צרפת

לואי14

New member
צרפת

לפני מספר ימים נתקלתי, בוודאי לא לראשונה, במילה 'צרפת'. לא בטוח מה היה המניע לסקרנותי אבל התחלתי לחשוב על מקורות המילה. ברור שהמילה לא תנ"כית וכן די ברור שלא במקור הצרפתי בדומה לאנגליה או אוסטרליה. אז מה מקור המילה צרפת?

מוגג

New member
וטעית.

כ וְגָלֻת הַחֵל-הַזֶּה לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר-כְּנַעֲנִים, עַד-צָרְפַת, וְגָלֻת יְרוּשָׁלִַם, אֲשֶׁר בִּסְפָרַד--יִרְשׁוּ, אֵת עָרֵי הַנֶּגֶב. כא וְעָלוּ מוֹשִׁעִים בְּהַר צִיּוֹן, לִשְׁפֹּט אֶת-הַר עֵשָׂו; וְהָיְתָה לַיהוָה, הַמְּלוּכָה. (עובדיה)

לואי14

New member
מודה.

זו ההתיחסות היחידה למילה במקורות? לומר מכאן שם המדינה בעברית?

isaacl

New member
כמובן

מה שמעניין הוא שיהודי אירופה בחרו בשמות עבריים, למרות שהשם פרנקיה ואספניה היו נפוצים אף הם. השם "תוגרמה" לטורקיה משום מה לא נקלט. יצחק

TalReshef

New member
as far as i know

and excuse me for the English... these names were chosen from the bible during the middle ages when new places were added to the public notion and required hebrew names. the tendency was to select names of unknown and remote places and put them in use. I heard once that Tzarfat was originally a village in the Lebanon mountains. Not sure about it

גנגי

New member
סנוב, ובעברית כבר כתבת?!

אם אני יכולה מכאן, מה יגידו עזובי ישראל?

גרי רשף

New member
והיה העקוב למישור../images/Emo22.gif

למיטב ידיעתי צרפת המקראית מזוהה עם סרפנד, עיירת חוף לבנונית בין צור לצידון. יש אומרים שמקור השם הוא בבאגט הצרפתי (צר-פת)
. לחובבי האנגלית שבנו: מי שכותב טקסט באנגלית, יכול להצמידו לשמאל ולמנוע שיבושים בתצוגה על ידי כתיבת |הקוֹד| בתחילתו ו- |סקוֹד| בסופו.

גנגי

New member
לפי הרווחים בין המילים

זו דווקא אפרת. ********** תמיד יש טישו בבית. תמיד יש טישו בבית. תמיד יש טישו בבית. ג'ינג'ר? ג'ינג'ר? ג'ינג'ר?

TalReshef

New member
אוי, הרגתם אותי

אני תקוע במקסיקו ועברו כמה ימים עד שחיברו לי את המחשב לרשת ועד אז נאלצתי להשתמש במחשב של ספידי גונזלס כן, גם אני אוהב אתכם

shellyland

New member
מקסיקו?

מה אתה עושה במקסיקו? רק אני עוזבת אתכם לבד כמה ימים, וכל הפורום נתקע לי בחו"ל...

TalReshef

New member
קודם כל תאכלי את הלב...

...סתם. מת עלייך. וחוץ מזה זאת הזדמנות להתחיל שרשור על שירי מקסיקו -> - אביב גפן - הגנרל המקסיקאי קסטניאטס וכל השאר פירוש הוא. צא ולמד.

shellyland

New member
הייתי אוכלת את הלב. באמת.

אבל לצערי לא היה לו מקום במזוודה שהבאתי איתי מברזיל ולכן נאלצתי להשאיר אותו שם.

למעלה