קאיה ספורטאז'

zurhal

New member
קאיה ספורטאז'

מה אתם אומרים על קאיה ספורטאז' , שנת 2002 , איך היא כרכב משפחתי ? דלק ביצועים? - אני אשמחלכל חוות דעת אפשרית ממי שיש וגם ממי שאין ומבין... תודה

אוטו חמוד אמין וטוב גם בשטח נוסע יפ

יפה מאוד אכילת דלק בין 7 - 9 ק"מ לליטר תלוי בנהיגה בסיכום רכב טוב נוח גם בכביש גם לשטח.

zurhal

New member
איך ניסאן טראנו לעומתו?...

נאמר שנה או שנתיים פחות במחירון - אותה השקעה בקניה , איך ההחזקה שלו? מבחינת דלק ? טיפולים ביטוח - קלה יותר מספורטאז' ( בהנחה של 15000 ק"מ בשנה)

miki69

New member
ניסן ארוך הכוונה?

דיזל כמובן,יותר משפחתי יותר "אוטו"

zurhal

New member
כן...

אבל האם האחזקה של הרכב סבירה? האם ניתן לומר כי אם אני נוסע בערך 15000 ק"מ בשנה אז אחזקת הטראנו לא יותר גבוהה מהספורטאז'? אולי אף נמוכה או להפך? , בכלל איך האחזקה של הטראנו?

לאיזה ניסן טראנו אתה מתכוון בנזין א

או דיזל יש הבדלים משמעותיים בעלויות האחזקה. יהיו שיגידו שאם אתה נוסע רק 15000 ק"מ בשנה אז לא כדאי להחזיק דיזל ויהיו כמוני שיגידו ההיפך, אפרט. מנוע בנזין אוכל בסביבות 6 - 8 ק"מ לליטר מנוע דיזל אוכל כ 9 - 10 ק"מ לליטר ההפרש בטסט כ 2000 ש"ח לשנה לדעתי תחסוך את ה 2000 לאחר ארבעה טיולי שטח בני יום אחד. במחיר הסולר ובכמות הדלק. חשבון שלך.

תצרוכת דלק בניסאן

במנועי בנזין ממוצע 1 ל9 בנסיעה רגועה מנהלתית אני מגיע גם ל1 ל12. שבת שעברה עשיתי טיול חציית רמת הגולן מצפון לדרום וחזרה לאורך הירדן הרכב צרך פחות ממיכל דלק. מחירי הסולר עולים כל שנה וההפרש היום בנזין סולר הוא קטן מאוד. יש גם הבדל משמעותי בהוצאות הביטוח בין הדיזל לבנזין. ובואו לא נשכח את היתרונות של מנוע בנזין שקט, זריז ועדיף בשטח מנוע בנזין מדיזל.

zurhal

New member
תודה - עוד שאלה

אני מבין שברשותך טראנו , איך הוא בתור רכב משפחתי?אתה מרוצה (איזה שנה דרך אגב שאני אדע אם עוד יש בנזין בשנה הזו) -ידני אטוטמט ובכלל איך ההחזקה באופן כללי? המון תודה - כמו שאתם מבינים אני עומד לרכוש 4X4 בתקציב של 130K ,מה שמטריד אותי הוא ההחזקה של הרכב לאחר הרכישה -אם יש המלצות לרכב אחר אני אשמח ושוב תודה...

בתור רכב משפחתי

הוא נוח מאוד בעל מקום לנהג +5 בד"כ הספסל האחורי אצלי מקופל אז יש המון מקום למטען. הוא מודל 95 . נח מאוד ביום יום בעיקר אם צריך לקשור ילדים בכיסא בטיחות. האחזקה לא יקרה יחסית לרכבים אחרים בקטגוריה הזאת

אתה בטח נוסע על בנזין מיוחד המתאים

לטילים ארוכי טווח. גם שהטראנו היה חדש לא חלם על 1:9 ולא על 1:12 אולי בגרירה על גרר. 1:8 זה יהיה נפלא עבור טראנו בנזין.

למעלה