קאמבק?

קאמבק?

יום שני בערב. נר רביעי של חנוכה. השעה 23 ובפתח תקווה אין נפש חיה בשעה זו. זמן לחשוב. פגישה משפחתית אחרי כמה חודשים שלא התראינו. אומרת שלום לאחיות ולאבא ואמא. מבינה. משפחה זה בטח לא. זה אבא ואמא ואחיות. אבל לא משפחה. הכרתי אותם 19 שנה, אבל בשנה האחרונה הם אבדו. אני מתה לספר, מה היה אתמול או איזה צחוקים היו, אבל הם כמעט זרים לי. מסתכלת פנימה, בודקת את הרגשות. זה כבר לא געגוע, זה רק עצב עמוק שעליו צפים זכרונות ילדות. עצב שכרוך בהשלמה, השלמה עם המצב, עם כך שאני לא אכיר אותם מחדש... הדבר הכי חזק הוא הצורך. אני צריכה. צריכה משפחה. אני פשוט צריכה קשר טוב יותר עם האנשים שעליהם נאמר שדם סמיך ממים. הבעיה היא שהדם דליל מדי פה. הבעיה היא שהלכתי לאיבוד. השתגעתי, הלב קפא והתרוקן. אני לא מכירה את זה, הלב מעולם לא קפא עד היום. ועכשיו אני כבר לא זוכרת מה זה לאהוב. לאהוב באמת. אין לי מקום בלב לאהוב, ולא כי הלב שלי תפוס אלא כי הוא קפוא. אף אחת לא נגעה בו, אף אחת לא חיממה אותו. אז הוא פשוט קפא. אני לא שונאת. אף פעם אני לא שונאת. זה פשוט אין. חוסר. אין אף רגש. רק קור איום. אפילו את עצמי כבר אין לי כח לאהוב. הבעיה היא שהלכתי לי לאיבוד. אולי אם אמצא את עצמי אוכל לאהוב שוב, ואולי אוהב כשאפשיר. בינתיים אני באיבוד. תסלחו לי שנעלמתי ושאני כבר לא נחמדה. אני לא נחמדה גם לעצמי.

קשה לי לקרוא את שכתבת

(והתחשק לי להגיב בקללה כלפי כל המצבים האלו) אני רק יכול לתאר לעצמי שלך היה הרבה יותר קשה לכתוב את זה אין לי מה להציע מלבד איחול שיהיה לך פחות קר בהמשך ואולי אף חם יותר
(ובאותה הזדמנות אני מאחל זאת גם לעצמי)

uty76

New member
איום ונורא

אני איתך! קבלי חיבוק עידוד! המשפחה תחזור אליך ובגדול! את רק תמשיכי להיות חזקה! תקימי תא זוגי יציב ואמיתי ועם הנכדים אני בטוח שהחיבוקים והדמעות על שנים של ניכור ישטפו את הכל!

justchip

New member
קשרים משתנים אם הזמן

גם קשרי המשפחה, אז כבר אי אפשר לספר הכל... זה קורה כשמתבגרים ומטבע הדברים יש גם עולם עצמאי שהמשפחה לא שותפה לו ולא יכולה להבין. קחי קצת זמן להסתגל לקשר החדש והשונה שיש לך ומשפחתך זה לא אומר שכבר אין לך משפחה, רק שדברים השתנו והם עוד ימשיכו להשתנות בנסיבות החיים. אני בטוחה שהלב שלך לא קפא רק שהתבטאות הרגשות השתנתה ואת צריכה להתרגל לדברים כפי שהם היום, אם תעצרי לחשוב על זה תגלי שאת עדיין אוהבת את בני משפחתך והם אוהבים אותך גם אם ההתבטאות שלה שונה, קחי את הזמן שלך ותני להם את שלהם. ייאכס! קראתי את מה שכתבתי ואני מתחילה להשמע כמו האנשים שאני שונאת אז אני אפסיק עכשיו ואת מוזמנת להתעלם.

rigoletto111

New member
../images/Emo24.gif

מקווה שאם הביקורים יהיו יותר תכופים, תוכלי את והמשפחה שלך לבסס קשר טוב יותר ובעיקר על בסיס שוויוני יותר

משהו חייב להשתנות, או לפחות רצוי

אני זוכרת תקופות כאלה. זה היה דכאון רצוף. זו האמת. היום אני סיפור הצלחה מסחרר, אבל זה לא אומר כלום. ולפעמים הכל בעוכריך, המשפחה, החברה, והאהבה שלא ממתינה מעבר לפינה. משום מה אני עדיין אופטימית. אולי כי אני פשוט טיפוס כזה, אולי כי בקיץ התחתנתי והחיים שלי מסודרים, אולי כי ההורים שלי סוף סוף השלימו עם זה שדתייה אני כבר לא אהיה וכשאמא שלי בולעת דמעות אני מתמודדת עם זה, והם אוהבים אותי ואת בנזוגי אפילו שהוא לא דתי בכלל, ואני כבר לא משקרת להם על מי שאני ועל מה שאני, ואני בטוחה שמי שאני ומה שאני עושה לי טוב. גם אם הוא קפא, יש סיכוי שהוא יפשיר, תאמיני שזה יקרה, זו כבר התחלה טובה. ואין ספק, זה חייב להתחיל בעצמך. אל תתני לאף אחת ולאף אחד לאהוב אותך, או לחשוב שהיא אוהבת אותך לפני שאת יודעת שאת אוהבת את עצמך. זה יקרה ביחד, אני חושבת, תאהבי את עצמך, תפשירי, יאהבו אותך. ובין לבין נדמה לי שיכול להיות שעם המשפחה הדברים יעבדו רק בקושי (אין לי מושג מי הם ומי את ואיך הדברים בדיוק), אבל כשתמצאי את האהבה שלך ותקימי איתה את המשפחה שלך, הדברים כבר יראו אחרת. ככה זה נראה לי מכאן. מחזיקה לך אצבעות...

Le Fay

New member
מזמן הגעתי למסקנה שמשפחה מוטב

לארגן לעצמי מאנשים שבחרתי בדרך, ואני אפילו לא יוצאת בשאלה. אני מסכימה עם אנטיגוני שלרבים יש תקופות קשות, הן לא בהכרח קשורות רק או בעיקר למשפחה, ולדעתי הן חלק מתהליך ההתבגרות וההתפכחות שלנו. כשאנחנו מחליטים בדיוק מה אנחנו רוצים לעצמנו ומתקדמים אל זה, הכל נעשה יותר פשוט. העניין הוא שלרובנו ממש קשה לשקול ולהחליט בבהירות מה אנחנו רוצים, כי מעולם לא למדנו איך עושים את זה. קפאון רגשי (ונפילת האנרגיה האקוטית שבדרך כלל גורמת אותו) הם חלק מהתהליך; ולהיות לא נחמדה זו התחלה מצויינת.

למעלה