צרפתית בצרפת

המשנה

New member
צרפתית בצרפת

שלום, אני מאוד מעוניין ללמוד צרפתית בצרפת ולאחר מכן להמשיך ללימודים אקדמאיים, ואני מנסה לבדוק עד כמה זה רלוונטי. יש כמה פרטים שהועברו לי והייתי שמח לדעת עד כמה הם מדוייקים ועדכניים, בטח ממי שעשה או עושה את זה. 1. האם הלימודים האקדמאיים בפריז 1,2,3,4 הם באמת כולם כמעט בחינם? 2. נאמר לי שעם רצון וקליטה מהירה יחסית אפשר אולי להסתפק בשני סמסטרים של לימודי צרפתית במוסדות כמו הסורבון. האם זה אפשרי? 3. מה המחייה החודשית הממוצעת בלי להתפרע? 4. כמה חודשי לימוד נטו יש בשנה אקדמאית (לא של שפה, של תואר). 5. תנאי קבלה. למה הם שואפים מבחינה אקדמית במוסדות הסורבון (שוב, לא שפה, אלא תואר אקדמאי). יש לי בגרות טובה אבל לא יודע אם זה יספיק. איך אפשר לבדוק בכלל? אלו הדברים שאני צריך לדעת כרגע, אני אשמח לקבל כל עזרה.

גוזליה

New member
שלום לך.

ממליצה לשאול גם בפורום לימודים בחו"ל, שם יוכלו לענות יותר על הקטע האקדמי. לגבי יתר השאלות, תיכף יענו המבינים בצרפת
.

CeruleanCat

New member
מידע כללי

1. כמו שאמרנו בעבר, השכ"ל אכן יחסית נמוך. 2. לא כדאי לבנות על השתלטות מספקת על השפה בשני סמסטרים. כדאי תמיד לתכנן לטווח ארוך יותר, ואז, אם זה באמת הולך כל כך בקלות, ליהנות מזה כרווח נקי. זה עדיף על לתכנן מראש טווח קצר, ואז לגלות שזה לא מספיק. 3. מחיה חודשית זאת שאלה של תנאי חיים. בפריז, שכר דירה לבד יכול להגיע לאלף יורו, אבל אתה יכול גם למצוא בחצי מזה, בשכונות ופרברים מסוימים, או עם שותפים. אבל זה דבר שדורש זמן לחיפושים. הוצאות שוטפות גם תלויות בתנאי חיים. אתה יכול למצוא סופרמרקטים זולים לקניות מרוכזות, או לקנות בחנות הכי קרובה, שתהיה יקרה יותר. אתה יכול לקחת סנדביצ'ים מהבית או לאכול בחוץ (10- 20 יורו לארוחה במקום סתמי). 4. מבחינת אורך השנה האקדמית, היא די דומה לישראל, פרט לתאריכים הספציפיים של חופשים וכד'. יש שני סימסטרים של 14 שבועות כל אחד, חופשת קיץ וחופשת חורף (באיזור קריסמס), ובאמצע יש כמה ימי חגים, אבל לא משהו רציני. באופן כללי כדאי לשים לב שהתאריכים הספציפיים עשויים להיות שונים במוסדות שונים בצרפת. 5. תנאי קבלה שונים ממחלקה למחלקה. זה דבר שצריך להיות באתרי האוניברסיטאות והמחלקות שמעניינות אותך, אבל אם אתה לא יודע צרפתית מספיק, תצטרך למצוא מישהו שישב איתך לחפש במדויק ובאופן ספציפי. חוץ מזה, אתה מתכנן ללמוד צרפתית לפחות שנה לפני התואר. תתרכז בזה, ותברר על הלימודים לתואר בהמשך, באופן פרטני יותר כשתהיה כבר במערכת ותתרגל אליה. בכל מקרה, תוכניות לימודים ודרישות קבלה הם דברים גמישים שעשוים להשתנות משנה לשנה.

למעלה