קבלה לוורטון

nicetry

New member
קבלה לוורטון

שלום לכולם, אני סטודנט שנה שניה באוני' תל אביב לפסיכולוגיה-סוציולוגיה עם ממוצע רב שנתי באיזור ה- 92-93. הייתי רוצה לעשות תואר שני בתחום הארגוני. האם יש אפשרות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה לנסות להתקבל לוורטון או שאני חייב לעשות פה תואר ראשון עם יותר זיקה למנהל עסקים (כמו ראיית חשבון או כלכלה)? האם יש איזו תכנית רלבנטית לייעוץ ארגוני, כמו ניהול ארגונים וכו'? תודה לכל מי שיוכל לשפוך מעט אור.

tulkin

New member
קצת על וורטון

אין שום צורך בהתמחות מיוחדת בתואר הראשון כדי להתקבל לוורטון. זה לא אומר שזה קל להתקבל, אבל בהחלט אפשרי. לא אמרת אם אתה מעונין בתואר MBA או דוקטורט, למרות שאני מניח שאתה מתכוון לMBA.... תנאי הקבלה דורשים תואר ראשון וציונים טובים, אבל מצפים לראות בעיקר פוטנציל מנהיגותי וניהולי - דברים שבד"כ אפשר להראות על ידי נסיון בעבודה, דברים שעשית מעבר ללימודים וכד'... את אלה מראים בעיקר על ידי החיבורים שצריך להגיש כחלק תהליך ההרשמה והמלצות. לגבי דוקטורט - התנאים אחרים, תוכנית הלימודים אחרת ולא אכנס לזה כאן... אבל מדוע דווקא וורטון? יש הרבה תוכניות רציניות וטובות לMBA שייתנו לך אפשרות להתמחות בייעוץ ארגוני. מעבר ללימודי MBA, יש מן הסתם דרכים נוספות להתמחות בייעוץ ארגוני - אבל בכך אני בקיא פחות...

nicetry

New member
ראשית, תודה לך

אז ככה: הנחת נכון. התכוונתי לתואר שני. גם ציינתי את זה בדברים שלי. אתה שואל למה דווקא וורטון. אני אשמח אם תתקן אותי כאן ואם תוסיף לי דעת כי אני לא ממש חזק בתחום אבל אני חשבתי שוורטון נחשב לבית ספר יוקרתי ומהמובילים בעולם למנהל עסקים כך שמי שמתקבל ומסיים אותו, מחוזר אחר כך על ידי חברות שונות ויכול להשתלב היטב בתפקידי ניהול או ייעוץ ארגוני בארץ בחו"ל. לבית הספר פשוט יש את השם שלו... לא? אני אודה לך אם תפרט על תוכניות רציניות וטובות אחרות לתואר שני עם התמחות בייעוץ ארגוני, כפי שכתבת. תודה!

tulkin

New member
וורטון נחשב מהטובים שיש

אבל כך גם סטנפורד, הרוורד, שיקגו, קלוג (אוניברסיטת נורת'ווסטרן), NYU, MIT לא בהכרח בסדר הזה ובטח שכחתי כמה .. בכולם אני מניח שיש התמחויות בהתנהגות ארגונית - צריך לבדוק באתרי האינטרנט שלהם. יש אתרים של דירוגים מדירוגים שונים... נדמה לי שנתתי כמה לינקים בעבר - תחפש בארכיון. חוץ מזה אני ממליץ להסתכל בפורומים של www.gmatclub.com יש שם הרבה אינפורמציה מעניינת על בתי ספר למנהל עסקים (וורוב הידע שלי על דירוגי בתי הספר הוא מהדיונים שם). יש גם פורום ישראלי שהתוודעתי אליו לאחרונה אם כי לי אישית הוא לא עזר בכלל:www.mbachances.co.il

למעלה