קאהי ?

ליל 2

New member
קאהי ?

יש למישהו מתכון מעניין ואותנתי , משהו עירקי אמיתי,( עוד מעט שבועות כולה 6 שבועות והנה זה מגיע). השנה הבטחתי לעצמי , שאני לא אוכלת מלוואח קנוי בשבועות , אלא מכינה קאהי במו ידיי. כזה כמו שסבתא שלי עליה השלום הייתה מכינה, מקופל כמו מעטפה ומעליו בוזקים סוכר, או שופכים דבש. ויחד עם קיימר, זה ממש מעדן. ליל

אילנית12

New member
אני מקלידה לך את המתכון,ספרי איך יצ

חביתיות/קאהי מתוך הספר:מטעמי עירק/פסקל פרץ. חומרים:ל 6-8 מנות 1 וחצי כוס קמח 1 כפית מיץ לימון 1 וחצי כף שמן חצי כפית אבקת אפיה 1/2 -3/4 כוס מים שמן לטיגון ומריחה. לציפוי: דבש או סוכר עם קינמון. אופן ההכנה: 1 מנפים את הקמח לקערה עמוקה,מוסיפים את המיץ לימון,השמן אבקת האפיה,ובוחשים.מוסיפים את המים בהדרגה,תוך לישה לבצק רך וגמיש. 2 מרדדים את הבצק למשטח עבודה מקומח לעלה דק,וקורצים עיגולים בכוס.מורחים מעט שמן על כול עיגול,חורצים חריץ בסכין במרכזו. 3 מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את החביתיות משני הצדדים,עד שהן מזהיבות. 3 טובלים את החביתיות בדבש,או זורים עליהין סוכר וקינמון,מגישים חם או קר. הקלידה את המתכון:אילנית12 .

ליל 2

New member
המתכון לא נראה לי כל-כך, איפה

"העלים" , בקאהי צריך להיות שכבות של עלים . ליל

אדון סייח נכבד!

לדעתי אתה יותר טעים מקאהי..... אתה כמו זנגולה שיצאה הרגע מחבית מלאה בדבש.

לגיברת קונן הניכבדת ../images/Emo141.gif

את מתוקה ועסיסית כמו חלקון שנמס בפה לאט לאט, את משולשת כמו לוזינה חמצמצה ומתוקה בעת ובעונה אחת, ולפעמים את אפילו חתיכת אגוז קטן בתוך הלוזינה. באהבה ממני,

YAFFA3

New member
קאהי של אמא שלי

1 ק"ג קמח 3 כוסות מים מעט שמן ללוש בצק רך ונעים לעבודה. לחלק ל-30 כדורים. במחבת להמיס 1/2 חב' מרגרינה לרדד את כדורי הבצק לעלה, להבריש במרגרינה המומסת ולקפל-3 חלקים.(שליש על שליש) ושוב לקפל לשליש. מקבלים ריבוע קטן מקופל שהוא תשיעית בגודלו מהמקור. מרדדים עלה נוסף, מברישם במרגרינה מומסת ומניחים במרכזו את הריבוע המקופל. מקפלים את הריבוע החיצוני על הפנימי וממשיכים כך עם כולם. מרדדים את העלים המקופלים הכפולים ומטגנים במרגרינה. מקבלים שכבות עלים נפרדות ומתפצפצות. ניתן להוסיף קיימר, דבש, סילן, סוכר ועוד. תהנו!!!!!!!

למעלה