קבלו חידה נחמדה

soroker

New member
קבלו חידה נחמדה

לקח לי זמן לעלות על הפונאטה .. אבל זה נחמד אבא נותן לבן שלו זוג נעלים למכור בעיר טוב - הילד יורד לעיר ורואה בן אחד עם רגל אחת ומוכר לו נעל ב- 12.5 אחרכך ראה הילד עוד בן אדם עם רגל אחת ומכר לו ב- 12.5 גם הילד בא הביתה עם 25 שקל ונותן לאבא שלו את הכסף הבן מספר לאבא למי מכר את הנעלים ואז אומר לבנו קח 3 שקל ותן לכל אחד מהקונים שקל וחצי בתור הנחה כי אני מכיר את הקונים טוב הילד יורד שוב לעיר ונותן לכל אחד מקונים שקל אחד (במקום שקל וחצי) כי הוא לא יכול לחלק שקל ל-2 חצים אז את השקל השלישי השאיר בכיס עכשיו לשאלה איך זה הגיוני : אחרי ההנחה כל קונה שילם 11.5 ש"ח ביחד זה יוצא 23 + 1 (שקל שהילד לקח) זה יוצא 24 אבל כאמור בהתחלה הילד בא לאבא שלו עם 25 שקל לאן נעל עוד שקל זו חידת היגיון אזמ בלי שטויות של: הילד קנה מסטיק או האבא קנה קונדום ברצינות (זו חידה שפתרתי בשעה וחצי ב-2 שיעורי אזרחות)

souhami

New member
לא נכון!!!!

אם אני אראה את החידה הזאת או כל חידה שבנויה על אותו "חור במתמטיקה" אני מתאבד! כבר פתרתי אחת כזאת היום ואחת כזאת לפני שבוע! כמה אפשר?!?!?!

djdror

New member
אח שלי

אני פתרתי את החידות האלה עוד שאתה היית בשא"ש - אז להירגע, לנשום עמוק להסביר שהחידה הזאת היתה כאן לפחות 20 פעם בחודש האחרון בואריציות שונות ולהמשיך לחידה הבאה. שהרי תמיד עריסטו יכול להביא לך חידה שלא תצליח לפתור. נכון?

souhami

New member
אתה צודק

עריסטו תמיד יביא חידות שאני לא יכול לפתור

קיטינג

New member
אני לא מבין

היה 25 12.5 + 12.5 = 25 12.5 -1 + 12.5 - 1 = 25 - 1 -1 23 והחצי שקל שהוא לא החזיר לכל אחד, מתחבר לשקל, שיש לו. למה זה אמור להתחבר ל25?

souhami

New member
טוב אני יענה למי שרוצה לדעת

נקצר תהליכים היה 25, הוא לקח 3 שקל = 22, שני החבר'ה קיבלו 2 שקל ואחד נשאר אצלו, מכאן נובע שלאבא יש 22, לילד 1 ולכל מהאנשים 1 (1*2) = 25 שום טעות... מה שעושים פה זה מבלבלים את הבנאדם ומוסיפים את השקל של הילד לכסף ששני האנשים שילמו, זאת טעות כי צריך להחסיר, ואז נגיע ל-22 שזה 25-3

souhami

New member
ידעתי את זה!

פשוט אני שונא לכתוב אענה כי זה נראה לי מוזר

למעלה