קאוצ'סרפינג

• פותח הנושא iti4
  • פורסם בתאריך

iti4

New member
קאוצ'סרפינג

שלום חברים אשמח לחוות דעת או דעה..
לא יודע אם עלה פה בזמן האחרון הנושא..

***אזהרה** חפירה - לחוות דעת ניתן לרדת לסוף.

את קאוצ'סרפינג הכרתי ביום האחרון של שנת 2012 לקראת טיול בדרום אפריקה והחלטתי לפחות אם לא להתארח אצל מישהו\מישהי לנסות להיפגש או לדלות מידע.

זה היה מדהים, כמעט כל מי ששאלתי באתר היה כל כך נחמד ושפך עליי מידע שהיה יכול להספיק לטיול של חודש (חבל שרק שבועיים ביליתי במדינה המדהימה הזו), אפילו פגשתי בחורה ממש נחמדה שהסכימה להיפגש אפילו שהברזתי לה פעם אחת כי הייתי הפוך מידי כדי להופיע.

בקיצור ממש נדלקתי על הרעיון ושוב החלטתי לנצל את זה הפעם בסן פרנסיסקו - שלחתי בקשה כללית בדף של העיר וקיבלתי כמה הצעות מעניינות אבל טיפה מפחידות בעיקר מחבר'ה נודיסטים שמעדיפים גברים (אין לי בעייה עם גייז אבל לא לבד בעיר זרה).
בסוף יצאה לפועל פגישה מעניינת עם בחורה בלוס אנג'לס ורק כאן הגיע הריפרנס (המלצה)הראשון שלי.
מיותר לציין שאם בא לי לזיין אני פשוט יוצא למועדון או משהו, לא בעייה למצוא מקומיות זורמות בחו"ל .. קאוצ'סרפינג זה כמעט קודש מבחינתי - נטו להכיר אנשים ותרבויות.

שנה עברה (אנחנו כבר בקיץ 2014) והחלטתי לטייל באירופה - בירת הליברליזם.
החלטתי שהפעם גם אתארח אצל אנשים ולא רק אפגש איתם במקומות אקראיים. זה התחיל בצרפת, טולוז. נלחמתי בשיניים שלחתי 20 הודעות ובסוף מישהו הסכים לקבל אותי, מיותר לציין שהיה אדיר, אבל משהו הרגיש לי מוזר.. פתאום היה ריכוז גבוהה הרבה יותר של גברים והרבה פחות נשים והנשים היו הרבה פחות חברותיות ועוזרות.. משם המשכתי לספרד, מדריד ופה המשימה כבר הפכה כמעט בלתי אפשרית, הגברים כמעט כולם אירחו רק נשים (לדוגמה: לגבר הממוצע יש 15 ריפרנסים - 13 מבחורות ועוד שניים מחברים), הנשים המפוחדות (בצדק) אירחו רק נשים או גייז.

מצאתי גרמנייה מגניבה לגמרי לטייל איתה בעיר, שוטטנו כמו שני ילדים קטנים בעיר כשלפתע פגשנו אמריקאית בלונדית קטנה וחמודה שטעתה בדרך, היא סיפרה לנו שיום לפני זה חוותה את הקואצ'סרפינג הראשון שלה אצל בחור שניסה לזיין אותה ומצאה את עצמה ב3 בבוקר מחוץ לבית שלו אחרי שהחליטה להסתלק משם. בכול מקרה המשכתי לטייל עם הגרמנייה ולאחר מכן המשכתי לברלין (מיותר לציין שבדרך עברתי בפריז ולא מצאתי מארח אחרי הרבה מאוד בקשות ששלחתי), למזלי בבירת הליברליזם האירופאי עוד נותרו ספות ואנשים ושמה לא התקשתי למצוא ספה אך אבוי.. שתי הספות היו של גברים - האחד מטורלל מאוד והשני גיי סיני, מה עם הנשים? הייתה איזו אחת נחמדה שביטלה אותי ברגע האחרון ועוד אחת שטענה שהיא בתקופת מבחנים (באמצע הקיץ כשכולם בחופשת סמסטר? הגיוני מאוד) כל השאר התעלמו.

העניין הוא שהרגשתי על איך עם הזמן (אני מדבר על גלישה, לא על אירוח) כול הנשים מתרחקות ולא מוכנות לקבל גבר, סטרייט שמטייל לבד, הגברים (הנורמלים לפחות) כולם מארחים רק נשים, והמטייל "הסטרייט הבודד" אוכל אותה בסוף עם החבר'ה המבוגרים והמוזרים (לא שזה בעיה אבל צריך גיוון),
סביר להניח שגם הפאן שלי נכנס פה לסיפור ואולי אני מצטייר כבחור מוזר לא יודע אבל אני כן יכול להעיד שפעם היה יותר קל מהיום.

עכשיו אני לקראת עוד טיול, הפעם באיטליה ובינתיים אחרי כמה הודעות שוב אין תשובות...

****סוף חפירה***

העניין הוא שקאוצ'סרפינג מרגיש יותר כמו קאוצ'דייטינג או קאוצ'פאקינג או איך שלא תקראו לזה ..
אשמח לחוות דעת או לאלטרנטיבה. תודה וסופשבוע נעים!

sitvaniyot

New member
טוב, אז גם אני חשבתי על זה פעם

וקצת בדקתי את הנושא, לכן מה שאתה מספר לא חדש לי.
צריך להיות מאד זהירים לפני שנכנסים לבית זר, כי אף פעם לא יודעים את מי פוגשים שם ומטרוללים ממש לא חסרים, כמו בכל אתר היכרויות.
כדי לבדוק מי המפרסם מיטה, כדאי להיכנס לפרופיל שלו ולנסות לדלות מידע. לתת עדיפות לותיקים ברשימה ולא כאלה שהם שם באופן חד פעמי. רצוי כאלו שיש להם כמה פוסטים ז.א. חברים פעילים בקהילה הזו. לראות אם קיבל תודה על האירוח.
לנסות להתכתב עם המארח וכך להבין עם מי יש לך עסק.
לא נסיתי אבל בארץ יש קהילה פעילה של סרפרס, אולי כדאי לפנות אליהם ולבקש המלצות.
אלטרנטיבה המועדפת עלי, מיטה בחדר משותף באכסניה. גם זול וגם בטוח. מוצאת בעזרת טריפאדוויזר, קוראת את הביקורות בעיון ואז אין נפילות.
בהצלחה.

לא ניסיתי מעולם.

אבל ממה שאני שומע מאנשים שהיו פעילים בשירות/קהילה התיאור שלך די מדוייק, להוציא חידוד אחד קטן... גם בקהילת הלהט"ב המצב דומה ומתרבים המקרים של רמיזות מיניות או אחרות...
אני אישית מעדיף ללכת על איירבנב כאורח בחדר בתשלום על פני רעיון ה'חינם'.

iti4

New member
את האמת

שרעיון החינם לא משחק פה תפקיד כל כך..גם ככה זה ליומיים שלוש וממש לא יכאב לי להוציא עוד 300 שקל על לינה..
יש משהו קסום בקאוצ'סרפינג, אולי משתמע שאני מעט חסר ניסיון אבל אירחו אותי 6 פעמים במצטבר ואני ממש אוהב את הפלטפורמה.
איירבנב דווקא בגלל שזה בתשלום יש סוג של יחס של לקוח - נותן שירות.
כשזה קאוצ'סרפינג זה מרגיש כמו הירתמות של שני הצדדים להיות שם בשביל האיש השני ויוצא מזה חוויות נהדרות, מנסיון
&nbsp
נראה בינתיים אני בהתכתבויות עם כמה אנשים, אעדכן אם יהיה משהו מעניין :)

דווקא בחוויה היחידה שלי עם איירבנב נפלתי

אולי כי שכרתי מהישראלי המצוי פה בארץ. השירות היה תת רמה, וכמוהו המקום והניקיון, שלא לדבר על כך שמסתבר שהוא לא בעל הדירה ולא יידע את בעל הדירה (שפתאום הגיע במפתיע) על ההשכרה...

מה שאתה מספר על קאוץ' סרפינג אכן תמיד הרתיע אותי כמטיילת לבד. התארחתי לא מעט אצל מקומיים במשך השנים, אבל זה תמיד היה כשנפגשנו במהלך טיול או כשתפסתי טרמפים בניו זילנד, ואז הם הציעו שאבוא להתארח. ההגעה לבית של מישהו לא מוכר די מרתיעה, אבל אולי אנסה זאת באירוח אצל בחורה או משפחה בעתיד.

iti4

New member
נכון

בדקתי קצת על איירבנב בעיר שאגיע אליה ויותר זול לקחת הוסטל וגם החבר'ה שעוד רוצים תשלום נורמלי גרים בצד השני של העיר, אולי זה יעבוד טוב יותר במקומות אחרים..

לגבי קאוצ'סרפינג - אני חושב שזה לא נעים אם מגיעים לסיטואציה לא נעימה עם בחור\בחורה אבל אם מראש הולכים למישהו שיש לו הרבה ריפרנסים (מעל 10) והוא ינסה לעשות משהו לא במקום פשוט אפשר לאיים בריפרנס רע ואז הוא יירגע (וגם נוספה עוד חוייה לטיול
), נשמע מגעיל אבל ככה לא סוגרים עוד אופציות (כמה כבר אפשר להתארח באותו סגנון, תמיד רוצים לגוון בסוף).
היו פעמים שהגעתי לאנשים מסויימים שנראו לי הכי מוזרים בפרופיל אבל במציאות היו אחלה חבר'ה (היה גם ההפך פעם אחת), חבל לבזבז אופצייה אבל זה יהיה תלוי בבחירות של כל אחד.

אז לגביי פירסמתי בדף של העיר שבה אני הולך לבקר הודעה על זה שאני אהיה בעיר ואם מישהו מענויין להיפגש או לארח וחזרו אליי שלוש בנות וגבר אחד אבל כולם יכולים רק להיפגש ולא לארח.. לכי תדעי אולי אחד מהם יזמין אותי בסוף אחרי שיראו שאני בסדר. בכול מקרה הוסטל זה לא כזה יקר שמה (90 ש"ח ללילה) ויש איזה מישהו שהכרתי כבר ממקודם שאמר שאני יכול להיזרק אצלו על הספה המעופשת בסלון שלו.

בקיצור, הכול יהיה בסדר

לי היו בעיקר חוויות מאוד נעימות ב- CS

גם כשאני מתארחת בבית מלון - אני מוצאת אנשים מהקהילה להסתובב אתם.
יצא לי לפגוש אנשים שאני בקשר אתם עד היום.
&nbsp
בקשות לאירוח - אני מסננת, אם הפרופיל של המבקש לא נראה לי.
כשרציתי להתארח - לא פרסמתי בדף - אלא ישבתי לקרוא המון פרופילים ושלחתי בקשות רק למי שנראה לי מתאים. כמובן שלא כולם טרחו לענות. תושבים בערים גדולות מקבלים המון המון פניות, אבל במקומות קטנים יותר - הסיכוי שיחזרו אליך עם תשובה חיובית - הוא גדול יותר.

למעלה