קבילות הסכם

rafidanan1

New member
קבילות הסכם

יש לי עסק בתחום התיווך למתן שירות. ברצוני לנסח סעיף בהסכם בסיסי שבו יהיה מצויין שנותן השירות יקבל ממני בהודעת sms ,את פרטי הלקוח(שם,כתובת,טלפון) ע"מ שיתאם איתו הגעה לצורך הצעת מחיר, וזו תהיה ההוכחה והאסמכתא לכך שנותן השירות הגיע דרכי, כלומר עצם העובדה שבהודעות היוצאות שלי תהיה הודעה כזאת, זאת ההוכחה שלי שנותן השירות הגיע ללקוח דרכי. האם הוכחה כזאת היא קבילה בבית משפט או שצריך חוזה כתוב וחתום ע"י נותן השירות, שבו מופיעים פרטי הלקוח שאליו נשלח נותן השירות ?

gady18

New member
זה כנראה לא יעבוד מכמה סיבות

א לא יוכח שהלקוח קרא את ה SMS
ב רק אדיוט יסכים לזה כי אז אפשר לשלוח לו את כל לוח יד 2
ג אם אני לא טועה חוק המתוכים לא מאפשר את זה.
כמובן שאני לא עורך דין אבל כדאי לבדוק דברים כאילו לעומק , לא כל חוזה הוא תקין
https://sites.google.com/site/ylawdira/agents/agents-2

gady18

New member
אני לא מכיר הרבה תווכים אחרים

אבל אולי השואל יכול לכתוב איזה תווך

gady18

New member
אין לי מושג וגם הוא לא אמר

ואתה כנראה מתמצא יותר ממני אבל בדרך כלל תווך דורש קצת יותר מ SMS למשל שהוא היה הצד הרלונטי
בתווך והיה הגורם היעיל אז השאלה האם שליחת SMS מספיקה , בכל אופן אני לא ההייתי חתם על חוזה כזה.

rafidanan1

New member
היי סורי על הדיליי , לא ידעתי שנפתח כאן דיון

קודם כל לא מדובר בתיווך מקרקעין אלא תיווך לנותני שירות. שנית וזה שאלה ל gady18 :
אם אני אציין בהסכם שנותן השירות יהיה חייב לשלוח לי sms חזרה שהוא קיבל את פרטי הלקוח(והוא יציין בהודעה את פרטי הלקוח )
והוא אכן יעשה זאת, זה נראה לך הוכחה מספיק טובה ?
יש לי שאלה נוספת לעו"ד:

gady18

New member
אני כמובן לא ערך דין

ויש יותר חכמים ממני , בכל מקרה היה מה שנקרא שרותי תוכן בסלולרי ושם אישור ב SMS נחשב להוכחה.
באופן כללי מתווך צריך להוכיח שהוא היה צד יעיל בהסכם , בלי קשר לאמצעי ההוכחה , ולכן הבעיה היא
לא הSMS אלא ההוכחה , הבעיה היא תמיד מה במקרה שצריך לתבוע. ולכן כנראה יהיה צריך להוכיח גם התקשרות
עם הלקוח , אחרת למשל לקוח בא לברר משהו לא מעונין ןאז ניתן לשלוח לכל המנויים את הפרטים שלו,
בכל אופן אם מי שחתם על החוזה מסכים , וכתוב בפרוש ש SMS ואישור מהווה הוכחה , וזה לא זה שנקרא חוזה מקפח , אז אין בעיה , רצוי להחתים אותו גם על הסעיף הצפציפי .
אני למשל חיפשתי טכנאי אזאקות , התקשרתי לחברה , והם בעצם כנראה היו מתוכים ללא ידיעתי,
ברור שכל טכנאי ששילם להם , יגלגל את זה עלי ואז בעצם אני משלם למתווך ללא ידיעתי , וזה כמובן
לא בדיוק תקין לפי דעתי לפחות.

rafidanan1

New member
אני מודע לעניין "הצד היעיל"

ולכן כתבתי באחד הסעיפים בחוזה שהלקוח מסכים שאני הוא הצד היעיל בביצוע העסקה, השאלה היא האם המונח "הצד היעיל" תקף גם בתיווכים אחרים או רק כשמדובר בתיווך מקרקעין ?

gady18

New member
אני לא עורך דין

אבל אם למשל אני חושב שמגיע לי דמי תווך , אני צריך להסביר למה , אם יש לך בלעדיות, אתה תמיד הצד היעיל
אם נניח הלקוח לא תלוי בך בלבד אתה צריך להוכיח שמלאת צד יעיל בעסקה , ולא סתם מישהו פנה אליו.
ולך נודע על זה , בכל אופן אם מישהו פנה אליך , ואתה שלחת אותו למישהו , והחתמת אותו אתה הצד היעיל,
אם מישהו פנה אליך לא קיבל כל פרטים ושלחת את פרטיו לכל הלקוחות אולי הוא יגיע למישהו בכוחות עצמו,
אז אתה כנראה לא הצד היעיל .
כמובן שאם מישהו חתם שאתה תמיד הצד היעיל. אז צריך לבדוק האם החוזה חוקי.
יש מקרים שמישהו לא רוצה להסתבך ושוכר מישהו שיפנה אליו לקוחות , אז כנראה אם הוא מקבל
אפ פרטי הלקוח , ומתקשר אליו מיוזמתו , אז המתווך הוא הצד היעיל. וכנראה אפילו אם הלקוח מצא אותו,
אז קשה להוכיח שהמתווך הוא לא הצד היעיל.

למעלה