hillabenam
Member
מצרכים
3 קישואים בינוניים
2-3 כפות שמן זית
½ כוס פרורי לחם (או פתיתי פנקו לפריכות נוספת)
½ כפית שום גבישי או כתוש
½ כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי: מעט גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה
קודם כל, שוטפים את הקישואים היטב וחותכים אותם לרצועות דקות או דמוי “צ’יפס”. כדי שהצ’יפס יהיה פריך ולא רטוב מדי, מומלץ לסחוט את הקישואים מעט עם נייר סופג או במגבת נקייה, להסיר את הנוזלים העודפים. שלב זה חשוב במיוחד, כי קישואים טבעיים מכילים הרבה מים. בקערה גדולה מערבבים את פרורי הלחם, השום, הפפריקה, מלח ופלפל. ניתן להוסיף מעט גבינת פרמזן מגורדת לקבלת טעם עשיר יותר. מוסיפים את רצועות הקישואים ומערבבים היטב עד שכל הרצועות מצופות באופן אחיד בתערובת. אם רוצים, ניתן לטפטף מעט שמן זית על הקישואים ולערבב שוב, מה שיעזור להם להשחים ולהיות פריכים יותר בתנור. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את רצועות הקישואים בשכבה אחידה, מבלי שהן יגעו זו בזו, כך יתקבל צ’יפס פריך יותר. אופים כ-25 דקות, תוך ערבוב קל באמצע, עד שהקישואים משחימים והופכים פריכים. אם רוצים צ’יפס מאוד פריך, אפשר להוסיף עוד 5 דקות או להדליק את פונקציית גריל קלילה בסוף האפייה. מגישים את הצ’יפס חם מיד לאחר האפייה על צלחות הגשה או עם קופסאות אוכל אם רוצים לקחת את הצ’יפס כארוחת לוק לעבודה, לבית הספר או לפיקניק. השימוש בקופסאות אוכל מאפשר לשמור על הפריכות והטעם לאורך זמן, ומקל על נשיאת המנה מבלי לאבד מהטעם או מהמרקם. ניתן להוסיף לצד רוטב יוגורט, מטבל עגבניות או רוטב צ’ילי לטעם נוסף.
3 קישואים בינוניים
2-3 כפות שמן זית
½ כוס פרורי לחם (או פתיתי פנקו לפריכות נוספת)
½ כפית שום גבישי או כתוש
½ כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי: מעט גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה
קודם כל, שוטפים את הקישואים היטב וחותכים אותם לרצועות דקות או דמוי “צ’יפס”. כדי שהצ’יפס יהיה פריך ולא רטוב מדי, מומלץ לסחוט את הקישואים מעט עם נייר סופג או במגבת נקייה, להסיר את הנוזלים העודפים. שלב זה חשוב במיוחד, כי קישואים טבעיים מכילים הרבה מים. בקערה גדולה מערבבים את פרורי הלחם, השום, הפפריקה, מלח ופלפל. ניתן להוסיף מעט גבינת פרמזן מגורדת לקבלת טעם עשיר יותר. מוסיפים את רצועות הקישואים ומערבבים היטב עד שכל הרצועות מצופות באופן אחיד בתערובת. אם רוצים, ניתן לטפטף מעט שמן זית על הקישואים ולערבב שוב, מה שיעזור להם להשחים ולהיות פריכים יותר בתנור. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את רצועות הקישואים בשכבה אחידה, מבלי שהן יגעו זו בזו, כך יתקבל צ’יפס פריך יותר. אופים כ-25 דקות, תוך ערבוב קל באמצע, עד שהקישואים משחימים והופכים פריכים. אם רוצים צ’יפס מאוד פריך, אפשר להוסיף עוד 5 דקות או להדליק את פונקציית גריל קלילה בסוף האפייה. מגישים את הצ’יפס חם מיד לאחר האפייה על צלחות הגשה או עם קופסאות אוכל אם רוצים לקחת את הצ’יפס כארוחת לוק לעבודה, לבית הספר או לפיקניק. השימוש בקופסאות אוכל מאפשר לשמור על הפריכות והטעם לאורך זמן, ומקל על נשיאת המנה מבלי לאבד מהטעם או מהמרקם. ניתן להוסיף לצד רוטב יוגורט, מטבל עגבניות או רוטב צ’ילי לטעם נוסף.