קבוצת רכישה?

Anna 1987

New member
קבוצת רכישה?

היוש כולם,
אני בת 28 ומתחילה להרגיש את הלחץ של ההורים לרכוש דירה. למזלי הרב, הם מוכנים לעזור לי בכך. אני ובן הזוג שלי יכולים להשקיע יחד כ-250,000 ש"ח ולרכוש דירה בשווי של כמיליון ש"ח.
עשיתי קצת חיפוש בלוחות סביב הסכום הזה. לאחר בדיקה קצרה, מצאתי את עצמי בבעיה: או שעליי לרכוש דירה באזור שאינו נגיש לתחב"צ (מה שיאלץ אותי לקנות רכב, שישתה לי את כל הכסף) או שעליי לרכוש דירה באזור נגיש אך יקר באופן שערורייתי שיאפשר לי במקרה הטוב דירת 40 מ"ר מתפרקת.
תהיתי אם במקרה כזה הגיוני לפנות לאופציה של קבוצת רכישה.
אני גרה כרגע באזור בו מורידים בניינים על ימין ועל שמאל (דרום ת"א) ותהיתי מה התהליך הדרוש לשם כך. הוריי משקיעים בנדל"ן, כך שאם זו אופציה סבירה יש אפשרות שהם ירצו לקחת חלק מזה על עצמם כלכלית.
מה דעתכםן? לאן עליי לפנות כדי לקבל עוד מידע בנושא?

תודה!

התרחקי מקבוצת רכישה - הסיכון גדול מידי

גם ככה אתם, על פי הנתונים שמסרת, במצב שביר.
קבוצת רכישה היא עסקה בה המחיר הסופי לא ידוע, מועד האספקה אינו ידוע
והמוצר שתקבלי אינו ידוע.
לא ניראה לי שכדאי לך להכנס דוקא לעסקה מסוג זה.
&nbsp
ממליץ בחום על דירה יד שניה

dat nigga daz

New member
כמו שרימון אמר - תתרחקי, תתרחקי, תתרחקי...

קבוצות רכישה זאת הקרקע החלקאית החדשה, מוכרים חלומות לזוגות שאין בקרבם מספיק כסף על מנת לקנות.
בקבוצות רכישה פער במידע בינך לבין מוביל קבוצת הרכישה הוא גדול יותר מפער המידע בינך לבין המוכר בדירה יד 2 או אפילו קבלן.
מפתים אותך במחיר מצחיק (למשל, פרסום אחרון שראיתי לפני חודשיים - אם המושבות במחיר של 1.1M לעומת פרויקטים של החל מ- 1.7M,
מחיר שאין לו כל אסמכתא ואם תקראי את החוזים שלהם (חבר שלי לקח מהם חוזה) את תראי בשורות הקטנות שאין תקרה למחיר.
גורמים לאנשים לחשוב ש- "לא נורא, גם אם הם טעו בהערכות וזה יעלה אפילו עוד 200-300K זה עדיין יותר זול" - זה לא נכון, אין התחייבות שזה לא יגיע להרבה מעבר לזה.

חסרונות נוספים שעולים לי לראש :
1. זה יכול גם לקחת שנים (ידידה מהעבודה קנתה בקבוצת רכישה ברמלה לפני 3 שנים, עדיין לא מצאו קבלן בונה) - בשנים האלו את משלמת שכירות - הפסד כספי נוסף.
2. את צריכה הון עצמי גבוה יותר, ולפעמים גם זה לא מספיק - המון בנקים לא יירצו, ובצדק, לתת לך משכנתא - וגם הבנקים הפרייארים שכן - ייקחו לך ריבית גבוהה יותר.

בשורה התחתונה.. לכי על דירה יד 2.

Anna 1987

New member
קודם כל תודה על האינפורמציה.

לא ידעתי שזה המצב בקבוצות רכישה מאורגנות. נשמע לי שזו דרך לסחוט מאנשים כסף לאחר שהם כבולים לחוזה ואין להם ברירה. שיטה מסריחה ביותר.
אבל התוכנית שלי היא לקחת אנשים שנמצאים במצבי (הרבה מהחברים שלי שותפים לצרכיי ובדיוק מתחילים להרגיש את הלחץ מההורים לרכוש דירה) ולארגן את הקבוצה יחד, בלי לדפוק אף אחד, ותוך שכל התוכנית יוצאת לפועל עם אנשים שמכירים ועם קבלן שסומכים עליו.
למען האמת אני לא לחלוטין מבינה את המקור של הסיכון במקרה כזה. מהו הדבר שמציב אותי בעמדה מסוכנת?
&nbsp
מה שציינת לגבי ההון העצמי וההסתייגות של הבנקים - תוכל לפרט? למה שבנק לא ירצה לתת לי משכנתא עבור דירה חדשה אבל כן ירצה לעשות זאת לדירה ישנה?

Anna 1987

New member
תודה על התגובה. האם אתה חושב שזה המצב גם אם אני מארגנת

את הקבוצה, אוספת יחד אנשים ששותפים לצרכיי (הלא מאד ייחודיים...) ועושה זאת עם קבלן מומלץ שמכירים אישית?
כלומר אם זה אדם שמומחה לתחום, למה שהוא לא יוכל להעריך את המחיר הסופי באופן ריאלי?

aeonf

New member
הוא יכול, אבל למה לו?

מטרתו היא להציג לך מחיר מחיר נמוך ככל האפשר כדי שהעסקה תראה מפתה.
&nbsp

פרל דוד

New member
ממליץ לרכוש דירה מחוץ לגוש דן ולא להשתעבד למשכנתא.

בנסיבות המקרה האישי שלך כפי שאת מתארת [ואודה שגם עפ"י עמדתי האישית] אין לך מה לחפש בקבוצת רכישה שכן היום בעצם אין קבוצות רכישה "אמיתיות".
[וכפי שתיאר קודמי רימון חייט]
אני לא סבור שבנסיבות המקרה עלייך לשעבד את עתידך לטובת משכנתא גבוהה מדי שתייצר לחץ כלכלי למשך כל תקופת ההלוואה.

עלייך לחפש דירה טובה ובמחיר סביר מחוץ לגבולות "מדינת תל אביב" ועלייך לדעת שמתנהלים חיים קהילתיים גם מחוץ לתל אביב.

Anna 1987

New member
תודה לך דוד.

אני יודעת שיש חיים מחוץ לת"א. שמעתי שמועה כזו :)
הבעיה היא שהתחב"צ מוגבלת מאד מחוץ לגוש דן. רוב החיים שלי מתנהלים בין אוניברסיטת ת"א לרעננה, והבן זוג ממוקם בעיקר בירושלים. מכיוון שאין לנו רצון או אפשרות לקנות רכב אנו מאד תלויים בחסדי התחב"צ, ולכן זה צריך להיות מקום בו לא נהיה בעוצר בסופ"ש ובחגים ושתהיה לנו דרך לנסוע ממנו ואליו גם בלילות. זה בסופו של דבר משאיר אותנו בעיקר עם גוש דן...
עם זאת, אין לי איזו פיקסציה מיוחדת על ת"א. אם אמצא מקום נגיש ונעים נניח בחיפה, אוכל לעבור לשם בכיף. אבל ממה שראיתי עד כה, המקומות הנגישים תחבורתית וכספית נמצאים בעיקר בחלקים הלא-זוהרים של ת"א - נווה שאנן, סלמה, התקווה וכו'. גם פלורנטין כנראה תהיה יקרה מדי אז אני מכוונת לשוליים של השכונה.
אבל כך או אחרת אני לא רואה את עצמי קונה דירה ללא משכנתא. זה רע הכרחי שכבר השלמתי איתו...

למעלה