קבוצה מעורבת

קבוצה מעורבת

ראשית, שלום לכולן
ונעים להכיר!
אני קוראת אתכן בעניין רב ולומדת הרבה, ומצטרפת בשמחה

אני גננת בגן עירוני של קטנטנים, בסופה של שנה ראשונה מאתגרת ונפלאה.
בשנה הקרובה יהיו לי בגן הן קטנטנים חדשים והן ותיקים, ביחס של 1:3 בערך.

אני מתלבטת וחושבת הרבה על השילוב בין הצורך להיענות לקשיי ההסתגלות של הקטנים, לבין הצורך של הגדולים, המכירים והרגילים לכללי הגן ומנהגיו.
ופה אתן נכנסות לתמונה... אשמח למחשבות, טיפים, קווים מנחים וכו'.

תודה!!

התלבטות מוכרת

כל שנה כמעט=יש ילדים שנשארים,ולעומתם מגיעים חדשים. מצב זה דורש מאיתנו המון סבלנות וגמישות בכללים ותכנים. כמובן=הכל מדורג. מתבססים על חומר ישן, ובמקביל מנסים לשדרג ולחדש,כדי לא לשעמם את הותיקים.וחשוב לתת מקום לרגשות של כולם!
טיפ קטן= להעצים את הותיקים עי' הצמדתם כסוג של חונכים לחדשים. הם יכירו לחדשים את הגן,יזכירו להם להחזיר למקום,איך לסדר,ואפילו ינחמו אותם לעיתים אם יבכו....אפשר "להשתמש" בותיקים למינוף כל מה שעשית עד כה.
בהצלחה:)

ברוכה הבאה לפורום

בשנים האחרונות יצא לי לעבוד עם יותר צעירים אבל גם עם קבוצה מאוד הטרגונית מבחינת גילאים.
אני שמתי דגש על עבודה בקבוצות קטנות והתאמת המפגשים כך שיתאימו חלקית לגדולים וחלקית לצעירים יותר.
זה פחות עניין של גיל אלא גם עניין של רמת הבנה-יש ילדים בני 2 וחצי שיבינו ויקלטו הרבה יותר מאשר ילדים בני 3...
אצלי בתחילת שנה בשנה שעברה היו בני 1.9 מול בני 3. השתדלתי לערוך פעילויות קבוצתיות והרמה הייתה נוטה להיות גבוהה.
&nbsp
נתתי למי שצריך חיזוקים והסברים דרך העבודה על יצירה, דרך הלמידה הקבוצתית וכו'.
&nbsp
זה לא פשוט לעבוד עם קבוצה הטרוגנית כי כל קבוצת גיל מביאה עימה רמות שונות של הבנה, קשיים וכו'.

ברוכה הבאה

להעזר ב"בוגרים" שיעזרו לקטנים להשתלב.
אחד הדברים הכי חשובים - שלאורך השנה לא ישארו קבוצות של "כאלה שהם שנה שניה" לעומת כאלה שהם "חדשים" אלא שהכל יתערבב לכדי גן אחד מאוחד ולכן מתן אחריות לכל "בוגר" שיקבל את פניו של "חדש" ויעזור

למעלה