קארמה

ronish30

New member
קארמה

לא בטוחה אם זה המקום הנכון, אבל כבר הגעתי... אז אשאל היום דפקתי את האוטו- שריטה אצלי ושפשוף אצל האוטו השני, לא משהו גדול אבל רואים את זה זה היה בכניסה לחניה של חנות, ומרוב שנבהלתי פשוט נסעתי משם בלי בכלל להכנס לחנות. ועכשיו אני אוכלת את עצמי כמה שאני לא בסדר שלא השארתי פתק וברחתי. וגם לא סיפרתי על זה לאף אחד, גם לא בעלי. עכשיו אני גם מלקה את עצמי על זה שבכלל רציתי לקנות משהו שאני מן הסתם לא ממש צריכה בכסף שתמיד קצת חסר ולהספיק לעשות את זה בדוחק רב במעט הזמן שהיה לי פנוי... אולי יש לכם רעיון איך אני עושה תיקון?

doingood

New member
הממ

מצב ביש. מה בדיוק היית רוצה לתקן? יכול להיות שלתרום כסף לצדקה יכול לעזור.

Lagrangian

New member
הבאת את עצמך

למצב שבו זה קרה כדי ללמוד מזה משהו.. אולי כדי לראות דפוס שאת לא תמיד יכולה לראות? אני מציע שתפיקי מהתגובה שלך לארוע את המירב.. נראה לי שזה תיקון מספק. מעבר לזה, נראה לי שאת מחפשת תיקון בשביל להפסיק להרגיש רע - זו נטיה טבעית. אני חושב שזה חלק מהטבע שלנו - להרגיש רע אחרי שפגענו במישהו - ושאפשר וכדאי להשאר עם התחושה הזו וללמוד לקבל אותה ( שזה אומר להמשיך להרגיש רע ולדעת שזה בסדר). ניצן.

אני בדעה שהכל משבילך.....

אולי בעצם כל זה היה בשביל של תקני משהו שאת לא צריכה בכסף שחסר לך. אולי זה ששרטת, היה צריך שריטה בגלל שהוא שרט מישהו אחר בעברו ואז כל אחד מקבל את מה שהוא צריך. עכשיו נשאלת השאלה האם את צריכה בכלל להלקות עצמך ולתקן משהו. הלקה עצמית היא עונש כפול - את גם מכה וגם מוכת. אפשר להסתבך ולשאול - אם הכל בא מלמעלה, או שהכל מתוכנן או מכוון, אז מה הקשר שלך לכל זה? את רק כלי ביד היוצר, אם תרצי ואם לא. אומרים שאת המנהיג הגדול והנאור לא מרגישים - שהוא גורם לעם לעשות מה שהוא רוצה, כשהוא (העם) מרגיש שזה מה שהוא (העם) רוצה ונכון לו. בסוף - השריטה היא רק שריטה, וכל אחד קיבל את מה שהוא צריך. בפעם הבאה, שנקווה שלא תהיה, אל תברחי. סעי בזהירות. והכי חשוב, המשיכי הלאה בהרגשה טובה. אנחנו בסך הכל בני אדם עם מוח מורכב, ותמיד יש לנו מה ללמוד. לפעמים זה על חשבון אחרים, וגם זה לא ממש בטוח. מקווה שלא סיבכתי אותך. יום טוב לך.

ינוקא1

New member
את חטאי אני מזכיר

גם לי קרה משהו כזה לפני הרבה שנים , זה היה כשהייתי נהג טרי ועפוץ לגמרי ולא ידעתי שצריך להשאיר פתק (מאז לא נהגתי הרבה). זה גם יסר אותי הרבה שנים. בכל אופן , מה שעשיתי בעיקר היה לבקש מריבונו של עולם שיעביר לאותו אדם ממני את הכסף שאני חייב לו - בכל צורה שהיא , כולל אפילו בצורה של אנרגיה של כסף המגיע לי שיעבור אליו. בהלכה כתוב גם כפי שיעץ ירון - לתת צדקה ובמיוחד צדקה שהיא צורכי רבים , כלומר שכלל הציבור נהנה ממנה (כמו לתרום למוסד ציבורי וכדומה) כך יש גם חלק לאותו אדם שניזוק.

למעלה