קבוצת טיפול

קבוצת טיפול

לא מזמן התחלתי טיפול בצריפין אני חיילת איך זה אמור לעזור לי ? נאי כל כך מדוכאת כבר חודשיים וחצי אני במצב הזה אין לי למי לפנות אני מפחדת מאוד ... מה לעזאזת אני עושה בחיים שלי ????????????

shuky63

New member
איזה סוג טיפול את מקבלת בצריפין

האם הוא אישי,קבוצתי,מתמקד בטכניקה או התנהגותי? תראי ההתיחסות האידיאלית לגמגום היא לחיות כאילו אין גמגום ולטפל בגמגום כאילו אין חיים. נכון זה אידיאלי ולא מציאותי אבל זה צריך ליצג את השאיפה של כל מגמגם.

תגובה

לא הטיפול הוא קבוצתי בלבד מתמקד בטכניקה וגם התנהגות בעת גימגום אבל בינינו מה זה יעזור לי אם זה לא ייעלם כמו החלום שלי

shuky63

New member
יש לי חדשות בשבילך:זה לא יעלם כמו

שאת חולמת.גמגום לא נעלם.חיים איתו כל החיים בשטף זה או אחר,גם אם השטף יכול להתקרב ל100 אחוז. אבל זה גם לא יפריע לך לחיות חיים נהדרים ומספקים.מי שכן יפריע לך אולי בזה זאת את.

זיכרי שלהרבה אנשים יש הרבה בעיות

שממש כמו הגימגום שלך ישארו איתם לנצח. כשאת פוגשת אדם שאינו מגמגם, אינך פוגשת בן אדם מושלם. את פוגשת אדם שבעיותיו אחרות. אולי בעיותיו לא ברורות לך אבל הוא בהחלט יכול לומר על הבעיות שלו 'מה לעזזל אני עושה עם החיים שלי'.

תגובה

זה בדיוק מהשאני שואלת את עצמי מה לעזאזל אני עושה בחיים שלי כי להשלים עם הבעיה הזו אני לא יכולה לחיות בכלל לא ...

אני מבין לכאבך. גימגום קשה באמת

מוריד את איכות החיים ומונע השתתפות בפעילויות חיים מרכזיות. אדם שמנוע מלהשתתף בפעילויות חיים מרכזיות מוגדר על ידי ארגון הבריאות העולמי כמוגבל. בניגוד לנכה שהוא אדם שאינו יכול לבצע את תפקידו בחיים. עקיפה וצימצום של מוגבלות מצריכה התראגנות ומצריכה יצירתיות. צריך לקבל השראה מקהילות מוגבלים אחרות ולראות איך אפשר לצמצם את ההפרעה שהגימגום גורם לחיים.

dr00

New member
אותי שלחו לטיפול בתל השומר

עשיתי איבחון שם (שיחה עם מישהי) ואני כבר מכחה חודשיים לתור, מה גם שהמטפל הזכר היחיד שיש שם עובד רק רק כמה שעות בשבוע בהתנדבות (עופר עמיר) וכל השאר בנות, והם אומרים לי שעדיף שזכר יטפל בזכר וונקבה בנקבה.

dr00

New member
(אני בן)

והבעיה שלי היא שאין מטפלים בתל השומר אלא רק מטפלות. ויותר נוח לי תל השומר, מה שגם שבצריפין הטיפול הוא של יחיד ולא בקבוצה כמו בצריפין. חיילים וחיילות בהווה ובעבר- גם לכם הורידו פרופיל ל-64 בגלל הגמגום?

שמחה99

New member
ומה רע במטפלת?

עושה רושם שיש יותר קלינאיות מאשר קלינאים. אפילו בטיפול פסיכולוגי אין כלל שמטפל לבחור ומטפלת לבחורה. אלא רק במקרים מיוחדים.

dr00

New member
לא יודע אם רע

ההיא שאיבנחה אותי אמרו שרצוי שבן יטפל בבן ובת בבת, וכשחושבים על זה יש בזה הגיון. אבל ברור שכל מקרה לגופו

shuky63

New member
הבחירה איך להתיחס לגמגום,אם לשלוט

בו בכל מחיר באמצעות טכניקה ותרגול קבוע ולדבר בשטף גבוה במחיר של להיות בשליטה כל הזמן, או לחילופין לחיות איתו ולהפוך אותו לחלק מהאישיות שלנו ,זו בחירה שכל מגמגם עומד בפניה בשלב כל שהוא בחייו. זה תלוי באישיות של כל אחד.לדעתי מי שהוא יותר פרפקציוניסט וחשוב לו להיות בשליטה תמיד יבחר בדרך הראשונה ומי שיותר זורם עם החיים יבחר בשניה.ואפשר גם לשלב בניהם. יש גם השפעה למידת הגמגום.מי שמגמגם קשה ברוב המקרים יצטרך לבחור בדרך הראשונה כי זה מאד לא פשוט להפוך גמגום קשה לחלק מהחיים שלנו אבל עם הזמן ושיפור השטף גם הוא יכול לעבור לדרך השניה. אז את רואה שהחיים יותר גמישים מאיך שאת רואה אותם.איפה את רואה את עצמך?שולטת בגמגום או מקבלת אותו?ומה בכלל מידת הגמגום שלך?

תגובה

לא החיים שלי לא גמישים כל כך הגימגום מונע ממני המון דברים ה=רמת הגימגום שלי גרועה לא מקבלת אותו ולא אקבל ואני לא שולטת

למעלה