קבוצת העירות

kung fu

New member
ממליצה לך לקרוא מה נכתב על זה

בשרשורים קודמים. לגבי שאלתך: ממה שאני זוכרת אז הרעיון הוא להגיד את המשפט לפני שאת קמה. אם אינך יודעת מתי את קמה לבסוף בוודאות, אז כדאי שתגידי בכל פעם את המשפט. אם את קמה ויודעת שאת ממשיכה לישון, את לא חייבת להגיד את המשפט, כי הרעיון הוא להגיד אותו לפני שקמים (לפני שקמים לגמרי). אם כבר פקחת עיניים, ואז עצמת מבלי להירדם אני לא יודעת אם עלייך שוב להגיד את המשפט, או שזה לא נחשב כי התעוררת וכבר פקחת עיניים. המלמצתי: קראי שוב את ההנחיות המקוריות ובצעי אותן לפי הבנתך הכנה. התחברי למהות ההנחייה. הרעיון זה לא לקום באוטומטיות בבוקר וישר לפקוח עיניים אלא גם להצליח להגיד משפט מסוים ורק אז לפקוח עיניים ולהתעורר ויש את האלמנט שהוא גם לזכור את המשפט עירות. עירות. עירות. התחברי לזה (ולמה שנותן התרגיל הזה), וכך תקבלי תשובה מדויקת מתוך עצמך לגבי מה ששאלת

../images/Emo6.gif

בהתחשב בזה שבפעם הקודמת חשבתי שהשלמתי את המשימה כשאני מתבססת על איך שאני מבינה אותה בכנות ורק אחרי שהגעתי כבר למשימה התשיעית ראיתי שכנראה שלא השלמתי אותה כלל, אז אני מנסה עכשיו משהו אחר, כמו להבין לפני, מה בדיוק אני אמורה לעשות... לא ברור לי מי יכול לענות לי על זה, ד"א (מלבד בן).

kung fu

New member
אולי כדאי שתשאלי אותו בפעם הבאה

שתראי אותו... אני זוכרת שאני שאלתי אותו פעם על משימה, ולבד לא הבנתי אותה כמו שהוא הסביר לי. (אבל נראה לי שלא הייתי כנה עם עצמי אז, ושאם הייתי כנה הייתי מבינה).

jedi

New member
השלמתי את משימה 2

אתמול בחרתי שהיום אני אתבונן במשך 10 דקות בנשימה ובדופק. היום עשיתי את זה.

השלמתי את משימה 1

זה היה מזמן, כחה שאני לא בטוח ב100% לגבי כל הפרטים. עצרתי מול דלת הכניסה שלי למשך כמה רגעים וניסיתי להיות מודע לכח האינרציה המופעל עלי(אלה הפרטים שאני כן בטוח לגביהם). אני כמעט בטוח לחלוטין שעשיתי את זה לפחות שלוש פעמים

השלמתי את משימה 2

אני לא זוכר מה מה היתה העשיה שבחרתי. אני כן זוכר שזה היה לי מאוד קל, אני כמעט בטוח שהצלחתי על הניסיון הראשון.

השלמתי את משימה 3

עצמתי עיניים והתבוננתי בנשימה, בכל פעם שאיבדתי את הריכוז בנשימה מחאתי כף, עשיתי זאת לפחות שלוש פעמים. זכור לי שבשלב מסוים הצלחתי להעלות את זמן המדיטציה מ5 ל8 דקות.

התהוות

New member
../images/Emo133.gif ע ז ר ה

כאן אפשר לבקש ולתת עזרה בנוגע למשימות ולניסיון של כל אחד מחברי הקבוצה להתעורר.

jedi

New member
משימה 3 - בקשת עזרה

יש לי מעין בעיה עם סטנדרטים. בהתחלה קלטתי שאני ממציא סטנדרטים - "נתחיל מ- 5 דקות ונעלה ל- 10" או "נתחיל מ-10 ונעלה ללפחות 15". אבל, אז אני לא יכול לבצע את התרגיל כלשונו, כי השעון לא מודד אותי, אלא מכתיב לי. אם אני עובד ללא סטנדרטים, ופשוט מפסיק כשנמאס לי, זה לוקח בערך 3 נשימות (שזה שניות ספורות). אז קל לי מאוד להשתפר - אני פשוט מאריך את זה ל-5 נשימות. אם אני לא מפסיק כשנמאס לי- אין לי מושג כמה זמן זה יימשך. אני מנחש שייקח לפחות חצי שעה עד שיימאס לי ברמה כזאת שזה יעקוף את ההחלטה לא להפסיק. אבל, זה גם סוג של סטנדרט - הסטנדרט עכשיו הוא "כמה נמאס לי" במקום "כמה זמן עבר". והם די חליפיים. ובין ההתקשקשות הזאת עם המחשבות, ובין זה שאני נזכר במשימה רק פעם בשבוע בערך, כבר עבר המון זמן בלי שבכלל התחלתי את המשימה

ניסיון לעזור

במאמר כתוב שאתה אמור לסיים כשאתה מחליט, לא כתוב לפי מה אתה אמור להחליט. לפיכך אתה יכול להחליט לפי מה שאתה רוצה, זה יכול להיות כמה זמן נראה לך שעבר, כמה נמאס לר, כמה אתה צריך ללכת לשרותים או כל דבר אחר(או שילוב של כמה דברים). בקיצור, אין שום בעיה עם זה שתקבע לך מראש סטנדרטים להחליט לפיהם, או שלא תחליט מראש לפי מה אתה מחליט אלה קודם תתחיל ואז תחליט.

מתקשה לצלוח את משימה 1

הי, כבר יותר משבועיים שאני מנסה לבצע את משימה 1 כמו שצריך ונכשל. זה מפתיע אותי. אמרתי לעצמי ששבוע רצוף של עצירה מול הדלת הוא זמן מספק, כדי שאדע שאכן ביצעתי את התרגיל במלואו. ועד כה היו פעמים ספורות בלבד ולא רצופות שזכרתי לעמוד מול הדלת. הרבה פעמים אני נזכר בזה במשך היום ושוכח מול הדלת. קרה שאפילו הייתי ברחוב של הבית שלי ונזכרתי ואז 2 דקות אחרי זה מצאתי את עצמי נזכר בזה שוב בתוך הבית... אני אשמח לקבל עזרה. (אולי עכשיו שאני מצורף רישמית לקבוצה זה גם יעזור).

Talia E

New member
מכירה את זה מעצמי...

גם אותי הפתיע לגלות שאני לא מצליחה לבצע משימה שהיא לכאורה פשוטה ביותר... זה הראה לי עד כמה לא הייתי ערה ולא הייתי מודעת לעצמי... כשניסיתי לפני שהצטרפתי לקבוצה, ההצלחה שלי היתה דלה ביותר... משום מה, דווקא כשהצטרפתי לקבוצה הצלחתי לעמוד ביעד שהצבתי לי בקלות יחסית. הנה שני רעיונות שתוכל לנסות: 1) לדמיין הצלחה: כשאתה נזכר בזה (נניח כשאתה ברחוב לפני ההגעה לבית, אבל גם בכל זמן אחר, אפילו לפני השינה) - לדמיין שהצלחת לעצור מול הדלת ואת השמחה והסיפוק שאתה מרגיש כשהצלחת. תוכל גם לדמיין את הסיום של המשימה, כשתכתוב בפורום שהצלחת, ולהרגיש את השמחה שלך בעקבות זאת (הדמיון יכוון את המערכת והוספת אנרגיה רגשית תעצים זאת). 2) ליצור עבור עצמך משפט של השאה (סוגסטיה) חיובית, כמו למשל "מיום ליום אני הולך ומתעורר" - ואמור אותו לעצמך מדי פעם. אמירת המשפט עשויה להזכיר לך את רצונך להתעורר, לגרום לך לשים לב לעצמך יותר, להזכיר לך את העשיה שלך במסגרת משימות הערות ועוד...

תודה על התשובה

בינתיים היום הצלחתי. (עכשיו בלילה. היום בצהריים שכחתי.) עוד מעט אני הולך לישון ואני אשתמש בדמיון ההצלחה.

התהוות

New member
../images/Emo133.gif רשימת קשיים

כאן מופיעה רשימת-קשיים (כללית, לא של מישהו מסויים) שתלך ותתעדכן עם כל קושי חדש שיתגלה. אפשר להוסיף קשיים שנתקלנו בהם במהלך החתירה למשימות, או קשיים שנראו לנו שאחרים נתקלים בהם, או קשיים שאנשים עלולים להיתקל בהם כאשר הם מנסים לבצע את המשימות האלו. אתם מוזמנים להוסיף לרשימה קשיים, אפילו רק אחד בכל פעם: (כאמור, הקשיים לא אמורים להיות דווקא של עצמכם. זו רשימה כללית של קשיים) הנה רשימת הקשיים שיצרנו: 1. אני לא מצליח לזכור לבצע את המשימות בגלל סדר היום העמוס שלי. 2. אני מתקשה לבצע את המשימות. אני בא לבצע משימה ואז דוחה את ביצועה. 3. יש לי התנגדויות לבצע את המשימות. הן פתאום נראות לי מעצבנות. 4. עולה בי שיפוט על כך שאני לא מצליח לבצע את המשימות וזה מאד מאד מקשה עליי את המשך החתירה לערות.

התהוות

New member
../images/Emo133.gif רשימת תירוצים

כאן מופיעה רשימת תירוצים להפסקת-העבודה (רשימה כללית, לא של מישהו מסויים), שתלך ותתעדכן עם כל תירוץ חדש שיתגלה להזכירנו, הרשימה אינה אישית ואינה מורכבת דווקא מתירוצים שעלו בנו להפסקת העבודה. הוסיפו תירוץ שעלה בכם, או באדם אחר, או שאתם חושבים שהוא עשוי לעלות באנשים אחרים. רשימת התירוצים שיצרנו עד כה: 1. אני מאד עסוק/ה בימים אלה, אין לי פנאי להוסיף עבודה על ערות 2. למרות שבהתחלה זה הרגיש לי נכון - זה כבר לא מרגיש לי נכון עכשיו 3. אני כבר מרגיש/ה ער/ה - אני לא זקוק/ה למשימות האלה יותר 4. זה קשה מדי; אני צריכ/ה משימות בסיסיות יותר, כי זה יכול לקחת לי המון זמן. 5. אין לי זמן 6. אני עושה יותר מדי דברים במקביל/מעמיסה על עצמי יותר מדי 7. אין לי כח 8. אין לי חשק 9. אני לא יכול/ה לעשות את המשימות, ניסיתי, באמת שנסיתי... אבל אני פשוט לא יכול/ה. 10. המשימות האלה לא יוצרות עירות אלא רק מתסכלות! אני אמור/ה להרגיש טוב ולא מתוסכל/ת- עדיף שאני אפסיק פשוט. 11. אולי לא ניחנתי ביכולת הזאת פשוט- לא מסוגל/ת להיות ער/ה. מה לעשות?! יש אנשים שונים... 12. התרגילים האלה לא מתאימים לי אישית. אני זקוק לתרגילים מסוג אחר. 13. היום יש לי מלא דברים לעשות, עדיף שאחתור לערות בזמן שאני יותר פנוי/ה ויכול/ה להיות נוכח/ת ברגע.

למעלה