צ ב ע ה כ ס ף (הסרט)

צ ב ע ה כ ס ף (הסרט)

אני לקראת החלמה משפעת (לפחות ככה אני מקווה) אתמול צפיתי בצבע הכסף של סקורסזה עם טום קרוז אם לא הייתי חובב סנוקר מושבע, יכול להיות שהייתי נהנה מהסרט הרבה פחות בכל מקרה הוא היה פשוט מעולה לטעמי למרות הפשטות שבו... אהבתי את הרעיון שהזקן עשה קאמבק לפול... לא אהבתי זה שטום קרוז המניוק הפסיד בכוונה אבל כנראה שהיה לו מורה טוב. ולא אהבתי את זה שחברה של טום קרוז התנהגה כזה כמו זנזונת בחברת פול ניומן,..... בקיצור כמה שעות אח"כ נתקלתי במודעה באינטרנט על מקלות והגעתי לאתר של בלבושקה על שם המקל המפורסם בסרט מדובר במהגר רוסי שהיה מכין אחלה מקלות, הוא נפטר לפני איזה שלושים שנה, חברה אמריקאית קנתה את השם והזכויות והיום הם נראה לי עושים מיליונים, בכל מקרה אחלה צירוף מקרים. אגב רק בשביל לעצבן את 9בול ....(אבל לא רק בשביל לעצבן חחחח) שחקן סנוקר שותה כל שחקן 9בול או 8 בול הכיסים שלכם ענקיים, פשוט עצומים, הכדורים קצת יותר גדולים אבל זה לא חשוב, סנוקר משחק שמשלב בין הנייח לפיזור אצלכם זה רק פיזור. ואני שונא 9 בול אבל אהבתי את הסרט חחחחח 9 בול מחכה לתרוצים

9ball master

New member
לעוס ומאוס....

והכוונה היא לא לסרט.... אלא לדעתך לגבי מה קל או קשה יותר ומי שותה את מי.... מדובר בשני משחקים שונים שמשוחקים על ציוד שונה ואין מה להשוות בינהם, הקושי בשני המשחקים מתבטא בצורות שונות.... בדיוק שאי אפשר להשוות טניס לפינג-פונג.... הנושא כבר נטחן כאן בצורה היסטרית, מכיוון שכנראה שיש לך קצת זמן פנוי (תרגיש טוב) אני מציע לך לעבור על ארכיון הפורום... דרך אגב, מכיוון שאתה חדש כאן ואולי לא בקיא במה שקורה בעולם הביליארד אז בקצרה.... ישנם מספר שחקני סנוקר לא מבוטלים שמשחקים פול באופן קבוע כבר שנים, סטיב דיוויס וטוני דראגו הם רק שניים להזכיר ולמרות שהם משחקים את המשחק ברמה גבוהה ואף הגיעו למקומות גבוהים בתחרויות בינלאומיות, שחקן סנוקר מעולם לא ניצח תחרות פול בינלאומית. דרך אגב, בשנה האחרונה גם רוני אוסליבן ניסה את מזלו בעולם הפול וקיבל בראש..... אישית ישבתי וראיתי איך ילדון טוויאני נותן למרק וויליאמס 9-0 בראש ב 9ball (וזה היה ב 2003, השנה שמרק זכה באליפות העולם בסנוקר) בצד השני, לא היו הרבה שחקני פול שניסו לשחק סנוקר, הדוגמא היחידה שאני מכיר זה אפרן רייס (אחד משחקני הפול הטובים איי פעם) שניסה את מזלו פעם אחת בתחרות סנוקר בינלאומית שנערכה במזרח, זאת הפעם הראשונה בחייו שהוא שיחק סנוקר ללא כל אימון מוקדם וללא ניסיון קודם על 12 פיט והוא ניצח את התחרות..... לך תדע....

torso2

New member
אפרן רייס הוא לא דוגמא...

לדעתי הוא השחקן הכי מוכשר בעולם הביליארד כולו (רק אולי רוני משתווה לו ברמת הכישרון), והוא שלוש דרגות מעל כל שחקן פול אחר בכמעט כל אספקט. אם יש שחקן אחד שהייתי נותן לו סיכוי אמיתי לעשות מעבר מוצלח בין פול לביליארד זה אפרן רייס. לגבי מה יותר קשה, סנוקר או פול, כבר דנו בנושא הזה בעבר ולא ניתן היה להגיע למסקנה קונקלוסיבית :).. אולי בגלל שאין כזו... ובאופן ענייני, הדוגמאות שהזכרת הם נכונות מבחינה עובדתית אומנם, אך הן ניתנות להסבר: א. שכחת לציין את טוני דרגו שהוא שחקן סנוקר לא מן המוצלחים אומנם אבל עשה מעבר יפה מאוד לעולם הפול. ב. סטיב דיוויס עשה גם הוא מעבר יחסית מוצלח לעולם הפול אבל אל תשכח שהוא התחיל לשחק פול באופן מקצועי בגיל יחסית מאוחר, ובאופן יחסי הוא השקיע מעט מאוד זמן בפול בהשוואה לסנוקר. ג. רוני אוסליבן בטורניר הפול האחרון שהשתתף (או הזה שלפניו, אני לא זוכר) עבר שני שלבים אם אני לא טועה, ואל תשכח שזה למרות מספר שעות האימון האפסי שהוא השקיע בפול (ואף ציין כך בעצמו. הפתיחה שלו גם הייתה פשוט מזעזעת וכפי שפעם אמרתי הפתיחה לדעתי היא המכה החשובה ביותר בפול). ד. אני לא מכיר את הדוגמא של מרק וויליאמס אז אני לא אוכל להתייחס. ה. דוגמא נוספת של שחקן סנוקר צעיר ובעל פוטנציאל היא מרק סלבי, אם אינני טועה הוא זכה באיזשהו טורניר 8ball (אחת מן הגרסאות לאליפות העולם, בפול יש יותר מדי טורנירים) גדול לאחרונה בבריטניה. זהו.

פה בארץ אבל התאוריה די עובדת

דוגמת פרננדז לגבי ווויליאמס חוטף 9-0 מילד טיאווני אני צריך לראות כדי להאמין

9ball master

New member
תאמין תאמין...

ישבתי שם שורה ראשונה..... במשחקון האחרון לפני ש HSIA Hui-Kai הכה על ה-9 ווילאמס זרק את המגבת על השולחן כאות כניעה.... וטוב הגזמתי קצת, הוא לא ילדון הוא כבר בן 31.... ואם אתה לא מאמין לי אז תקרא את המאמר הזה לגבי הארץ, זאת לא דוגמא, אין בארץ ביליארד רציני מספיק שאפשר בכלל לדבר על זה...

danny147

New member
אפרן רייס לקח תחרות סנוקר אהה...

איזה טורניר בדיוק זה היה שהוא לקח....טורניר עליזה בארץ הפלאות אולי.....

9ball master

New member
מה קרה, קמת על צד שמאל?

התחרות הייתה במסגרת ה Southeast Asian Games שזה מעין אולימפיאדה של מזרח אסיה (עדיין נחשבת לתחרות בינלאומית) אפרן לקח את מדליית הזהב בסנוקר, זה היה ב 1987 (כנראה לפני שנולדת...)

אני מוכן להתערב שכרגע הוא

לא יצליח לעבור את שלב המוקדמות הראשון בכל תחרות סנוקר רשמית ! לא הוא ולא אף שחקן ביליארד... לעומת זאת...אני בטוח שלשחקן סנוקר יש סיכוי טוב לנצח טורניר פול או לפחות להגיע לשלבים המכריעים...

The Shunned One

New member
ביליארד זה לא משחק קל יותר

הכיסים טיפה יותר רחבים והשולחן קטן יותר, זה נכון, אבל יש עוד הרבה גורמים שמשפיעים. לעבור מענף לענף זה כמו לעבור למשחק אחר לגמרי. ההבדל העצום במקלות, בגודל הכדורים, במבנה השולחן ובחוקים יגרמו לכל מעבר בין הענפים להיות משימה קשה מאד. העובדות אומרות שאו'סליבן ודייויס, שני אגדות בסנוקר, לא הצליחו, על אף שניסו לא פעם, לעשות מעבר מוצלח לביליארד. לאו'סליבן יכול להיות את כל הכשרון שבעולם, אבל מול שחקן ביליארד שאוכל, שותה וחולם רק על הענף הזה, מכיר את השולחן ואת התנהגות בכדורים בע"פ, אין לו סיכוי ממשי. הוא יכול לקחת משחק פה ומשחק שם, לפעמים קצת יותר, אבל הוא לא יכול להפוך להיות מהתותחים אלא אם הוא יקדיש את כולו רק לזה. כל הקטע הזה של "אני אשחק פול על שולחן של סנוקר ואז המעבר לביליארד יהיה קל" זה בולשיט אחד גדול. זה לא תופס.

danny147

New member
ההבדל הגדול..

בין סנוקר לפול זה שבפול אתה משחק והכי הרבה שתוכל לעשות זה 8 כדורים וינצחת ...בסנוקר אתה לא יודע אם תעשה 60..70נקודות או שתעשה 140......... בפול אין תריגוש הזה ותאתגר

The Shunned One

New member
אני חושב שאתה מבלבל ריגוש...

עם שיעמום. פול זה משחק זריז, נגיש, נוח. מאחר וסנוקר הרבה יותר ארוך, הוא גם הופך להיות מייגע יותר. הרבה יותר. מה גם שקרבות סייפטי בפול מסתיימים הרבה יותר מהר מאשר בסנוקר, שם אתה יכול לגדל זקן עד שמישהו מפשל בסייפטי שלו ומשאיר כדור נוח ליריב. הסיבה שבעולם פול הוא ענף פופולרי יותר ומשוחק יותר גם בקרב חובבנים, זה בגלל דברים כאלה. יותר קל להתחבר לזה. יש לזה יותר קסם.

9ball master

New member
הנה לך אתגר....

בוא נראה אותך לוקח את אליפות העולם ב 9ball? זה "רק" 9 כדורים ומאד קל..... זה שאתה מעדיף משחק אחר זה מקבל ומכבד זה שסנוקר מרגש אותך יותר, גם כן מקובל... אבל הזלזול שלך באחרים שם אותך באור מגוכח

9ball master

New member
הזלזול שלך....

פשוט מגעיל... טוב נו, אתה צעיר.... יבוא יום ואולי תלמד משהו בחיים שלך

מאסטר,למה מחקת תתגובה של דני ?

אני חושב דווקא שהוא צודק,ואין דרך טובה יותר מלסיים תנושא הזה על שולחן הפול... לא חייב על כסף אבל העיקר שנראה מי המאסטר האמיתי פה....

9ball master

New member
מחיקת הודעות

כל הודעה שמתייחסת להימורים או קוראת להימורים תמחק
איזה נושא יש לסיים?

danny147

New member
חחחח

הוא לא יצליח לעבור תסיבוב הראשון בטורניר בלינקולן על מה אתה מדבר...

9ball master

New member
בדיוק על זה אני מדבר....

אתה מזלזל בשחקן שיזכר לעד כשחקן הביליארקד הטוב בכל הזמנים. בעוד אנשים כמוך ישכחו מהר מאד למה שלא תציע לו את מה שהצעת לי אם אתה באמת חושב ככה....

תגיד משהו

שולחן של קראון עם לבד של טורנימנט (לבד מקצועי) זה רעיון טוב או שיש לך רעיונות אחרים רק ריילי לא ראלי אין לי מאיפה להביא...... ד"א אם אתה מכיר מועדון סנוקר שנסגר לאחרונה זה יכול להיות נחמד...

למעלה