קבוצת טיפוח אישי

קבוצת טיפוח אישי

קודם כל- הרשו לי להציג את עצמי. שמי שלולית ואני מרפאה בעיסוק מזה כשנתיים העובדת במסגרות חינוך מיוחדות (פיגור+עיכוב התפתחותי בגיל הגן) ובמסגרת "ניצן" עם לקויי למידה. במסגרת ביה"ס, החלטתי לעבוד עם קבוצה של 5 בנות בגיל ההתבגרות על טיפוח אישי, ואני מתלבטת לגבי תוכן הקבוצה. חשבתי לייחד כמה פגישות להכרת אברי הגוף השונים ומודעות לתפקידם. הפעילויות ילוו במגוון אמצעים תחושתיים ומוטוריים. לאחר מכן, חשבתי לעבור לטיפוח כללי של הגוף הכולל רחצה ולבוש. לבסוף, חשבתי לעבור בין אברי הגוף השונים, וללמד כיצד אפשר לטפחם (שיער- חפיפה, סרוק, סיכות, תסרוקות; ידיים- קרם, מריחת לק; פנים- ניקוי, קרמים, איפור קל; וכו') האם מישהו/י התנס/תה בפעילות דומה? אשמח לקבל משוב וגם רעיונות. תודה ושבת שלום.

מזאלונה

New member
יש אצלי משהו דומה

אבל נראה לי שמדובר בילדים ברמה הרבה יותר נמוכה ותפקוד פיזי הרבה יותר נמוך. פעם בשבוע (לצערי, כשאני לא נמצאת לא עושים את זה...) אחרי ארוחת בוקר אני עוברת בין הילדים, מראה לכל אחד את מברשת השיניים שלו, המשחה, סבון, מגבת, ספוג וכו', כמובן עם מראה גדולה, ואז כל ילד מצחצח שיניים (עם עזרה כמובן), רוחץ ידיים, מנגב פנים וכו'. נראה לי שחשוב לתת רקע לקבוצה: למה חשוב לשמור על נקיון, מהם האיברים בגוף שלנו, איפה הם ואיך הם נראים, באיזה חומרים וכלים אנחנו משתמשים, להדגיש כמה זו פעילות נעימה וכמה נעים לאחרים לראות אותנו נקיים, וכו, אולי אפילו להמחיש עם תמונות או על הילדים עצמם את ההבדל בין "נקי" ו"מלוכלך" או "מבולגן" ו"מסודר". בהצלחה!!

קבוצת טיפול עצמי במחלקה פסיכיאטרית

אני מרפאה בעיסוק במחלקת נוער סגורה ומעבירה קבוצת טיפול עצמי לנערים ולנערות המאושפזים במחלקה. מדובר בקבוצה שרצה כבר שנה שניה ויחד איתי עובדת קוסמטיקאית בתשלום. המטרה היא לפתח מודעות להיגיינה אישית בכלל ובגיל ההתבגרות בפרט, כמובן שלעודד אותם להיות עצמאיים בADL הוא חלק מהפעילות ולכן אנחנו עובדים על פעולות ניקיון של עור הפנים (ניקוי, פילינג, מסכה ומריחת קרם לחות) ותוך כדי עולים תכנים ופעילויות מגוונות של ניקיון, דימוי עצמי, התייחסות לגוף ולנפש, רגיעה, תזונה נכונה ועוד... אם תרצי חומר יותר מפורט ואפילו מערכי פעילויות, אשמח להעביר לך... צרי קשר! מיטל

למעלה