צ.. המלצה על פסיכיאטר שמבין שמבין בתפקוד גבוה

bajura

New member
צ.. המלצה על פסיכיאטר שמבין שמבין בתפקוד גבוה

שלום שוב: הפעם חייבת המלצה על פסיכאטר שמבין בתפקוד גבוה. אנחנו מאזור אשקלון. מוכנים לנסוע מרחק סביר. הילד בן 4 ו 8 חודשים אובחן לפני שנה ו 4 חודשים ASD באסף הורפא. נמצא בגן מיוחד למעוכבי התפתחות, נשקלת הופציה לשילוב חלקי שנה ושילוב מלא שנה הבאה. בגן לוחצים לעשות הבחנה מבדלת עקב חשש קשי עקב וריכוז. רוצים לדעת אם כדאי לתת לילד ריטלין. ביקשו ארכת פסיכיאטר. יש לכן המלצה ? הילד שלי מאוד מבלבל, כנרא PDD-NOS. אני צריכה משהוא שמבין טוב מאוד בתפקוד הגבוה. אסמח להמלצות. אאוףףףף מה זה לא בא לי להתחיל הכול מהתחלה.

שאלה

למה לתת לילד כל כך צעיר ריטילן? אני יודעת מנסיוני שלא ממליצים לתת לפני גיל ביה"ס אלא אם כן המצב ממש קטסטרופה. לילד שלי נסו לתת בגיל שלוש .. רופא שלא הכיר את הילד בכלל. ולשמחתי צוות הגן של מעוכבי התפתחות במקרה שלנו אמר חכו..זה לא מקרה חמור ואין מה למהר כל עוד הילד בגן. עכשיו אנחנו לפני כיתה א' ומקווה שבאבחון החוזר נעשה סדר בדברים. ומה עם אסף הרופא? הרי דר' צחור היא נוירולוגית הם לא אמורים להבין בעניני ריטלין.? שיהיה בהצלחה

bajura

New member
תשובות

הילד שלי מבלבל אותם(צוות הגן) בטרוף. הוא יושב להם במפגשים ואפילו מצביע פחות או יותר לפי הצורך ועונה לשאלות. מבחינת קוגנטיבית הם אומרים שהוא יכול אפילו לנהל את המפגש (מדובר על גן מיוחד כמובן|) אבל מבחינת התנהגותית יש הרבה קשיים. הוא קם מהכיסא, זז לא הפסקה, מדבר שלא לעניין לפעמים, כועס כאשר לא שואלם אותו, מתקשה לחקות שאחרים יענו על השאלה, מפריע לילד שיושב ליד ו נוהג להחליף כמה פעמים מקום באותו מפגש. אם כי זה לא תמיד קורה ויש ימים שאומרים שהוא יושב ומשתתף מצויין. אם זאות כאשר שואלים אותו בסוף המפגש הוא עדיין יודע על מה דיברו ויכול לענות על שאלות. זאות אומרת שאיך שהוא הוא קולת למרות הכול. כרגע ששוקלים להוציא אותו לחנוך רגיל, כול הצוות של הגן חושב שללא הקשיים ההתנהגותים אלה הוא יכול היה להשתלב בחינוך הרגיל ללא סייעת. הם אפילו חושבים שלסייעת אין מה לתרום במקרה של בני, במיוחד לא לסייעות שהעריה נותנת, שלא תדע לעשות את התיווך החברתי שהוא זקוק לו. לכן הם רוצים לראות האים מתן ריטלין יביא את הילד למצב שיכול להתפקד טוב בגן רגיל ללא סיועה. אם כן, אז ימליצו על שילוב שנה הבאה. אם לו אז הם ממליצים לחקות. כאשר הינו באסף הרופא הם טענו שהכן רואים אי שקט רב אבל בשל גילו הקטן העדיפו לשלוח אותנו לקבל טיפולים ולחזור בהמשך לביקורת. הפסיכולוגית של הגן טוענת שעדיף לנו כרגע פסיכיאטר ולא נרולוגית, כי הראשונים רואים את התמונה יותר שלמה. . ואני האמת שלא בא לי להתחיל הכול עוד פעם. הרי עברה רק שנה וטיפה מאז האבחון. אני תכננתי לעשות לפני כיתה א' ושנה הבאה הוא עולה לגן חובה. אין לי כרגע עוד 3000 קשל שעולה האבחון חוזר. וחשבתי להסתפק הערכת מצב קצת יותר זולה, אבל חייבת משהוא מבין בתפקוד גבוה טוב מאוד כי לילד שלי יש תואר בלבלבל את כולם.

naomami

New member
יתכן והצוות לא עובד איתו נכון

להרבה ילדים קשה לשבת, ולילדים עם אוטיזם יש מוסחות גבוהה+ קושי להפנים הרגלים חברתיים. מכאן נובע הצורך לעבוד וללמד את ההרגלים החברתיים עם תיווך גדול (של צוות הגן או סייעת). ילד שמתקשה במפגש מול מבוגר גם יתקשה לנהל דו-שיח/משחק לאורך זמן סביר עם ילד אחר ללא תיווך. לי נראה שצוות הגן לא מבין מספיק את הקשיים שמאפיינים את הספקטרום ולכן רואה בעיקר את התנועתיות/מוסחות הגבוהה, במיוחד אם הם מציעים להכניס אותו לשילוב ללא סייעת מתוך הנחה שאם רק ישב בשקט הוא יסתדר. אך אצל ילדים בספקטרום התופעות הללו יכולות לנבוע גם מחוסר ויסות חושי (שאפשר לשפר אותו בתוכנית מתאימה). בשיחה שהייתה לנו עם הנוירולוגית שלנו היא טענה שאצל רוב הילדים בספקטרום רואים את התופעות הללו, אך בד"כ מחכים עם התרופות לגיל בי"ס או שהקשיים מונעים מהילד ללמוד ולהתקדם. צריך לזכור שהתרופות גם לא עוזרות לכולם ויכולות להיות תופעות לואי. בקשר ליעוץ חוזר- לא צריך אבחון חוזר, אלא יעוץ חוזר עם הרופאה שאבחנה אותו. תקבעי תור ותנסי לכתוב מכתב מנוסח היטב לקופה (להעביר דרך רופא הילדים) שצריך מעקב שנתי והכי טוב שיעשה אצל רופא שכבר מכיר אותו (לצלם אבחון), אולי לפרט גם כמה חשוב המעקב (להביא מכתב מהגן). תסתכלי אם בסוף האבחון יש המלצה למעקב שנתי, כדאי שתדגישי את זה בצילום ובמכתב. בכל מקרה פגישת מעקב לא אמורה להיות מאד יקרה, בתל-השומר התמחור הוא סביב 300 ש"ח (בסוף הצלחתי להשיג טופס 17). רופאים אחרים- ד"ר גביס בתל-השומר, ד"ר הגש במרכז בריאות הנפש בנס-ציונה.

dina199

New member
ההרגשה שלי שה'קשיים ההתנהגותיים'

שלו זה בגלל חוסר ההבנה שלהם בספקטרום. והם בכיוון קשב וריכוז כי יכול להיות שאת זה הם מבינים יותר (או שיודעים שזה מה שריטלין פותר) .. נראה שהם מושפעים יותר מדי (מבולבלים) מהיכולת הקוגניטיבת שלו.

בלהבוב

New member
מחפשת פסיכאטר/ית

מומלצ/ת לילד צעיר (בן 4) באיזור חיפה

ד"ר דנה עמישר

עובדת בבי"ח לילדים מאיר ומקבלת בשדרות מוריה חיפה. מאוד מוערכת בחוגים המקצועיים, שמה הולך לפניה.

Navva

New member
בעצם מה שנדרש זו הבחנה מבדלת קשב VS תקשורת

שלחתי לך מסר.

Navva

New member
באיזה אזור בארץ?

אני כתבתי לה על רופא בבאר שבע

dina199

New member
גן לחינוך מיוחד לוחץ על ריטלין

לילד בן 4 ? וזה לא גן תקשורת. אז כל העסק די משונה.

yos9

New member
התחלנו רטלין בגיל 5

הבן שלנו אובחן בגיל שנתיים וחצי בגן - היה בגן שפתי עם ליווי ויעוץ של הצוות בנושא התקשורת כבר בגיל 4 המליצו בגן על רטלין לבן שלנו בנוסף יש בעיות תחושה שהיו בטיפול, הוא לא היה ילד היפר אקטיבי אבל לא הצליח ל"שבת" בריכוז או סביב שולחן עבודה בהמלצת הניאורולוג שלנו חיכינו לגן חובה ובמגביל הכינו לו תוכנית שונה בגן לצרכים שלו. ואכן בגן חובה התחלנו עם רטלין - הילד היה חמש וחצי השינוי היה מידי... והתחלנו עם חצי כדור של 10 מ"ג במגמה לראות מה זה עושה ואם צריך אז להעלות מינון המינון של חצי כדור בשלב זה הספיק הבן שלנו התחיל לחוות חוויות חיוביות, הצלחות במשימות דבר שמיד הוריד את התסכולים שלו לא שכל הבעיות שלנו נפתרו אבל קיבלנו ילד שחוזר מהגן יותר רגוע בגן הוא החל לצייר למלא דפי עבודות ולשבת בריכוז . דעתי שילד שצריך רטלין יש לנסות ולתת לראות מה קורה אפשר להפסיק אחרי שבוע אם אין תוצאות חיוביות או בעיות נלוות לכדור מעבר לדברים הצפויים

dina199

New member
עדיין יש הבדל של שנה בין גיל 4 לגיל 5.

ואני לא כל בטוחה עד כמה כל ילד בגיל 4 או 5 (נ"ט או א"ס) חייב 'לשבת'.(אני יודעת שבגני ילדים בארץ חייבים לשבת ב'ריכוז' רק שלדעתי עושים מזה עניין גדול מדי) הבעיה שבגיל 15 כבר יושבים כל כך הרבה שאנחנו מתחננים שיקומו קצת

yos9

New member
פספסת אותי

הדגש מבחינתי זה לא הישיבה בריכוז ולא בגלל זה הוא התחיל לקחת רטלין אלא התסכול שלו מחוסר ההצלחה שלו במשימות שילדים אחרים עושים היות והילד בתפקוד גבוהה ויש לו יכולות לא ממומשות התסכולים היו רבים מצד אחד אנחנו משלבים ילדים בתפקוד גבוהה עם ילדים רגילים הוא רואה התנהגיות אחרות מנסה לחכות אותם, רוצה גם לשבת לצבוע כמו כולם (לפחות לנסות) וכפי שכתבתי מיד לאחר הרטלין הבן שלנו התחיל לחוות חויות חיוביות הגיע הביתה פחות מתוסכל היה בגן פחות מתוסכל והצליח לחוות יותר אינטראקציה חיובית עם הילדים כך יכולנו להתפנות לנושאים אחרים בתחום התקשורת שבהם אכן התקדמנו הרבה במקום לכבות שרפות שנגרמו בגלל הצורך ברטלין

dina199

New member
לא פספתי. אני מבינה את כל נושא התסכול.

'כולם' עושים משימות, והואלא מצליח (ולא בטוח שכולם
). כולם יושבים והוא מתוסכל כי לא יכול לשבת (או הגננת מתוסכלת). כולם מציירים בישיבה והוא לא. אני מבינה מאיפה התסכול. התסכול הוא מהמצב 'לא כמו כולם'. אז הריטלין עוזר להיות כמו כולם. ואילו אני אומרת למה בכלל 'כולם' צריכים לשבת ? . מה שאני אומרת שגם 'כולם' לא חייבים לשבת וגם 'כולם' לא חייבים לבצע משימות בישיבה. אולי אני קיצונית מדי (מודה) אבל יש המון תלונות על ילדים בכיתה א' שהםן לא מסוגלים לשבת כמה שיעורים ברצף , וא"כ יש תלונות על תלמידם בתיכון שהם יושבם יותר מדי. וזה למעשה אנחונ המבגרים שדרשנו מהם לשבת כשזה הכי לגוף להתרוצץ.אז למעשה בגיל התיכון אנחנו מתלוננים על ההצלחה של עצמינו (הרגלנו אותם לשבת) אני לא מתייחסת למצב נכון או לא נכון ריטלין, זו החלטה של הורים.ובטוח שיש מצבים שממש חייבים. מה שבטוח לא נכון זה לחץ של הצוות החינוכי. מותר להם להציע (וגם זה לא נראה לי) אבל אסור להם ללחוץ ובמיוחד להחליט וללחוץ.

schlomitsmile

Member
מנהל
מה שמזכיר לי שוב את הכתבה על פינלנד בכתות הנמוכות (וזה בי"ס, לא גן) מתחילים ללמוד ב 9 - שיעור התרגעות, ב 10 כבר יוצאים להפסקה, ומסיימים ללמוד ב 12-13 .

למעלה