קבלו חידה
:

קבלו חידה../images/Emo13.gif :

יום אחד כינס הכומר בכפר אחד של אנשים נוצרים חכמים ומונוגמים את כל הגברים בכנסייה, ואמר להם: יש בכפר נשים בוגדות. לכל אחד ואחד מיכם אתן רשימה של שמות הנשים הבוגדות, אבל מי שאשתו בוגדת בו לא יראה אותה ברשימה הספציפית שהוא קיבל. כל אחד יקבל גם אקדח. לכו והסתגרו לכם בבתיכם עם נשותיכם (ועם הרשימה והאקדח כמובן), איש איש בביתו. אל תצאו עד שתדעו שהאישה שלכם לא בוגדת בכם. מי שיידע לפי הרשימה שאשתו בוגדת בו, באותו היום שבו יידע, בשעה 23:00, יירה בה על מנת להרוג. ביום העשירי בשעה 23:00 נשמעו יריות. כמה נשים בגדו? הוכח! מי שמכיר שייתן לאחרים לפתור.

בעיקרון, החידה נחמדה מאוד,

אבל היא כבר היתה בפורום הרבה פעמים. עם זאת, היא בהחלט מומלצת למי שלא מכיר.

בפורום מקביל כאן בתפוז הביאו את

הפיתרון. לא ידעתי שהובאה כאן בפורום. בכ"ז נשאיר אותה כך לפיתרון למתעניינים

אני מכירה אותה

לקח לי איזה יומיים- שלושה לפתור אותה, פשוט לא הבנתי את הרעיון בהתחלה.

Palmer3

New member
תשובה נראה לי.......

10? כי ביום העשירי וזה.. למרות שלא הבנתי את ההיגיון מאחורי זה...:/

Gaius Octavius

New member
המממ...

קראתי את החידה מזמן ואת הפתרון, אבל אני לא זוכר, אז אנסה: קודם כל, חייבת להיות אישה אחת שבגדה לפחות, ככה שאם מישהו קיבל רשימה ריקה, הוא יהרוג את אשתו באותו הערב. לכן, אם אחרי הלילה הראשון לא נשמעו יריות, אז חייבות להיות לפחות שתי נשים שבגדו - ולכן השניים שקיבלו רשימה עם שם אחד בלבד יהרגו את נשותיהם באותו הערב. ככה זה ממשיך עד היום העשירי, בו כל האנשים עם הרשימה של העשר [בניגוד לשאר, עם הרשימה של האחד-עשר] הרגו את נשותיהם. כלומר, עשר נשים בגדו.

נכון מאוד!

לדעתי, הכיף הוא לפתור לבד. מזכיר לי מספרי בדיחות: יש כאלה שזוכרים היטב בדיחות. ממש אינציקלופדיה מהלכת לבדיחות. לעומתם, יש כאלה שפשוט בעלי חוץ הומור...

למעלה