תודה
קודם כל תודה שאתה טורח לקלל אותי, ועוד בסגנון תנ"כי. "ארור זה אשר... וכו´ וגו´." אכן מחמם את הלב ומעורר רצון להמשיך בדיון תרתבותי ואינטיליגנטי. שנית תודה על ה"עובדות" (למה שמת את המלה במרכאות?) שהבאת. אני לא יודע מדוע אתה שואל שאלות, אני שואל מכיוון שאני רוצה לדעת, ולכן אני מודה לך על התשובות שהבאת. ואם יורשה לי אני רוצה להעיר מספר הערות: הלכתי וחיפשתי עובדות, כי זה עניין אותי. מקור המידע העיקרי למה שאני עומד לומר בעניין הנייר היא האנציקלופדיה בריטניקה, אך גם מספר אתרים שבהם קראתי חומר על הנושא. אני אצמיד את ההערות לקטעים בהודעה שלך שלהם הן מתייחסות בתקווה שזה לא יעורר אותך לברך אותי שוב. "עד המאה ה20 רוב רובו של הנייר בעולם יוצר הקנאביס, וזאת משום שנייר יוצר כאמור מסמרטוטים, והם היו ברובם מבד הקנאביס." === לפי מה שקראתי רוב הסמרטוטים שבהם נעשה שימוש היו עשויים פשתן וכותנה. "תעשיית הנייר המודרנית היא מהזוועתיות שידע האדם מבחינה סביבתית, ושאלתך hastings לגבי בירוא היערות היא לכשלעצמה אוילית, שכן רוב רובם של יערות אירופה ואמריקה כבר בוראו לצורכי נייר." === אם אתה חושב שיערות אירופה ואמריקה בוראו לצרכי עשיית נייר, טעות בידך. בירוא היערות העיקרי היה לצרכי פינוי שטחים לחקלאות, שטחים שבהם נעשה שימוש היום ולכן יהיה צריך למצוא שטחים אחרים לגדל בהם קנאביס (או צמחים אחרים) לעשיית נייר. "דונם קנאביס מניב במשך 20 שנה פי ארבעה נייר מדונם עצים. הפרדת החומר התאי משאר הצמח נעשה בעץ על ידי שימוש בכלור, שמזהם מאוד את הסביבה, לעומת קנאביס בו ניתן להשתמש בhydrogen peroxide, המזהם הרבה פחות." === תודה, אלה תשובות לחלק מהשאלות ששאלתי. "קנאביס אינו זקוק לחומרי הדברה, להפך, מחקרים שנעשנו בשנים האחרונות בהולנד מראים על האפשרות ההפוכה, לשתילת קנאביס בין צמחים אחרים כך שהצמח משמש כקוטל עשבים משיקים וחרקים טבעי." === כנ"ל. "רק המחסור בסמרטוטים בשלהי המאה ה19 הביא את התעשייה למצוא פתרון אלטרנטיבי לתעשיית הנייר, והוא העץ. מאז נכרתו יותר מ70% מיערות העולם." === אתה בטוח שהם נכרתו לצרכי עשיית נייר. מדברים שקראתי יודע לי שעיקר כריתת היערות בברזיל למשל נעשה לצרכי פינוי שטחים לחקלאות. זה נעשה בצורה לא יעילה ולא מתוכננת, שאינה מאפשרת ליערות להתאושש, אך לא לצרכי עשיית נייר. "ישנו קשר בין תעשיית העץ והשמנים לבין הוצאתה מחוץ לחוק של המריחואנה (הלא היא הקנאביס) בארה"ב בשנות ה30." === אז? המריחואנה נאסרה לשימוש כסם, לא להפקת נייר, כפי שהעדת בעצמך בתחילת דבריך כשאמרת שיש עדיין נייר המיוצר מקנאביס. "ארור זה המעלה את האבטלה כגורם נגד התפתחות לעבר הנקי היעיל והזול." === זה הקטע האהוב עלי. שוב תודה. "חשוב: מה על אבטלתם של סופרי הסת"ם, של נהגי הכרכרות, של מדליקי הפנסים? האם לשם כך נשמיד את הדפוס, את המכונית הממונעת ואת החשמל?" === תזכיר לי מה הקשר של כל האנשים האלה לדיון שלנו? לפי הכלל של אוויר נקי=עולם טוב יותר אתה צריך לתמוך בכל אלה מכיוון שהם אינם מזהמים את האוויר. "צא וחפש במאגרי המידע הכתובים והמקוונים את ה"עובדות" שביקשה נפשך, ואל תהרוג את השליחה שבפיה מסר אמת: הקנאביס טוב ליהודים, וגם לכל השאר." === מי הרג את מי? בסך הכל שאלתי מספר שאלות, האם זה אסור? רציתי לדעת על סמך מה קובת שליחת מצווה זו, קדושה שבקדושות, יקירת העם, המדינה, העולם והכוכבים בשמים מעל (ולא, זה לא מכוון אליה, אלא אליך ואל הסגנון הנפלא שלך) את הקביעה שלה. אני שואל בכדי לדעת. אתה הואלת בטובך לענות לי (חלקית). === והערה אחרונה: אין לי שום דבר נגד קנאביס, זה אחד הצמחים החביבים עלי. יש לי עציצים במרפסת שבהם הוא גדל לתפארה. האם גם אני קדוש עכשיו? === ושאלה: למה אתה לא לוחם בחירוף נפש את מלחמתו של הפשתן? בחלק מסוגי הפשתן אחוז אפילו גבוה יותר של סיבים שמהם מייצרים נייר, וגם ממנו מפיקים שמן, קמח לאפיית לחם ומוצרים אחרים. ואת הפשתן אפשר להפוך לעיסה באמצעים אפילו פשוטים יותר ומזמהמים פחות (ביניהם למרבה הפלא חלה ומיץ ליים).