צריף פשוט ודל..........

שקדי

New member
צריף פשוט ודל..........

ודולף מעל זאת היתה הדמות אל נא אל תשאל זה היה מפעל זאת היתה שלמות נכנסה שבת אז הבן הבת לובן חג לבשו ושירה אחת ונשמה אחת בחלל פשטו אז הלב מילל החליל חילל והיה אך טוב מי לכך פילל מי כל זאת מילל כי הכל יחלוף בתמונה צריף הראשונים בקיבוצנו שנבנה ב1923 ונקרא צריף הרכבת בגלל אורכו בחדר הקרוב אלינו גרתי עם הוריי בילדותי

טרה10

New member
דקלי הוושינגטוניה..מרשימים.

תגיד שקדי..סתם שאלה לשבת שעלתה בלבי כאשר הייתי בכפר ויתקין..לרגל..לא חשוב..שם בכל מגרש יש שני בתים לפחות..אז לו כל בני גבע..היו נשארים.. ´בקיבוצנו´ היה לכם מקום.!?

שקדי

New member
סבא שלי היה אומר ...........

כשיש מקום בלב יש מקום גם בבית ולענין הוושינגטוניות מספרים שכאשר נטעו אותן (לפני קרוב לשמונים שנה) אברהם זרחי שהיה בנה הבכור של גבע אמר בכל יום אני אקפוץ מעל אחד העצים והרי לא ייתכן שיום אחד פתאום לא אוכל לעבור וככה במשך השנים אהיה אלוף העולם בקפיצה לגובה וכך נהג במשך זמן רב......אך אויה כמה ימים הוא שכח לקפוץ וכשנזכר כבר לא הצליח

טרה10

New member
כשנזקר..! כנראה.! תיכף שבע..!

אגב אלוני קצת דומה לך..בלבלתני..בשבת שעברה..אבל התאוששתי.ולא היית בערב ל´זכרו´ של נחצ´ה.!

שקדי

New member
סבא שלי היה אומר ...........

כשיש מקום בלב יש מקום גם בבית ולענין הוושינגטוניות מספרים שכאשר נטעו אותן (לפני קרוב לשמונים שנה) אברהם זרחי שהיה בנה הבכור של גבע אמר בכל יום אני אקפוץ מעל אחד העצים והרי לא ייתכן שיום אחד פתאום לא אוכל לעבור וככה במשך השנים אהיה אלוף העולם בקפיצה לגובה וכך נהג במשך זמן רב......אך אויה כמה ימים הוא שכח לקפוץ וכשנזכר כבר לא הצליח

אורניהו

New member
כשעוברים בנשר בכביש הישן..

מימין גדלים שם הדקלים האלה,נו,והצריפים היו אז אותו דבר,בכל מקום.

magy

New member
מנזר השתקנים

שנת 95 , זה נוסטלגיה? מצאתי מסמך. אני אחראית לו.

אורניהו

New member
היה לי מעניין לקרוא את הכתוב...

אנשים סחבו איתם הרבה בעיות בשנים ההן,והשתיקות.... אנחנו כיום,פתןחים יותר,וכשיש לנו משהו כבד שיושב,אנחנו מקשקשים,וזה מקל עלינו.בכלל אומרים שבשנים האחרונות עם כל הפלא פונים האלה שיש לכל אחד,וההזדמנות לדבר בהם כל העת,יש פחות בעיות נפשיות,פשוט הבן אדם לא לבד!

magy

New member
יש לי חשש שהתבלבלת, אורני

אבל לא חשוב.....

טרה10

New member
מזכיר לי המסמך שלך..ש..

לפני נסיעות לצפון הרחוק..או למרכז שגם הוא רחוק..אני מזה עצבני...כי הכביש הוא [הלא?] המקום המסוכן ביותר בישראל..שכן, אם ב´אינטי.אל אקצה´ נהרגו 500 ישראלים אז בכבישי הארץ..נהרגים 600...כל שנה.! כי אני לעולם לא יודע מה יעשה הנהג ממול-ומה אמרה לו אשתו...שעצבן אותו.! ואשתי עוד מוסיפה לעצבנות..צ´מעו. ..בפעם האחרונה כשחזרנו דרך אשקלון- עצרתי אחרי החווה של אריק..לפשתן.. וירדתי מהכביש לשוליים..ותמיד אבל תמיד אני מהעייפות לאחר 350 ק"מ.. של נהיגה..מול האוייב..יורד מהמדרגה הקטנה..של איזה חמשה סנטימטר..ס"ה. ומה היא אומרת..? בכוונה אתה עושה..ואני שהראיה שלי כבר לא. מה שהיה- לא מבחין במדרגונת..אז מה, היא לא מעצבנת.?

אורניהו

New member
ואותי,הכביש הכי מעצבן בצפון,זה..

בכביש שנוסעים לטבריה,ליד הכפר הערבי טורען,שם בקיץ,בין האקליפטוסים,ישנם דוכני האבטיחים המוכרים,ובנסיעה רגילה שם,תמיד תמיד יהיה איזה נהג שקיבל הוראה של הרגע האחרון מאשתו,לעצור ולקנות אבטיח,משהו כמו,משה משה תעצור רגע,אבטיח,בזול.ולרוב כל העצירות האלה,כמובן ללא איתות.בכלל,מי מאותת היום?

טרה10

New member
אשתי לא מרשה.אולי בעתיד.

גם זה לא מוסיף..כלום וגם לא גורע..בתוך עמי עמי אני יושב..!

מגי מגי.......

מסמך קשה. מדמה לעצמי איך את כילדה הירגשת בסיטואציה המעיקה. לדעתי שתיקה של בנזוג היא אלימות אכזרית לא פחות מאלימות פיזית לשמה. לא פשוט לחיות בשניים. לפני למעלה מ-30 שנה בהיותי צעירה והרבה יותר תמימה, יצא לי לפגוש נזירים מהכנסיה הארמנית ואז ברוב חוצפתי שאלתי את הבכיר שביניהם איך יכלו לוותר על זוגיות ומשפחה, ואז ענה לי הפטריארך: "תגידי, איך העזת לקשור את חייך עם אדם זר?" נבוכותי לרגע ואז עניתי: "אני רואה זאת כאתגר".... והוא צחק...

כי את יהודיה , ולא ארמנית

כתוב, איפה שהוא בתנ"ך, ´ויעזוב איש את הוריו, ודבק באשתו.´ היהודים, ידעו מזמן, שמנישואי קרובים, הילד יוצא דביל.

כן, אבל תודה שהיה יותר ממשהו בדבריו

ראה שיעור הגירושין הגבוה, ויותר מכך המריבות לבקרים בין בני זוג. כל אחד מבני הזוג מביא איתו הרגלים, דעות ואמיתות המוטבעות בו עמוק - וכאשר אלו מנוגדים - יש פיצוצים. נניח שהגעתי מבין פזרני ובנזוגי מגיע מבית חסכני - אוףףףףףףף איזה פיצוצים!

magy

New member
טעות, כולם טעו

כתבתי את הסיפור מנקודת מבטו של ילד. כאילו אני הילד .....שלי.... כתבתי על עצמי.............סיפור חיי...... ("רק על עצמי לספר ידעתי") אצל הוריי, לא כך היו הדברים.

zahavashanny

New member
מגוש קשה היה לי מאד לקרוא את

המסמך הנ"ל קשה לעין שיעור כשאתה מכיר מקרוב סיפור כזה בהבדל אחד שאותו הזוג שאני מכירה לקח את עצמו אחרי 10 שנות נישואין לשיחה עמוקה מאד עם יועץ חד פעמי והוא שינה את כל מערך החיים של אותו זוג שהיום חיי נהדר ויודע להקשיב אחד לשני ולפתור בעיות כשהן קיימות והרי כולנו יודעים שבין חיי זוג תמיד יש אי הבנות למינהן החכמה בדרך כלל לנסות לשבת ולשוחח בדרך מכובדת אבל בשביל זה צריך להיות לפחות אחד מספיק חכם בכדי לכוון בצורה כזו שהשני ינסה לענות ולא לצעוק ולא לכעוס אלה ל ה ק ש י ב זוהי כנראה מילת הקסם, ואז היו נפתרות הרבה מאד בעיות בחיי זוגות רבים ואולי גם לא היו כל כך רבים הגירושיין.

למעלה