צרכנות שאיננה הוגנת

april13

New member
צרכנות שאיננה הוגנת

מבלי לפגוע בזכויות. רציתי לרכוש מכשיר חשמלי קטן. נכנסתי לחנות המשביר לצרכן. מחיר לא הוצג על המוצר. לשאלתי בערך כמה עולה? מייד אתפנה.... כאשר הדיילת התפנתה אמרה לי שהמחיר 279 ש"ח. הוצאתי תלושי שי שרשום עליהם כתובת המשביר לצרכן. להפתעתי, אומרת לי המוכרת שתלושי השי אינם מתקבלים בחנות סקאל??? על התלושים לא רשום שחנות סקאל היא חנות בת של המשביר. חפשתי שלט שאומר זאת ולא מצאתי . בקשתי מנהלת והופיע מנהל ואמר לי שישנם שלטים קטנים. השבתי שהשלטים הקטנים אינם קריאים לכבדי ראייה. שאלתי גם מדוע על השלט מאיר העיניים למוצרי חשמל ואלקטרוניקה באדום לא מופיע השם סקאל?,או חנות למוצרי חשמל של סקאל? לא השיב לי והלך לדרכו. מנהלת החנות הגיע והראתה לי: שבאותיות קטנות שאינני יכול לקרוא כתוב (לא כולל מוצרי חשמל)אבל לא כתוב סקאל."כולם יודעים שסקאל זה מוצרי חשמל"???? באמת? כל העולם יודע שמוצרי חשמל במשביר הם של סקאל? המשביר משכיר לסקאל שטח בתוך חנותו ומשלה את הצרכן שזו חנות של המשביר? השבתי למנהלת החנות שאני עומדת על כך שיהיה שלט מאיר עיניים שכל מוצרי החשמל אינם של המשביר לצרכן אלא של סקאל. הצרכן צריך לנחש בבואו לקנות ? מעבר לרמאות שבתלושי הקנייה. שלא יתנו תלושי קנייה ואם נותנים א. רישום באותיות גדולות ב. שניתן יהיה לרכוש את כל המוצרים בחנות. החנות הייתה ממש ריקה ללא אנשים. במקום לעודד קניית מוצרים מרחיקים את הלקוחות? אני לא מתפלא. את החנות השניה סוגרים. אשתמש בתלושים לרכישת מזון ברשת שגם היא יקרה מכל רשת אחרת. העיקר להרווח את מה שהפסידו? אמרתי למנהלת שלא אתפלא "מבלי לפגוע בזכויות " אם החנות תיסגר בקרוב כיוון שזו איננה צרכנות הוגנת. רכשתי את המוצר בחנות למוצרי חשמל בצידו השני של הסנטר ושלמתי עבורו 200 שקלים בלבד ועוד בתשלומים. עוד הוכחה שכדאי ללכת לחנויות קטנות ולא לאלו שזוללות כסף מהצרכן. על "הנקודות" ומועדון " 365 " שזו פרשייה בפני עצמה בפעם אחרת

יוסי99

New member
חי חי

צרכן נבון או פשוט צרכן אובססיבי???? אז לא יכלת לנצל את תלושי השי שלך דווקא למוצרי חשמל, מה גם שכתוב על זה שאי אפשר. אז לא טרחו להבדיל את החנויות, מן הסתם אם הם שוכרים מקום בתוך המשביר הם רוצים שיזהו אותם כחלק ממנו ולא בתור חנות זרה, ולמרות זאת כולם יודעים למשל שהדיסקים במשביר שייכים לטאוור רקורדס או משהו כז, ואפילו יש שילוט בגדול? קנוניה להסתיר את סקאל??? you must be kidding ו "מבלי לפגוע בזכויות" - הצחקת אותי.. באיזה זכויות בדיוק מדובר???

למעלה