צריכת חשמל בX-EVO?

Ohadiiii

New member
צריכת חשמל בX-EVO?

שלום יש פיאגו קסבו 250 ולאחר כמה ימים ללא שימוש הסוללה ריקה ולא ניתן להתניע האלטרנטור תקין והמצבר חדש ממה ששמתי לב לוקח לקטנוע בערך 3 ימים כדי להגיע לנקודה שבה המצבר כבר חלש מדי כדי להתניע מדדתי את הזרם הנצרך במצב המתנה(כבוי) והוא 60 מיליאמפר מהו הזרם התקין שאמור להיות? אה ועוד משהו, אין אזעקה לקטנוע תודה מראש לחברי הפורום

vmisha

New member
אם אתה מתעקש לא ללכת למוסך

תתחיל לנתק פיוזים אחד אחד, עד שתבין מה צורך את הזרם

ImaginaryFriend

New member
אצלי הוא עומד גם 5 ימים

בלי הנעה ואחרי זה מניע בכיף אני ממליץ דבר ראשון לבדוק שחיבורי המצבר לא רופפים ודבר שני לגשת למוסך הם יתחברו שניה למחשב ויגידו לך בדיוק מה התקלה אצלך

guardmen

New member
נתון לא הגיוני...

ידידי, או שהבדיקה שלך לא היתה נכונה או שקיימת תקלה במערכת חשמל של הקטנוע. אין מצב שקטנוע ללא מערכת אזעקה או צרכן פעיל אחר, יצרוך 60 מיליאמפר לשעה. באופנוע/קטנוע עם מערכת אזעקה תקינה, הצריכה היא בין 2 ל- 3 מיליאמפר שעה, לפי הנתון שלך, לאחר יממה הקטנוע צרך 1.44 אמפר. ולאחר שלושה ימים המצבר איבד 4.32 אמפר. הנתון הזה פשוט הזוי. מציע לך לגשת לבדיקה במוסך שמכיר את הכלי הנ"ל.

תרשה לי לתקן אותך, רק כי זה צורם...

צריכה נמדדת באמפר (או מילי אמפר, אם תתעקש) אבל לא באמפר-שעה (וגם לא במילי-אמפר שעה, גם אם תתעקש). בנוסף, מצבר לא מאבד או צורך ״אמפר״. הוא מאבד הקיבולת האנרגיה שלו, היא זו שנמדדת באמפר-שעה. אתה יכול לקרוא לזה סמנטיקה (למרות שזה לא) אבל קשה לראות את זה על המסך, במיוחד כשזה מגיע ממכונאי שאמור להתמחות בחשמל.

vmisha

New member

guardmen

New member
אם זה צורם לך זה טוב. לי לא

אמרת סמנטיקה אמרת הכל. אמפר ומיליאמפר מודדים לפי שעה. חושב אחרת? תוכיח. כשאני כותב בפורום אני מנסה לרוב לצייר את הדברים לאנשים בפשטות ובגובה העיניים כדי שיבינו. לא תמיד אני מחפש את הניסוח הגבוה והמקצועי של המילים. אתה כהרגלך תמיד מחפש את הסמנטיקה. לי אין בעיה עם זה. אגב - אני לא מכונאי ולא מתמחה בחשמל, רק עושה כאילו

אתה בטוח שאתה רוצה להמשיך את הדיון פה?

אין לי העיה לעשות זאת, כולל ההוכחה שביקשת. לא בטוח כמה טוב זה יעשה לך ידידי
תחשוב על זה ואם תחליט שתרצה להשמשיך כאן... נמשיך.

Mr. Pooh

New member
אז אתה חושב שכולם מטומטמים?

ובעצם אתה יורד לרמה שלנו כדי שנבין? אוי, תודה, עכשיו הבנתי.

הנסיך.

New member
לא קריטי + תיקון

לגבי ההערה הראשונה שלך - צריכה נמדדת ביח' כמות ליח' זמן, איך שלא תהפוך את זה - זה המצב. לגבי המצבר - אתה צודק, הוא מוסר או מקבל אנרגיה, אבל להדיוט - זה שתספר לו על אנרגיה שהולכת ובאה רק יבלבל אותו, אנשים אוהבים אחידות במינוחים כשמדברים איתם, בעיקר כשהם לא באים עם הרקע המתאים.

herouth

New member
אאוץ'.

אז יש הבדל בין אמפר שעה, שזו יחידה של כמות כלשהי (אמפר) כפול יחידת זמן, לבין מה שאתה אמרת. מה שאתה אמרת מייצג אינטואיציה (נכונה) שצריך למדוד כמות חלקי יחידת זמן. השאלה היא מה הכמות שצריך למדוד. האם הכמות היא האנרגיה שהקטנוע צורך? הגיוני, לא? ובכן, במקרה כזה, אנרגיה ליחידת זמן נקראת "הספק". הספק נמדד בוואטים (שזה ג'אול - יחידת אנרגיה - לשניה). אני מניחה שהספק הוא מדד צריכה הגיוני בעיניך. מנורה של 100 וואט תצרוך בדיוק 100 ג'אול בשניה. אז מה הקשר בין זה לבין אמפר? ובכן, וואט ניתן גם להבעה כמכפלה בין המתח לבין הזרם החשמלי שעוברים במכשיר בשעת פעולתו. Voltage * Current = Power - מתח כפול זרם שווה הספק (אנחנו כרגע מתייחסים לזרם ישר, למי שזה מעניין אותו). איך זה יכול להיות? איפה נעלם גורם הזמן? זרם הוא בעצם יחידת צריכה, כמו שאמרת, רק שהוא מתייחס לכמות של מטען (ביחידות קולון, שזה אומר כמות מסויימת של אלקטרונים) לשניה. והנה הגיע גורם הזמן. כך שבעצם אתה יכול למדוד צריכה באמפר, ואם אתה רוצה לעבור לוואטים, כל מה שאתה צריך הוא להכפיל במתח, ומכיוון שמדובר כאן במתח קבוע של 12 וולט (בקטנוע עסקינן) אתה יכול להמיר ביניהן בלי בעיה. אז איפה כאן האמפר-שעה? היחידות האלה, שבהן מופיעה היחידה "שעה" בלי "ל" לפניה, ומעידות על הכפלה, הן בעצם יחידות שנותנות לך בחזרה את הכמות האבסולוטית שנצרכת. המוכרות ביניהן הן קילווט-שעה, אותו מודדת חברת החשמל. אתה צורך בביתך קילווט? זה אומר שכל שעה אתה צורך קילווט-שעה אחד. מה שאומר לך, שבעצם קילווט-שעה זו יחידת אנרגיה. בסופו של דבר, הדבר שאותו חברת החשמל מייצרת הוא אנרגיה, ועל כך היא דורשת ממך כסף. אז בכל זאת, איפה האמפר-שעה? אם אמרנו שזרם (באמפר) זה מטען ליחידת זמן, הרי שאמפר-שעה זה פשוט יחידה של מטען. אם תעשה חשבון מהיר, תגלה שמדובר ב־3600 קולון. אמפר שעה היא יחידה שמשתמשים בה לציין את המטען המכסימלי שיכולה סוללה או מצבר להכיל. והקשר בינה לבין אנרגיה? מתבצע ע"י הכפלה של המטען בכמות האנרגיה שנושא עליו כל אלקטרון - והופל'ה, הגענו חזרה לג'אול. והערה אחרונה: הויכוח כאן נראה כאילו הוא פחות ויכוח על חשמל ויותר בין אוהדיו של guardman למתנגדיו בפורום. אז אני מצהירה בזאת שאני לא שייכת לאף מחנה וכתבתי כאן אך ורק כדי להביא דברים על דיוקם ולא כדי להשתלח באף אחד שצריך או לא צריך לדעת את הדברים.

אוהדיו? מתנגדיו? מאיפה שלפת את זה?

פשוט צורם לראות בעל מקצוע משתמש במינוחי בסיס שגויים. אחרי שזה צרם, זה גם הרגיז לראות שבמקום לתקן את עצמו הוא כמעט והמשיך להתווכח על כך ש״השמיים בצבע ירוק והדשא כחלחל״.

לא. צריכה לא נמדדת בזמן.

וזו לא סמנטיקה. אתה אולי מבלבל הגדרת יחידות עם מושגי יסוד. צריכת זרם , כשמדובר באמפר, אינה פאקטור של זמן. נקודה. לא חשוב איך תסובב את זה. אמפר-שעה היא יחידה שונה עם משמעות שונה ואי אפשר לדבר ביחידה הזו על צריכה כמו שלא תדבר על מרחק ביחידות של מטר לשניה. אני מסכים שצריך לפשט דברים אבל לא צריך לטעות כדי להסביר דברים פשוטים.

הנסיך.

New member
אחלה תשובה

באמת עניין אותי מהי זליגת זרם סבירה לקטנוע. תודה.

רנירן

New member
הייתי בהודו חודש וכשחזרתי הוא התניע בלי בעיה

עכשיו הוא עושה צרות אחרות, אבל ניחא :)

MrDink

New member
המנורה מאחורה

ניסית לנתק את המנורה ב"בגז'" ? אני את שלי ניתקתי מזמן, טפו טפו המצבר בסדר מאז.

למעלה