קבלה למאסטר

law and order

New member
קבלה למאסטר

חג שמח לכולם!
לשמחתי התבשרתי היום במכתב טרום קבלה שהתקבלתי ללימודי מאסטר בחו"ל.
במכתב המקדים נכתב שהם החליטו לאשר את בקשתי מראש. האם זה אומר משהו מיוחד? we've decided to enroll you in advance to study at our university as a Master Programs student.
לדבריהם מכתב רשמי יצא באמצע יוני כאשר אני צריך לאשר את ההרשמה עד תחילת יוני.
הגשתי בקשה למלגה (אקבל תשובה רק בעוד כחודש ). מישהו יודע מה נהוג, כאשר מדובר על מלגה, האם משלמים מראש שכ"ל\מקדמה ואם מקבלים מלגה זה מתקזז?
אם אני מאשר את ההרשמה ומתבשר שאני לא זכאי למלגה, האם נהוג לבטל את הרישום? במידה ואני מבטל האם יש קנסות מסויימות שנהוג לשלם?
ברור לי שזה תלוי במוסד ונהליו. אך בכל זאת, האם נהוגה פרוצדורה מסויימת?
אשמח לתובנות!

Philip Jr

New member
תשובות

קודם כל כמו תמיד במקרים כמו אלו אני ממליץ לבדוק עם המוסד..
&nbsp
אבל:
&nbsp
1. לא יודע מה זה "טרום קבלה".. התקבלת.. האם זה אומר משהו מיוחד? לא חושב, מעבר לזה שהתקבלת ויש שיאמרו שזה רגע מיוחד!
&nbsp
2. ברוב המקרים שאני מכיר המלגה יורדת משכר הלימוד, ואז לך נותר לשלם את ההפרש. איך בדיוק יהיו התשלומים זה תלוי באיזה תוכניות תשלום הם מציעים, אם בכלל. אני למשל משלם בתשלום אחד את ה - fees המעטים שיש לי לשלם. אחרים מחלקים את זה..
&nbsp
3. להבנתי, תקבל תשובה לגבי המלגה *לפני* שתצטרך לאשר את הרישום שלך. אז מה הבעיה? למה לאשר את הרישום לפני שאתה חייב?

law and order

New member
היי נועם

כמובן לבדוק עם המוסד, שלחתי להם הודעה אבל עד יום שני, אין לי סבלנות :)
1) זה רגע די מיוחד. הכוונה היא שאם התקבלתי לפי מה שהם אומרים "enroll you in advance"האם זה אומר שאני מעל הסף שהם קבעו וזה יכול להגדיל את הסיכויים למלגה או משהו כזה?
2) תוכנית המלגה שהם מציעים מסתכמת ב- (480$~)Fully covered tuition, health insurance, on-campus housing, and a monthly stipend ככה שאם אכן אהיה זכאי פשוט זה יכסה את כל השכ"ל.
3) אני צריך לתת תשובה עד 10/6 התשובהלמלגה תיהיה בין אמצע מאי ל20 יוני. חשבתי לזרז אולי את התהליכים, אולי זה ישפיע בצורה כזו או אחרת על הההחלטה.

כמה הדמי כיס החודשיים?

כמה שכר הלימוד שלך לחודש?
כמה שאר ההוצאות שלך יהיו (אוכל, תקשורת, ספרים)?
כמה כסף אתה צריך להביא 'מהבית' או 'נשאר ביד' אחרי קיזוז ההוצאות?
והכי חשוב, אתה יכול לעמוד בזה?...
אם כן, אז תוכל ללמוד גם בלי המלגה. אפשר בשקט לאשר.
אם לא... צריך עוד מקורות מימון... תחכה.
תמיד אפשר לבטל. גם אחרי שהתחלת אפשר להפסיק ולקבל החזר חלקי (לעיתים).

law and order

New member
אני מתאר לעצמי שאתה לא באמת מצפה

לתשובה :)
אבל בכל מקרה המלגה עומדת על כ30אלף דולר לכל התוכנית
מתוכם הדמי כיס הם כ2500 יואן (כ480 דולר הלימודים בבייגין) לחודש ועשיתי חישוב שאביא כסכום כפול מזה בחודש. מישהו יודע לגבי מחייה בבייגין ?
זה פחות רלוונטי אם אצטרך להביא את כל הסכומים מהבית.

להבנתי, אישור הלימודים הם התחייבות לתשלום שכ"ל \ מקדמה ללא קשר למלגה?

בעיקרון המלגה מכסה את הכל ואני "משקיע" עוד ככ1500-2000 שקל בחודש
האם נהוג להגיש למקורות מימון נוספים שלא דרך האוניברסיטה?

shudaizi

New member
עלויות מחייה בבייג'ינג

2500 יואן זה מספיק לגמרי אם אתה לא צריך לשלם שכ"ד.
שכ"ד באזור האוניברסיטאות (כשאני הייתי ב2012) היה באזור 1000-1500 יואן לחדר בדירה עם שלושה שותפים. המעונות זולים יותר, אם יש לך את האופציה. אבל אוכל, פלאפון, אינטרנט ונסיעות עירוניות בבייג'ינג זולים מאוד מאוד. גם ספרים מאוד זולים

ד"א, איזה אוניברסיטה?

כן רציתי שתיתן מספרים קונקרטיים

מתוך הנחה שהיו בפורום מי שיש להם הכירות עם המערכת הסינית והחיים שם ויכולים לתת עצה בעניין, כפי שראית...
בשער הנוכחי המלגה היא כ 1.85 מיליון יואן...
בהסתמך על המידע שנתת כנראה שיש לך איך לתמוך בלימודים האלו.
הייתי הולך על זה...

law and order

New member
איך זה הגיע ל1.85 מליון?

יצא כ23 אלף דולר לכל התוכנית . (מקסימום 140000) שזה 89 אלף שקל
חישוב גס שלי הצריך עוד כ50 אלף שקל נונספים לכל השהות (שנתיים) בסין (טיסות, טיולים, בילויים וכמובן קניות)

למעלה