קבלן מפתח

עופרה8

New member
קבלן מפתח

אנחנו 3 משפחות שבונות יחד (קבוצת רכישה) אנחנו לפני בחירת קבלן מפתח. רציתי לדעת על מה לתת את הדגש בחוזה איתו, על מה להתעקש (כי אי אפשר לתקן אחכ או כי יקר מאוד לתקן) ביחוד בקטע של בלוקים, בידוד טרמי ואקוסטי, אינסלציה וחשמל. דוגמאות לחוזה או סתם רשימת דגשים יתקבלו בברכה תודה רבה,

לשאלתך - קבלן מפתח .

ראשית כל - מפקח יש ...? במסגרת קבוצת רכישה הנכם יכולים לשכור מפקח אשר ינחה אתכם בכל השאלות , הבעיות וההתנהלות מול הקבלנים הן מבחינה מקצועית והן מבחינה כספית . כל השאלות הללו הם שאלות תכנוניות , שאלות שיושבים עליהם עוד בטרם הוצאת מכרז לקבלנים , הקבלנים יודעים לקחת תוכניות ולבצע בהתאם , לכן ישנה חשיבות לעניין מפקח . מאחל לכולם בהצלחה .

isi5

New member
נהדר

ראשית עליי לומר כשיש 3 משפחות ביחד לבניה אפשר וניתן לחלק את האחריות להגעה לשטח וזה מצויין . כי למרות מפקחים וקבלני מפתח - יש נפילות ! חבר טוב שלנו שבנה , העיף באמצע הבנייה את הקבלן מפתח כיוון שלמעלה מחודש ימים לא הצליח לבחור מי שיעשה את החלונות והתריסים . והם היו לחוצים להיכנס בזמן לבית הספר והגנים כולל הולדת ילד חדש . העיפו אותו וסיימו לבד .( לפני שנה נכנסו לבית ) חבר אחר שלנו גילה , ממש בתחילת הבנייה שבמפת הכלונסאות יש 25 ואילו בשטח נבנו רק 18 . ככשאל לפשר העניין , אמר לו הקבלן מפתח שלקח על עצמו יוזמה וחשיבה כלומר : כבר על ההתחלה , עוד לפני שבנה קיר ראשון בבית , הוא חוסך על חשבונם , מה שכמובן לא מפתיע . כל מה שכתבתי טרי טרי , משבוע שעבר . אז אם אתם לוקחים קבלן מפתח ממילא , קחו לכם חלוקה של אחריות והגעה לשטח , כי מפקח בנייה או קבלן מפתח , זה לא ערובה לכך שבזה סיימתם . בנייה זה פרויקט מאוד קשה , וכולם חייבים להבין שזו שנה של תשומת לב מרובה .

עופרה8

New member
חוזה מול קבלן מפתח

ונגיד שאנחנו נגיע לשטח, אנחנו לא יודעים מה לחפש ומה לבדוק וכל זה שלב מאוחר יותר. השלב הנוכחי הוא שלב החוזהוןשלב בחירת הקבלן. השאלה שלי היא על החוזה, מה להקפיד שיהיה שם מבחינת חומרים וטכניקות בניה.

isi5

New member
קצת קשה לענות ככה

זה כ"כ מורכב , ונתון לתירגום אישי ... אלומניום למשל - איזה סוג ואיפה חלונות פירזול בלגי ? רשתות ? קליל 2000 ( נדמה לי שכך קוראים לזה ) איזה סוג , צבע , זכוכיות , איפה בידודית ואיפה לא . גומיות בצדדים , אחריות על איטום לגשמים . כן או לא חשמלי , איזה סוג , ומנועים ? מאיזה תוצרת ? זה על קצה הקצה . קשה לענות ככה . תוציאי מאתרים הסכמים כאלה , ועשי התאמה , מול הגיון אישי לפרויקט שלך , הראי לאחרים שבונים , ולימדי ... המון עבודה , המון פרטים , אבל אם לא תעשי זאת עכשו .. אח"כ אללה הוא אכבר . ואיך תגני על צעצמך מסיפור כמו חברים שלי ? שלא יחרוג מהוראות מהנדס ? ואמון ? לא פשוט .אבל לא בלתי אפשרי .

בינא

Member
גם ניתוח לב פתוח אתה ממליץ לעשות לבד...?

מזמן כבר לא ראיתי "יעוץ" כל-כך לא אחראי בפורום הזה! חבר שלך מצא שקבלן המפתח עשה לו 18 כלונסאות במקום 23? איפה היה המהנדס שאישר את הקידוחים? איפה היה המפקח? היכן היה מהנדס הבצוע של הקבלן הרשום (?) = קבלן המפתח... לא היה? אולי הקבלן מפתח של החבר שלך בכלל לא רשום כי הוא רצה לחסוך כסף ולשלם לו ב"שחור"? תברר את כל הסיפור של החבר שלך עד הסוף ורק לאחר מכן תן עצות ולא משמועות, אלא ממקור ראשון. קבוצת בניה היא גורם חזק בעיקר בשוק של מיתון כמו היום. חובה על קבוצה כזו, עם שאלות מהסוג שנשאל, לקחת מפקח כי בשלב של התקלות, אנשי הקבוצה "יאכלו אחד את השני בלי מלח"... על מה "להתעקש" עם הקבלן? לא צריך להתעקש על כלום, כי צריכות להיות תוכניות סדורות שעברו תיאום-תכנון, הוצאו כתבי כמויות ומפרטים טכניים ואז אין על מה "להתעקש". רק חמורים מתעקשים! המלצה חמה! כמו שאינכם מבצעים לבד את התיקונים ברכב שלכם, אלא הולכים למוסך מורשה וכמו שאינכם מלמדים לבד את הילדים שלכם אלא שולחים אותם לביה"ס (הרוב בכל אופן)...כך חשוב שתתנו לבעל מקצוע - מלווה בניה מקצועי / מפקח בניה / מנהל בצוע הנדסי, לבצע את עבודתו עבורכם. זה עולה כסף אבל הרבה פחות ממה שיעלה לכם אם תנסו לבנות לבד עם "קבלן מפתח" שמה שמעניין אותו זה להרוויח מה שיותר על-חשבון לקוחותיו ואם הוא יכול לעשות זאת "בחברות"...מה טוב... אבל מפקח הוא לא ואף פעם לא תדעו אם סידרו אתכם או לא.

tacher

New member
גם אנחנו חלק מקבוצה

אז דבר ראשון לוקחים מנהל פרויקט שהוא גם מפקח בניה, הוא דואג לכל המכרזים של בעלי המקצוע ומוגדר לו בחוזה עד מתי הוא מנפק את כל החוזים וההסדרים מול הספקים והעובדים השונים. אנחנו הגדרנו מפרט טכני על כל הבית כבר במעמד החוזים הראשוניים, אני ממליצה לקחת גם ייעוץ ממהנדס בניין לנושא זה, הוא נתן המלצות על סטנדרט חומרים מבלוקים ועד אלומיניום, בעצם על הכל הוא נתן קוים כלליים, אח"כ מייצרים מו"מ עם קבלנים על פי המפרט הנ"ל.

calila

New member
הדבר הכי חשוב וזה מוכיח את עצמו פעם אחר פעם

הוא לסגור חוזה פאושלי ושהמפרט יהיה הכי מפורט שאפשר למה פאושלי? אם המהנדסים שלך טעו בכתב הכמויות (ותאמיני לי הם טועים) הקבלן יהיה חייב לספוג את העלות אם יהיה צורך ביותר חומר למשל אצלי תכננו מסלעה כקיר תומך אדריכלית הנוף טעתה בגדול עם כמות האבנים והמילוי הדרוש, היא כתבה שצריך 90 מר אבנים ו X קו"ב של אדמת מילוי, בפועל היה צורך ב 160 מר של אבנים ו 2X מילוי, הקבלן השתגע וכמעט הפסיק לעבוד על הפיתוח אבל המפקח הזכיר לו שהחוזה פאושלי שהיה עליו לבדוק כמויות בעצמו ואין להלין על איש מלבדו ... הוא ספג את העלות ואני לא הוספתי גרוש ... אותו כנ"ל (אבל בהפרשים קטנים יותר) היה עם הבטון, עם הברזל .... הדבר היחיד שהוצאנו מהפאושלי היה עבודות חשמל כי חשוב היה לי הגמישות לשינויים, עשינו מכרז לחשמל והקבלן לקח את החמשלאי שאנחנו בחרנו והוא לא לוקח עמלה קבלנית על כך ... בקיצור ... פאושלי ....

למעלה