הסעיף הראשון והכבד מכולם .

למעלה