קבוצת תמיכה ?

כליל א

New member
קבוצת תמיכה ?

אתמול קיבלתי הודעה שגם ההחזרה השלישית נכשלה. (נשאר מוקפא אחרון לסיבוב הזה). תוהה האם ומתי אצטרף לקבוצת תמיכה. מצד אחד, האם זו לא הודאה שהתהליך עומד להתמשך עוד ? ומצד שני, אולי אני זקוקה לזה? ואיפה יש כאלה בכלל? אתן שם? ממתי? אשמח לשמוע מכן

a morph

New member
חמודה

"הודאה שהתהליך עומד להתמשך עוד" -

יקירה, אין שום דרך לדעת כמה זמן התהליך יימשך, בין אם תלכי לקבוצת תמיכה או לא, ואין פה עניין של "עין רע" שאם תצטרפי לקבוצה אז כביכול תגרמי לזה להימשך יותר זמן.
אני הייתי בקבוצת תמיכה שהיו בה נשים בשלבים מאוד שונים של הטיפול ועם ותק מאוד שונה... המטרה והערך המוסף של הקבוצה מבחינתי היה קודם כל היכולת לשתף רגשות שמי שלא עבר טיפולים לעולם לא יבין.
וגם להבין שהקשיים שלי הם לא "מיוחדים", כשאת לבד בתהליך את רואה רק את עצמך ולכן כל קושי מקבל פרופורציות מפלצתיות, כשאת שומעת נשים אחרות ומבינה ש-90% מהתחושות והחוויות שלהן בתהליך זהות לשלך, זה עוזר לקבל פרופורציות אחרות, איתן קצת יותר קל לחיות.
אני לא מכירה קבוצות תמיכה באיזור המרכז, אבל כדאי לשאול ביחידת ה-IVF בה את מטופלת, לפעמים יש קבוצות שמאורגנות מטעם או בסמיכות ליחידה טיפולית כלשהי, או שהם פשוט מכירים כאלה ויוכלו לתת לך פרטים.

מתי שאת מרגישה שאת צריכה

אני הצטרפתי עוד לפני ה IVF הראשון שלי. כי אני אוהבת לדעת לקראת מה אני הולכת ורציתי להתמודד עם התהליך כשאני יודעת שאני לא היחידה.
בקבוצה איתי היו בנות שעוד לא ניסו IVF יחד עם בנות שכבר נמצאות בטיפולים מס' דו ספרתי של שנים והייתה אחת אחרי תרומות ביצית.
בנות שלא יודעות מה זה טיפולים לצד בנות שכבר צריכות להחליט לגבי התקדמות לתרומת ביצית או פונדקאות.
נוצרו לי מזה קשרים שנמשכים עד היום.

בסופו של דבר נשארתי בטיפול אצל מאמנת (שירי אנקונינה טוביאס המהממת) עד ההריון שהביא בסופו של דבר ללידת בני.

הליכה לקבוצה היא לא הודאה שהתהליך הולך להימשך. זו הודאה לעצמך שאת רוצה וצריכה תמיכה ומגיע לך.

בזמני נפתחה אחת פרטית. אני יודעת שיש אחת במעייני הישועה. יש לפעמים קבוצות מקומיות או נשים שמאמנות ופותחות קבוצות. פשוט תחפשי בגוגל.. ככה הגעתי לשירי.

כליל א

New member
תודה, דיברתי איתה, היא אמרה שאין לה קבוצות עד אחרי החגים...

למעלה