צריכת חשמל מחשב

רב שואל

New member
צריכת חשמל מחשב

שלום לכם מהי צריכת החשמל של המחשב? אם ספק הכוח שלו הוא 300W, אז זה אומר שזו הצריכה? או מה בדיוק לבדוק כדי לראות מה הצריכה. (אני לא יכול לבודד אותו, כלומר לנתק את כל מוצרי החשמל בבית ואז למדוד, וכן אין לי מכשיר מדידה רגיש) תודה מראש

מאגר

New member
צריכה של מחשב שהספק שלו 300W היא

יותר מ300W מאחר והמסך צורך גם זרם כל שהוא בדרך כלל מחשבים צריכה של מחשב כ-500W לשעה הווה אומר כ-6 שקלים יום עבודה רצוף ללא כיבוי 180 ש"ח לחודש.

רב שואל

New member
תודה לכם, אבל אני מתכוון

ללא המסך, המחשב בלבד. לגבי ספק הכח הסבירו לי בעבר שעל אף שספק הכח הוא 300W, זו לא בהכרח הצריכה. כלומר 300W זה המקסימום שהמחשב יכול לינוק ממנו, אבל, הצריכה עצמה תלוייה במידת היניקה הזו, ולא ביכולת הספק. הטעו אותי? אשמח להבהרה נוספת תודה

moco10

New member
תלוי במחשב

אם הדיסק "מורדם" לאחר חוסר פעילות זה יכול לחסוך. כמו כן אם יש טכנולוגיות כמו בלפטופים לhibernate אז זה גם יכול להוריד.

moco10

New member
עקרונית כן

אך אל תשכח שגם המסך צורך הספק לא זניח.

moco10

New member
תלוי בשימוש.

אני אגב משאיר דלוק (מסך מכבה עצמו). גם נוחות וגם זמן חיים ארוך למחשב. יש לי אותו אחד בלי תקלות כבר 4 שנים!!!

wil

New member
אכן 300W מקסימום.

אני מדדתי (עם אמפרמטר, והכפלתי במתח של 220V) פעם כ-80W צריכה של מחשב פנטיום-3 ללא מסך, כאשר המחשב מופעל עם וינדוז, אבל ללא פעילות כלשהי. כמובן שמחשב שעסוק בכתיבה לדיסק כל היום (נניח קידוד DIVX) ו/או מחשב חזק יותר עשויים לצרוך יותר. (עד מקסימום של יכולת הספק = 300W בד"כ)

yodan

New member
אני מדדתי פעם + שאלה על מד-וואט

1. חישבתי את צריכת החשמל של 2 המחשבים שלי + מסך אחד באמצעות מונה החשמל הביתי (של חברת החשמל), בצורה הבאה: - כשהמחשבים דולקים, מדדתי כמה שניות לוקח לדיסקית להסתובב סיבוב שלם (81). - כשהמחשבים כבויים (ובלי שום שינוי במצב המכשירים האחרים בבית), מדדתי כמה שניות לוקח לדיסקית להסתובב סיבוב שלם (131). - באמצעות הנתון על המונה שהוא מסתובב 80 סיבובים לכל קוט"ש, חישבתי שצריכת החשמל עם המחשבים היא 555 וואט, בלעדיהם 343, כלומר צריכת החשמל של שני מחשבים + מסך אחד היא 212 וואט. האם זה הגיוני?! נשמע קצת מדי. 2. איפה אפשר להשיג מד-וואט כמו הזה או ההוא, אבל שמתאימים לרשת החשמל הישראלית (מתח של 220 וולט וכדומה)? אם לא, איך אוכל להשיג מד-זרם שיוכל למדוד את הזרם שעובר דרך המחשב שלי כדי שאוכל להכפילו במתח ולקבל את ההספק?

yodan

New member
ואגב...

מטרת החישוב היתה לבחור אל-פסק. האם התוצאה מראה כי מספיק אל-פסק בהספק של 300W כדי לתמוך בשני המחשבים ומסך אחד?

moco10

New member
החישוב שעשית נכון

אך כדי להחליט על UPS כדאי לקחת את ההספק הרשום על ספק הכח של המחשב ועל המסך, כי אתה צריך שהUPS יעמוד במקסימום.

למעלה