קבוצת גזירה

noash1

New member
קבוצת גזירה

שלום, אני מעבירה קבוצת גזירה פעם בשבוע באופן קבוע ונגמרו לי הרעיונות... יש למישהו רעיון לפעילות נחמדה עם גזירה, ברמה לא גבוהה - בערך ברמה של2-3 גזירות ברצף על קו מסומן... תודה

Mנטה

New member
מה כבר עשית ?

סקרנית לשמוע

noash1

New member
מה כבר עשיתי?

האמת היא שהקבוצה היתה רק פעמיים. ובינתיים עשיתי דברים מדורגים מבחינת רמה...הרעיון הוא שכל מפגש מתחיל בתרגיל חימום כלשהו שקשור להפרדת תנועה, רצף או תיאום בי-לטרלי (מרכיבי הגזירה) בערך 10 דקות ורק אח"כ גוזרים. בפעם הראשונה היו צריכים לקרוץ עיגולי פלסטלינה בעזרת אחיזת פינצטה כשכ"י ב-mid position ולעשות מהעיגולים מסגרת לדף. ואז גזרו בצורה חופשית חתיכות קטנות של בריסטול (1/4 A4)והדביקו בהתאם לבקשת הגננת... בפעם השניה שיחקנו בהתחלה משחק "ים-יבשה" שעל גב כף היד מודבק חייכן ובתוך כף היד פרצוף עצוב ולפי הוראה שלי הפכו כל פעם את היד (שמח, עצוב) וכך עבדנו על תנועתיות שכ"י. אח"כ גזרנו פילים (תשלילים של תמונות), חומר טוב לגזירה מבחינת פידבק תחושתי כשהילדים גוזרים על הקווים, ומדביקים על דף ועל כל חתיכה הדביקו מדבקה. (היה נורא נחמד...) וזהו, נגמרו לי הרעינות... אשמח לשמוע עוד... ורצוי במהרה, הקבוצה מחר בבוקר... תודה

פאזל קבוצתי

כל אחד גוזר חלק, או כמה חלקים שאחר כך מצטרפים לתמונה אחת. קצת עבודת תכנון שלך, אבל אפשרי...

1ron

New member
גזירה

אפשר לגזור מתוך עיתונים צבעוניים למשל,על פי נושא. את יכולה להכין ציור פשוט של פרח ,למשל.חיתכי את הפרח לחלקים,הדביקי על ניר אחר וצלמי את הניר עם חלקי הפרח.למטופלים-תני את הניר השלם על מנת שיגזרו את חלקי הפרח וידביקו אותו מחדש. לקראת חנוכה אפשר עכשיו להכין מגזרות ניר של סביבונים וכו' כדי לתלות על החלונות,עם ניר צלופן.( כאילו ויטראז)

כמה נחמד..../images/Emo151.gif

אפשר לגזור קשיות שתיה צבעוניות ולהכין מהן חרוזים להשחלה ..לגזור פלסטלינה זה גם כיף. או פסים של נייר ולהכין שרשרת כמו לסוכות ואם יש ילד שמרים את המרפק בזמן הגזירה ולכן גוזר בסופינציה, אפשר לנסות לבקש ממנו להחזיק בין המרפק לגוף נייר או חתיכת בד.. ועל הכל אפשר לחזור עוד פעם, ואם הם אומרים "אבל כבר עשינו את זה" זה המקום להגיד שהכי טוב זה להתאמן שוב ושוב..

Mנטה

New member
מיגזרות

נורא כייף לגזור בלי להבין מה גוזרים ואז לפתוח ולראות מה יצא.

עינת77

New member
גזירת ספירלות

שלום! אחד הדברים שאני אוהבת לעשות הוא לשרטט שבלול (מרובע או עגול, בהתאם לרמה) על מפל או סול אפשר גם על בריסטול. אני גם מציירת עיגולים מסביב. הילד צריך לצבוע את העיגולים (תנועתיות של האצבעות) ואח"כ לגזור על הספירלה. בסוף יוצא קישוט יפה שנראה כמו קפיץ. אני מוסיפה למעלה חוט לתלייה.

למעלה