קאמבק השנה

Walk Two Moons

New member
קאמבק השנה ../images/Emo239.gif

השיר של אביתר, זוכרים?! לרגל חגיגות השקר-כלשהו לאלבום "לילה כיום יאיר", הוחלט בישיבת הועד המנהל להקים לתחייה את הפינה עם השם הכי בנאלי בתולדות תפוז, זו שחפרה הלוך וחפור את שירי שלושת האלבומים הראשונים, ועכשיו, כש"לילה כיום יאיר" כבר בחיקנו, ואפילו יש באוויר איזשהו שביב ריח של משהו מאוד ראשוני שבטח יתגבש מתישהו לאלבום חדש - כמדומנו שהגיע הזמן לשמוע את חוות דעתכם המדוקדקת על שירי האלבום הנ"ל. הפינה תעלה, אם תרצה הקארמה, אחת לשבוע, ותעסוק בכל פעם בשיר אחר מתוך העשירייה. נתחיל עם "כל בוקר קצת", כי ככה בא לי.
. GO! שיהיה בכיף
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? מה דעתכם על ביצוע השיר בהופעות? במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? דו קרב: "כל בוקר קצת" או "המון אנשים"? רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?

shoham95

New member
../images/Emo42.gif

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] גבוה מאוד מאוד. זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: אף אחד. זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! כולם
שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר?מאוד מתאים. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: כל הזמן
אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? כלום. הוא מקסים ככה. איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? כל השיר, אבל הכי הכי- ההתחלה, שהוא שר "לילה מכסה..." זה פשוט מקסים.
וגם בסוף עם כל הכלים האלה, זה יפהפה. אבל כל השיר
מה דעתכם על ביצוע השיר בהופעות? מדהים. במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר?
במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? אין לי רעיון, עמכם הסליחה. דו קרב: "כל בוקר קצת" או "המון אנשים"? (כרגע, זה משתנה) כל בוקר קצת
רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? שהוא מדהים ממש, ושיש לו את אחד הטקסטים הכי טובים בעולם. הודגש וקומבן באמצעות מדגישומטיק 2.0

זורם+

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? הכי טוב מלבד ארבעתנו (לא צריך מספרים אמרנו?) זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: תחשבו על זה- הלב והמעיין יכול להיות מגניב ממש... וזו שאלה מעולה
שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? מתאים מאוד מאוד. אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? אם כבר, אז שיהיה סולו פסנתר מעניין יותר. אבל אין תלונות... איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? "מאאא-רצזרההה-מתחתייית-המגירההה", והפתיחה. במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? דווקא שאלה שאני רוצה לענות עליה, תלמיד קולנוע שכמותי, אבל מאוחרכך
דו קרב: "כל בוקר קצת" או "המון אנשים"? כל בוקר קצת
רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? שאני אוהב ממש את הפשטות המתוחכמת שלו, ושאני אוהב אותו באופן כללי.

כל בוקר קצת

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] גבוה, מעל המגדלים זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: לא ממש זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! כולם שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: בהופעה, ואני מחכה בציפייה לוריאציה הקטנה שהוא לפעמים עושה בלחן של "מגלה" (במשפט הראשון) אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? בשמיעה רגילה - מארץ זרה, מתחתית המגרה, תופס אותי לא מוכן בהופעה - פעם, בהופעה המיוחדת עם עופר גיסין, הוא ממש סינן מהשיניים את - מתיר אותי ממנו, מפורר אותו. זה היה בלתי נשכח. מה דעתכם על ביצוע השיר בהופעות? מאז ההופעה ההיא אני מחכה לשחזור של הביצוע ההוא, עוד לא קרה. במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? אני לא בנאדם של קליפים דו קרב: "כל בוקר קצת" או "המון אנשים"? כל בוקר קצת רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? המילים שלו פעם כמעט הפילו אותי באמצע הקניון, אני אוהבת את המנגינה משהו בחיבור ביניהן קצת מעלים לי את המילים, הן נטמעות כאילו ברקע של השיר מאז ומתמיד אני מרגישה איזה פוטנציאל מפוספס שם בהופעה ההיא המילים פתאום קיבלו את המקום שלהן וזה היה מדהים. הודגש וקומבן באמצעות מדגישומטיק 2.0

מיטלס1

New member
זה מה שאני עושה במקום ללמוד למבחן מחר ../images/Emo4.gif

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] בין הגבוהים זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: אף אחד זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן!: כל זמר מזרחי שהוא קובי פרץ, משה פרץ וחבריהם שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? מתאים מאוד רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: בבוקר כשאני מתארגנת לעוד יום ארוך אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? לא הייתי משנה כלום מבחינת המילים, הבתים, הלחן וכדומה אבל רק דבר אחד מפריע לי בו והוא שאביתר לא עשה הגהה מספיק טובה על השיר. זאת אומרת כשהוא אומר את המילים "בכנפיים קטנות" הוא שר את המילה בכנפיים עם דגש באות כ' וזאת טעות האות כ' אמורה להיות מאוד בלי הדגש. וזה תמיד מפריע לי לשמוע את הטעות הזאת כי ממש חשוב לי להקפיד על עברית תקנית. אבל נו טוב זאת כבר הסטייה שלי... איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? הבית האחרון של השיר מה דעתכם על ביצוע השיר בהופעות? לצערי לא יצא לי לשמוע את השיר בהופעה, אבל אני מתארת לעצמי שאם הייתי שומעת בטוח הייתי אוהבת כי אני תמיד אוהבת ביצועים של הופעות חיות במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? לא מצליחה לחשוב על רעיון לקליפ אבל זה בטח יהיה משהו עם המעבר מהלילה לבוקר ואולי אפילו ים או מאגר מים מסוים... דו קרב: "כל בוקר קצת" או "המון אנשים"? כל בוקר קצת רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?

אבל בעצם זה כל הקטע

שלשיר אין חוקים ברורים. לא חייב לדקדק על כל תג קטן... זה עושה את העניין יותר מדי מאולץ לדעתי ופחות זורם.

Walk Two Moons

New member
"זה כל הקטע"?

אני מסכים איתך ששיר לא אמור להיות בגרות בלשון, אבל זה לא "כל הקטע", זה צורם. כמו זיוף.

לא יודע

אני חושב שזה העניין ששיר לא מוקפד על שפה תקנית. לא עולות לי דוגמאות... אבל לא חסרות כביכול "טעויות" לשון. וואלה עלה לי וזה אפילו בעוד שיר של אביתר- בארבעתנו- "מה שאבד בחושך נאבד". לא יודע... לדעתי זה משרת את השיר פשוט.

באופן כללי זה נכון

הרבה פעמים טעות בעברית משרתת את המטרה- בארבעתנו למשל (בדיוק כמו שזיופים משרתים לפעמים את המטרה- ע"ע ברי סחרוף). במקרה הזה אני עם אבישי, זה צורם.

Walk Two Moons

New member
אני חושב שצריך להבחין בין "להטוטים" מילוליים

לבין טעויות הגייה \ שפה נטו. כמה מהמשוררים האהובים עליי נוהגים להתעלל במילים להנאתם (ולפרנסתם), להמציא פעלים ולשבש בכוונה כדי ליצור משהו חדש שידייק יותר. אין דוגמאות לכך בכתיבה של אביתר, הוא יותר פשוט מזה, אבל כן, יכול להיות שהכי קרוב זה "מה שאבד בחושך נאבד", מכיוון שמדובר בשגיאה מילולית מכוונת. אני לא רואה איך שגיאת הגייה משרתת משהו.

אוי ואבוי לי.

אני הבן אדם הכי עייף במדינתנו הקטנה בערך, אבל אבישי, התגעגעתי לזה [או כפי שהמפקדת שלי בטירונות אמרה תמיד: הותקלתם! אכן, הדילמה]. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] נמוך, נמוך עד מאוד. זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: לא עולה לי מישהו ספציפי, אבל הייתי רוצה גרסא אחרת לשיר. זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! הדורבנים? שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? מתאים. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: לא ממש שומעת את השיר, אבל זכור לי שציטטתי מתישהו בכוונה מלאה את "בבוקר אתלבש ואתחדש". אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? הייתי עושה את זה מלנכולי יותר, בגבולות האפשר. קשה לי בקיצור. איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? ע"ע רגעים מיוחדים... מה דעתכם על ביצוע השיר בהופעות? טוב יותר מבדיסק עצמו. במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? - במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? משום מה עולה לי בית ריק, תפילין ושקט. [או שזה רק העייפות מקשקשת מאצבעותיי] דו קרב: "כל בוקר קצת" או "המון אנשים"? המון אנשים. לחלוטין. כל כך. רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? יום יבוא ואוסיף דברים לאומה.

SnapDragon

New member
או. מי לייק.

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] הו, גבוה מאוד. זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: אם לא עולה לי לראש, סימן שאין צורך. זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! כנ"ל. שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? מיותר. 3 מילים שמביעות בדיוק רב. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: חושבת שכל שמיעה מכוונת שלו מפיקה את הרגעים המיוחדים האלה. אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? מקפיאה ומשחזרת את הסולו של אמיר. איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? הפאוזה שלפני "בכנפיים קטנות" והדגש המילולי שלהן - כולל את זריקת הגיטרה והכתפיים שלאחריה; ואיך אפשר בלי התאוצה של "שוטף אותו ממני, מתיר אותי ממנו, מ פ ו ר ר אותו - כל בוקר קצת" - עם ההדגשה הפונטית הזאת שמפוררת אותי, כל פעם, לא קצת. מה דעתכם על ביצוע השיר בהופעות? אוה, געגועים למצדה
. מבחינתי אין כמו הביצוע של ההופעות מלפני שנה לפחות, לצד אמיר. עד כמה שזה נשמע נורא לכאורה על הנייר (וזה לא. בהן צדקי זה לא!) - אביתר סילסל והטעים פה ושם בדרך מיוחדת ומלאת אהבה וכוונה כמה שורות. אין ממש דרך לתאר את זה חוץ מלשיר לכם
. במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? בתור תלמידת קולנוע לשעבר (זה אכן בדם, מתיתיה יקירי) : קליפ-מסע-חיפוש-הררי-שחר שכזה. דו קרב: "כל בוקר קצת" או "המון אנשים"? יאוזה. התקלת אותי. אין ממש מוצא מפה, שני אלה אולי השירים שהכי מבטאים אצלי חזק 2 קצוות שונים של מצב צבירה. ככה שלא יכולה להיות פה בחירה. רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? לא, תודה. (וכרגע הפינה הזאת עלתה לי בזיכרון. חשבתי אני ירוקה מידי בשבילה, אבל פתאום נזכרתי שלקחתי בה חלק. נחמד לי)

אוף, אני לא מכירה את השיר הזה ../images/Emo6.gif ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

גם אין לי את האלבום "לילה כיום יאיר", הוא היחיד שחסר לי. אני לא ממש מכירה שירים מהאלבום הזה. פאדיחה

Pyramid Song

New member
בלהבלה

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] קשה מאוד להגיד, מכיוון שאני מכיר אותו רק שלושה ימים. האזנתי לו שלוש פעמים כל יום, ואני כבר זוכר אותו בערך בעל-פה... הוא מדהים, ללא ספק אחד מהטובים ב"לילה כיום יאיר". זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: אולי רדיוהד. חלק מהאקורדים בפזמון נורא מזכירים לי אותם. זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן!: סינרגיה... חח שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? מתאים לגמרי. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: כרגע עוד אין לי, אבל אני מניח שהוא יתאים לי בכל רגע :) אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? שום דבר. הוא באמת מדהים כמו שהוא. איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? אני חושב שהכניסה של הדרבוקות. אבל נורא קשה לבחור.. מה דעתכם על ביצוע השיר בהופעות? לצערי עוד לא שמעתי אותו בהופעה, אבל נקווה שאביתר יעשה אותו ב- 24.2 :) במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? אין לו במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? אהמ... אין לי מושג :( דו קרב: "כל בוקר קצת" או "המון אנשים"? כל כך קשה להגיד. פשוט.. בלתי אפשרי לבחור. אני חושב ש"המון אנשים", אבל אני מתעב את עצמי על הבחירה. רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? הוא מדהים, הפתיע אותי עד כמה שאהבתי אותו. בכלל, כל "לילה כיום יאיר". אני שומע את האלבום הזה בלופים כבר שלושה ימים, והוא מדהים. פשוט מדהים. ברגעים מסוימים הוא גם מגיע לשלמות ("מחיאות כפיים", למשל)

למעלה