קבוצה טיפולית

roni1216

New member
קבוצה טיפולית

שלום לכולם
האם מישהו מכיר קבוצה טיפולית שמתמקדת בהפרעת אכילה? אני מטופלתץ כרגע במקום מסויים ואין שם כרגע קבוצות כך שאני מחפשת קבוצה פרטית כזו, קבוצה עם טיפול בפסיכודרמה, אומנות וכ'ו,
מישהו יודע אולי אם מקומות כמו תל השומר וכאלה מקבלים אנשים לקבוצות שלהם?

המון תודה!
רוני

ניסית להתקשר לתל השומר?

אין לי מושג לגביהם אבל אני מכירה כמה אנשים ויכולה לנסות לברר לך על קבוצות לנשים עם הפרעות אכילה. את מחפשת באזור המרכז? והאם תהיי מעוניינת בקבוצות פסיכודרמה או אמנות לאנשים שמתמודדים עם קשיים נפשיים מגוונים, לא רק הפרעות אכילה?
(וגם, סליחה על הישירות, את ממש לא חייבת לענות: המטפלת שלי מעבירה קבוצות לנפגעות תקיפה מינית שיש להן הפרעת אכילה. זה משהו שמדבר אלייך? היא בצפון, אבל אולי יש לה עמיתות מהאזור שלך).

ואם אני לא טועה, אמרת שאת מטופלת באגם... אין להם קבוצות שנפתחות בקרוב? ביררת את זה עם המטפלים שלך? לפעמים הזמן בין תחילת הטיפול הפרטני לתחילת הטיפול הקבוצתי הוא לא רע, וקבוצה שנערכת תחת אותה קורת גג טיפולית יכולה להאיר הרבה דברים שקבוצה מחוץ לאותו המקום הטיפולי לא יכולה. משהו בראיה הופך ליותר מרחבי, מקיף. אם תרצי לשמוע חוויות ששל מי שטופלה גם בשיחות, גם אצל פסיכיאטרית וגם בקבוצה באותו המקום, אשמח. (הקבוצה, בינתיים, הסתיימה. אני עדיין אצל אותן פסיכולוגית ופסיכיאטרית ועדיין נהנית מהראיה המקיפה של שתיהן). אם תרצי גם יש לי כמה תובנות על המרחק בין הטיפול הקבוצתי לטיפול הפרטני - הייתי בטיפול קבוצתי שדרש התייצבות כלשהי של הטיפול הפרטני לפניו, וגם מאושפזת במקומות בהם הטיפול הקבוצתי היה נפרד, גם מבחינת רצף ההתרחשויות, מהטיפול הפרטני. לא רוצה לקשקש סתם בלי סיבה.

אם לא נעים לך לענות על משהו מזה - שאלתי הרבה דברים אישיים - אפשר גם במסר. בהצלחה, ותעדכני!

TinaBa

New member
אני אשמח

לשמוע על החוויה הטיפול הפרטני מול הטיפול הקבוצתי.
אני עומדת להיכנס לתהליך מורכב שכולל בתוכו טיפול קבוצתי בנוסף לטיפול הפרטני שלי, באתה מסגרת שבה אני מטופלת ואפילו עם המטפלת שלי כאחת ממנחות הקבוצה.

roni1216

New member
תודה על התשובות ו...

הי והמון תודה על התשובות
כןאני מטופלת באגם אבל לצערי שמו אותי בקבוצה שאני לא רציתי, עכשיו החלטתי שאני לא ממשיכה בה מה שגרם להרבה כעס מצידם כי לפי מה שאמרו לי אין "טיילת בין הקבוצות" מה גם שאני עושה להם קצת בעיות, אני רק בתחילת התהליך...
כרגע אין קבוצות שנפתחות שם כי כולן כבר התחילו ולכן אני מחפשת מסגרת כלשהי בנוסף
תודה רבה על ההתעניינות
ו TinaBa אשמח לשמוע באיזו מסגרת טיפולית את נמצאת (אם את יכולה לענות על זה כאן)

המון תודה
רוני

TinaBa

New member
מנדנדת

למעלה