צריכ עזרה! היקף ראש העובר גדול!

צריכ עזרה! היקף ראש העובר גדול!

היי בנות, אני בשבוע 29+3, לפני כשבוע הרופאה שלי הפנתה אותי לסקירה מכוונת לראש העובר.
את הסקירה ביצעתי אצל רופא מומחה פרטי, ובה נמצא כי אכן הממדים של הראש גדולים , הוא נמצא על הגבול בכל
המדדים! בנוסף הוא גם ארוך ככה שברוך השם אין שום דבר פתולוגי. אבל עדיין הרופא רוצה שאהיה במעקב בעוד שבועיים,
צריך לעקוב עד סוף ההריון. יש לציין שגם במשקל הוא באחוזונים הגבוהים ושוקל כבר 1.580, שאמור בשבוע 29 לשקול רק 1.400!
אני מאוד פוחדת וחוששת מקיסרי! מישהי עברה משהו דומה! אני רק בשבוע 29 ואני מניחה שהוא יגדל עוד הרבה!
מה אני עושה?? מישהי חוותה לידה רגילה עם היקף ראש גדול??
תודה רבה לעונות!!

לי יש 3 ילדים עם היקף ראש גדול

(והם גם גבוהים)
2 מתוכם נולדו בלידה רגילה,אחד אפילו בלי תפרים(השלישית נולדה בניתוח כי הייתה הפוכה)
ושלושתם נולדו גדולים:שבוע 41 3890,שבוע 38 3440 ושבוע 37 3330.

אצלנו זה משהו תורשתי כי לסבא שלי ז"ל היה ראש גדול,ובכל זאת שניים מהם נשלחו אחרי הלידה לבדיקת ראש ע"י הרופאת ילדים וב"ה יצא תקין.

ט ו ש ה

New member
בלי לחץ

יש לך תינוקי מגודל

הסקירה תקינה, וזה הכי חשוב.
גם אצלי, עכשיו בהריון הנוכחי, היו מדדים מאד גדולים ולא סימטריים. הירך הייתה קצת יותר גדול, והראש היה ע-נ-ק-י ביחס לגוף (רוב הזמן פער של שבועיים וחצי, ובהמשך הוא גדל לפער של 3.5 שבועות).
אני רוצה שוב להדגיש משהו לגבי משקלים:
אין דבר כזה "אמור לשקול רק X". לכל שבוע יש טווח משקלים שמציב את התינוק באחוזון מסויים. 1580 גרם בשבוע 29 מציג את התינוק שלך באחוזון 82. זה תינוק גדול, אבל לא ענקי. צריך גם לזכור שאת לא בדיוק ב - 29, אלא ב - 29 פלוס כמה ימים, וגם זה מדד, כי אם מסתכלים על 1580 ביחס לשבוע 30 למשל, רואים שזה אחוזון 63, ממש טיפה מעל הממוצע. חוץ מכל זה, צריך לזכור שלהערכת משקל יש טווח טעות של כ - 10%, וגם, שלא כולם יכולים להיות בגודל ממוצע, ותמיד יש מי שנמצאים בקצוות - מי בצד של הקטנים ומי בצד של הגדולים

עכשיו, בואי נניח שבאמת מדובר בתינוק גדול ו/או בהיקף ראש גדול - למה זה מחייב קיסרי? אם ההיקף מאד גדול באמת (כלומר, אם גם בהמשך המעקבים ההיקף יהיה משמעותי) צריך לעשות בדיקה שנקראת פלוימטריה, וזו מדידה מדוייקת באולטרסאונד של גודל האגן שלך כדי לראות האם טכנית הראש יכול או לא יכול לעבור שם. אם הראש לא יכול לעבור, אז באמת תצטרכי לדבר על ניתוח קיסרי, אבל בכל מקרה אחר - אפשר לנסות לידה רגילה ולקוות לטוב.
אני יכולה להגיד לך שלי, עם המגודל הנוכחי, עם היקף ראש שגדול ב - 3 שבועות בממוצע מגיל ההריון, הערכת משקל של כ - 4 ק"ג יומיים לפני הלידה (ומשקל לידה מכובד של 3820, אחרי שהראשונה נולדה 3 ק"ג) - שהייתה לידה מעולה, לא קשה מהבחינה הזאת של להוציא את הילד ויצאתי ממנה בלי שריטה.
אז כן, בחהלט אפשרי

היי טושה! קודם כל תודה רבה לך על התשובה

המפורטת. אשמח אם תצרפי לי לינק שאוכל להיעזר בו ולדעת על איזה אחוזון העובר נממצא בכל שבוע ביחס למשקל שלו. עוד שבועיים אני עוברת הערכת משקל נוספת.
דבר נוסף אני רואה שאת הילד הגדול יותר ילדת בלידה שניה. זה קצת משנה לא? אצלי זו לידה ראשונה.
בכל מקרה, האם את יודעת לומר לי מהו היקף ראש שמעליו כבר מחייב קיסרי? או שבכל מקרה יש לוודא זאת ביחס לאגן שלי? והאם הבדיקה הזו היא ברוטינה או שעלי לדרוש שיעשו לי אותה אם אזדקק לה?
תודה רבה על התשובות!

למעלה