קבלה לרפואה.

א ד ו ש

New member
קבלה לרפואה.

הי! אני רוצה להתקבל לשנה הבאה לרפואה בירושלים. הבגרות שלי לא משהו (103.8) אבל הפסיכומטרי שלי הוא 793. הסכם שלי בירושלים הוא 24.35 כאשר חתך הקבלה הוא 23.75 - 25. 1. יש הערכה כלשהי האם הסכם שלי מספיק? 2. האם יש צפי לשנה הבאה לעליה בתנאי הקבלה לרפואה? (אני יודע שבטכניון הסכם עלה מ90-92 ל92-94 לפני כחודש מה שאומר שהם כנראה כן צופים עלייה די משמעותית, לא?) 3. האם ביטול המצרף יביא לירידה בתנאי הקבלה? או דוקא לעליה היות ואפשר לעשות יותר פעמים פסיכומטרי? 4. האם יש סיכוי שיסתכלו על הפסיכומטרי שלי יותר מהבגרויות? מצד אחד ברור שהבגרויות לא כאלו מייצגות את היכולת שלי, אבל מצד שני פסיכומטרי זה סה"כ מהירות חשיבה.. מצד שלישי כל מי שאני מכיר אומר לי שבטוח אני אתקבל עם כזה פסיכומטרי.. מצד רביעי מה הם כבר יודעים?
תודה מראש..

רפואה

תשובה חד משמעית לא ניתן לתת שכן נקודת החתך לשנה הבאה תקבע על פי הרכב הנתונים של מי שירשמו לשנה הבאה.הסכם שמפורסם אינו מצביע בהכרח כעובדה על עליה. לא פעם הסכם שנקבע לבסוף נמוך מזה שפורסם. הסכם המפורסם בא רק לתת אינדיקציה ואינו בחינת מידע מדויק ומחייב. עד לאחרונה בעברית נתנו משקל של 70% לפסיכומטרי, ורק 30% לבגרות (וזה עדיין נכון לרפואת שיניים), אבל ברפואה ניתן משקל שווה לשנים. עם נתונים כמו שלך סביר מאד להניח שתגיע לראיון בפני ועדת קבלה. זו בהחלט עשויה להתרשם מהפסיכומטרי הגבוה, ואם הוא יתחבר להערכה גבוהה בראיון עצמו, זה עשוי לפעול . אין סיבה להניח שנקודת החתך תעלה בשנה הבאה, אבל כאמור חד משמעית לא ניתן לענות. בהצלחה!

למעלה