קבלו קטע.....

FreeSpider

New member
קבלו קטע.....

הייתי צריך היום להגיד למורה שלי במעבדת מחשבים על מה אני עושה את הפרוייקט שלי..... שתי דקות לפני שהמורה שאלה אותי על מה אני עושה, חבר שלי שאל אותי על מה אני עושה........עניתי לו בלי גמגום. אחרי שתי דקות המורה ניגשה אלי...שאלה אותי...אחרי 10 שניות הצלחתי להוציא את השם של הנושא....המורה אמרה בסדר והלכה..... שוב פעם אחרי שתי דקות ניגש אלי חבר אחר ושאל אותי על מה אני עושה ושוב עניתי בלי גמגום ובלי כלום....... אני לא יודע אם לבכות או לצחוק........אני מעדיף לצחוק..... :)

sahar sh

New member
במקום לצחוק/לבכות...

תנתח את מה שהיה שם... ראית שכשאתה מדבר עם מישהו בגובה העיניים (חבר שלך) אז הכל זורם...וכשאתה מדבר עם מישהו "גבוה" ממך (המורה שלך) אז אתה מגמגם. אז הפיתרון הוא פשוט...תדמיין שהמורה שלך היא "טמבלית אינפנטילית ונחותה" וככה תרגיש שהיא בגובה העיניים שלך אם לא פחות מזה, וכך תוכל לדבר איתה שוטף. סהר.

shoshyyy

New member
או ...

במקום לדמיין שהיא טמבלית ואינפנטילית, תחשוב שהיא מישהי בגובה שלך.

shoshyyy

New member
נראה לי שיש

בזה משהו פסיכולוגי.... אולי אתה מרגיש לחץ עם המורה בגלל שאתה רואה אותה דמות סמכותית ומאיימת ? ואז אתה מגמגם יותר ? לפחות אצלי זה ככה .

sahar sh

New member
משהו על מורים...

כולכם יכולים להרגיש עליונות גדולה מול מורים כי מורים זה אנשים שלא יכלו לעשות כלום בחיים ולכן הם מורים. בנוסף, הם אנשים עצלנים שרוצים 4 חודשים חופש בשנה. אני בטוח שאתה (פריספיידר) תהיה לאיש מחשבים מצליח והיא תישאר עדיין מורה זקנה ואומללה...אז שים *** על המורה האומללה שלך שיכולה להיות רק מורה אומללה. (אני מתנצל על הביטויים...זה פשוט כדי להעצים את המסר)!!! סהר.

shoshyyy

New member
סהר , אני בהלם ממך!

אין לי מילה אחרת לתאר את זה , את ההרגשות שלי למה שרשמת. למה אתה חושב דברים מזעזעים כאלו ? אתה מכעס אותי! בוא נגיד לך משהו על מורים. אמא שלי מורה לאנגלית. היא בחרה במקצוע הזה בגלל בחירה. היא אשה חכמה, נבונה, כריזמטית והיא אוהבת ללמד אנשים אחרים. והיא אוהבת את המקצוע אנגלית. היא נותנת, אוהבת , מלמדת , מגשימה ת עצמה, יושבת עד השעות הקטנות של הלילה , בונה תוכניות, מתלהבת מכל תוכנית עבודה שהיא עושה , נהנית מהמקצוע הזה. ואתה יודע , המקצוע הזה לא קל , אפילו מאוד מאוד מאוד קשה , ואתה יודע למה ? בגלל אנשים כמוך!!!!!!!! בגלל אנשים כמוך שמרשים לעצמם לזלזל במורה! אתה יודע כמה כוח יש לה ? כמה היא יכולה להשפיע על חיי הילד ??? המון. היא יכולה לשנות, להפוך את החיים של הילד, זה כמה כוח יש לה. תוכל להגיד את זה על "פריספיידר" ? לא נראה לי ! חבל שבגלל החוסר בטחון שלך בקשר לגמגום אתה מתנהג באופן מזעזע כזה ! חבל . אני אתן לך עצה גדולה .... תפסיק לזלזל באנשים כדי להעלות את הבטחון העצמי שלך , כי אתה עושה לעצמך רע. בוא נדבר על "פריספיידר" ... למה אתה מייעץ לו את זה ? אתה מכיר את המורה ? היא יכולה להיות המורה הכי טובה בעולם!!!! אבל לא .... אתה מייעץ לו לחשוב שהיא "עצלנית, זקנה, אומללה " , מייעץ לו לשים ***?!?!?! זה בריא ? יחס כזה בריא לעתיד שלך ? לזלזל באנשים שאתה מרגיש נחות מפניהם ? זו לא התמודדות בריאה עם מצב כזה. חבשת על מורה ? היא עשתה לו משהו רע , שאתה מדבר עליה ככה ? סך הכול שאלה אותו שאלה לגיטימית. על מה הוא עושה את העבודה שלו. היא עשתה משהו רע , שככה אתה מרשה לעצמך?!?!? מורים צריכים את החופש ,בגל שעבודה הקשה שהם עושים. לאזור כוח, למצוא מקור אנרגיות , כי אנשים כמוך , סוחטים מהם בגלל החוסר הבטחון שלך !

shoshyyy

New member
ובקשר למסר ....

המסר שאתה מעביר הוא עלוב ביותר. המסר שלך הוא: אתה מרגיש נחות בגלל שאתה מגמגם? אל תלמד התנהגויות חדשות, אל תעשה חוויות חיוביות בונות, אל תנסה לדבר עם המורה בגובה עיניים , אל תתיחס אליה בכבוד (שמעת משפט : יחס גורר יחס ? ).... אלא ... תזלזל בה , תתייחס אליה חרא , תתייחס בחוסר כבוד, תמעיט בערכה ומה זה ייתן לך ? שטף. מתכון הצלחה לחיים בריאים של קבלה, אהבה ,נתינה !!!!!! (אני צינית!) ומה עוד ? תעשה את זה לכל מי שאתה מרגיש נחות ממנו ! לא תיברר למה אתה מרגיש כך אלא את "המתכון"!!!! המסר "העצום" שלך , הוא נזק !

stkachov

New member
נראה לי

שסהר הקצין בכוונה, כדי להעביר את המסר שלו בצורה יותר חדה. הכוונה כמו שאני מבין אותה, היא לא להתייחס לאנשים אחרים כחרא, כזבל, כמשהו נחות ממך... אלא "רק" לחשוב כך בעצמך. ככה החרדה מהעמידה מול מישהו סמכותי וחזק ממך יכולה לרדת, ואולי זה מה שישפר את השטף...

sahar sh

New member
בדיוק לזה התכוונתי !!!!!!!!!!!!!!!!

וסליחה שושי אם לא הבנת אותי נכון. סהר.

sahar sh

New member
נתתי לפריספיידר נקודות...

שיעזרו לו להרגיש שהמורה לא "גבוה" יותר ממנו. זה הכל. סהר.

shoshyyy

New member
אני מבינה אותך עכשיו ...

אבל אתה יודע , עדיין חורה לישזה מה שצריכים לחשוב בשביל להשיג שטף. המחשבות שלנו מעצבים אותנו, מה שאנחנו עושים זה מה שאנחנו חושבים , וחבל לפתח הרגלים כאלו לדעתי. אולי אפשר להגיד : "הבן אדם הזה לא יותר טוב ממני , אז הוא לא עליון ממני", אבל משפט כמו: "הבן אדם הזה לא שווה, הוא נחות ממני..." וכו'. רק ייצור מערכת מחשבות מזיקה, כי זה מחלחל וחבל. זו דעתי. לתקוף את החוסר בטחון מצד אחר. לא מזיק.

FreeSpider

New member
אני בטוח שסהר לא התכוון...

להגיד שפשוטו כמשמעו....פשוט בשביל להעביר את המסר יותר טוב הוא דיבר ככה.... צריך פשוט לחשוב שאתה יותר עליון וחזק מבן אדם אחר ... מה שכן....יש באמת מורים טובים וחכמים ואנשים משכילים מאוד שרוצים להעביר לדור הבא מסר ובינה....

למעלה