צרפתים?

bob68

New member
יש גם שוברי מוסכמות.

בסרט "דרכים צדדיות" גיבור הסרט שותה את היין החביב עליו שבאל בלאן 1961 במסעדת מזון מהיר מתוך גביע נייר כחלק מאמירה.
מדובר באחד היינות האיקונים, הנערצים והיותר יקרים של בורדו (מחירו כיום הוא למעלה מ- 3000 $ לבקבוק).

דוגמה נוספת ל-"הכול הולך" הם יינות סוטרן. יינות הקינוח המתוקים איבדו מהפופולריות שלהם והפכו לפחות אפנתיים. יצרני האזור הציעו במסעות הפרסום שלהם לשתות את יינותיהם כמרכיב בקוקטיילים או להוסיף להם קוביות קרח.
ניתן למצוא הגיון מסוים בהצעה היות ומדובר ביין סמיך, מתוק, דבשי, בדרך כלל עם חמיצות לא גבוהה. הצעה כזו אמורה להצעיר ולרענן את המוצר אשר נתפס לרוב כמלווה לכבד אווז ולקרם ברולה ולא הרבה יותר מכך.

אפשר להבין את מי שמתייחס ליין כאל מיץ ענבים מותסס או נוזל שאפשר "לתפוס אתו ראש" אך מבחינתי מילת המפתח להבנת יין היא איזון. יינן מוכשר באשר הוא ישאף לכך על פי טעמו. הוספת מרכיבים ליין כמו (ואני מקצין): לימון, סוכר, מים, קרח, מלח גרוס בשולי הכוס, זיתים, דובדבנים ושאר ירקות, למעשה מפרה את האיזון. מרכיבים כאלה מדללים ופוגעים בכימיה הבסיסית ובוודאי בטעמו של היין.

googaf16

New member
Side ways

אחד הסרטים המוצלחים.
לא ראיתי בסצנה הזו אמירה אלא רגע מכמיר לב בו אדם ששקוע בעצב עמוק עושה מעשה מתוך ייאוש והענשה עצמית.
פול ג׳יאמטי במיטבו!

prizman

New member
לא יודע עד כמה טרנדי.

עברתי היום ליד אותו מקום, המקום מתמחה ביינות, לא ישבתי אבל כן ראיתי
שכל מי שהזמין יין ב 4 שולחנות שיצא לי לראות כן השתמש בשמפניירות
שכאמור מצויות שם בשפע.
החבר'ה הצרפתים מאתמול היו בהחלט חריגים.
במקרה שלך כנראה היה מדובר בחיסכון של המקום לגבי הצבת מקררים. לא
מקררי יין חלילה, סתם מקרר.

למען האמת במסעדות סבירות ליד כל שולחן יש מתקן כמו בתמונה עליו גם כלי
אלומיניום מלא בקרח כדי לשמור למי שהזמין בקבוק גדול את הבירה קרה.
יש גם סוג נוסף של מתקנים שמוצבים על השולחן עם תכולת בירה גבוהה יותר,
ליטר ומעלה.
הוספת קרח לבירה היא לא כדי לקרר אותה.
(חלק זה מיועד לאילן, אתמול התעצלתי לכתוב יותר מדי)

prizman

New member
כן, עמית,

אבל שניהם נחמדים, זה לא ממש משנה

ההקשר ברור.

oferlev9

New member
כנראה שלא כל מי שנולד וגדל בצרפת

בהכרח מבין באוכל וביין ......

prizman

New member
קורה.

גם לא כל מי שנולד בישראל מבין בקובה, שניצל או שווארמה.

Gרר

New member
מסכן היינן

הוציא חצי מהחיים שלו על פיין טיונינג של היין בסוף זורקים לו לשם קוביית קרח שתוך כמה שניות משנה לחלוטין את כל הטעם...

האמת נראה לי די מזוויע. אני לא אוהב להוסיף קרח לשום דבר שאני אוהב את הטעם שלו...

דקלה21

New member
לא כל יין הוא יצירת אמנות

יש כאלה שגם היינן עצמו ישתה עם קרח (אם הוא צרפתי, כמובן). ואם יין שעולה 20 יורו (שזה לא יין רע בכלל בכלל בהרבה חלקים באירופה) זה כסף קטן בשבילך, אז גם אותו אולי תשתה עם קרח.

jonbaum

New member
בכלל לא נדיר שצרפתים שמים קרח ביין

זה כנראה כמו ההבדל בין שפת אם לשפה זרה.
מי שלמד את ה"כללים" בגיל מאוחר לא ישבור אותם ויהי מה.
מי שגדל על ה"כללים" ישבור אותם מדי פעם אם בא לו.

דקלה21

New member
אני נתקלתי בזה די הרבה פעמים

בעונת הקיץ בישראל יש סיכוי יותר גדול לתצפיות כאלה
ובירושלים על אחת כמה וכמה

דקלה21

New member
זה בסדר

אני גם מתארת לעצמי שמי שחי בארץ אבל לא עבד במלצרות לא נתקל בזה יותר מדי פעמים. זה פשוט נראה לי דבר מאד רגיל כי התרגלתי לראות את זה (לא שאעשה את זה בעצמי).

למעלה