קבלות

nofaritrit

New member
קבלות

שאלה של מתחילים: התחלתי לעבוד כעוסקת פטורה . יש לי פנקס קבלות (שעלה 6 שקלים)שקניתי בקרביץ ובו אני רושמת את הקבלות. היום אמרה לי חברה שפנקס כזה הוא לא חוקי ואני חייבת להדפיס לעצמי פנקס עם חשבונית ממוספרות בסדר רץ שעולה הרבה יותר.(בערך 120 שקל) בנוסף לזה, הפקידה במס הכנסה אמרה לי שאני לא חייבת חותמת אלא יכולה לרשום את פרטי ומס' העוסק מורשה שלי בכתב יד בראש הקבלה. חברה שלי אומרת שזה לא נכון. מה נכון?

tomerm1

New member
תשובה

את לא יכולה לרשום בכתב יד. לפי החוק הקבלה חייבת להיות מודפסת ולא בכתב יד. אסור לך להוציא חשבוניות אלא רק קבלות.

mstern

New member
תשובה

לדעתי את חייבת פנקס ממוספר, חותמת זה לא חובה.

isaacf

New member
ניהול ספרים

קיים הקלה משמעותית בהוראת ניהול ספרים בקבלה לעומת חשבונית. מה חייב להיות בקבלה א ספר כרוך לגבי קבלה =דפים כרוכים בפנקס שכולם מוספרו במספרים עוקבים לפני השימוש בו וכאשר נתלש דף ישאר העתק של הדף הנתלש. ב.שם הנישום+מס ת.ז/ מס עוסק ג.תאריך ד.שם המשלם ומעונו ה.סכום התקבול ו. מהות התקבול ז. חתימת המקבל מכאן שאין חובה להדפיס בבית דפוס והפינקס שרכשת הוא חוקי לחלוטין רק יש להקפיד שסעיף א+ב ירשמו לפני שימוש בפנקס . בסעיפים ג עד ז לאחר ביצוע עיסקה. לעומת זאת הוראות ניהול ספרים מחמירה עם חשבונית / חשבונית עיסקה (או כל מסמך מע"מ) שקובעת בסעיף 9א בסעיף 18 לחוק -יוכנסו לשימוש בספר כרוך כאשר המיספרים העוקבים הודפסו בבית דפוס שם העוסק המורשה ומעונו והכותרת חשבונית וסוג החשבונית (מס/עיסקה/זיכוי) ומספר עוסק מורשה - הכל בדפוס. יש לך מחשב בבית תוכלי להוריד תוכנה להפקת קבלות ללא תמורה ראי לינק מצורף.

mstern

New member
הערה

אני לא יודע מתי היית פעם אחרונה בדיון על הוראות ניהול ספרים, אני נשאר בתשובתי. אגב, התוכנת חינם היא כבדה מאוד ולא נוחה לשימוש.

isaacf

New member
מוטי זה מה שכתבתי

שקבלה צריכה להיות ממוספרת לפני השימוש והוספתי שבנוסף תהיה בספר כרוך ובנוסף רשמתי את ההבדל בין קבלה לחשבונית

nofaritrit

New member
תודה לכולכם..

עכשיו אני קצת מבולבלת. בכל מיקרה תודה רבה, לכולם.

למעלה