אאוץ'.
אז יש הבדל בין אמפר שעה, שזו יחידה של כמות כלשהי (אמפר) כפול יחידת זמן, לבין מה שאתה אמרת. מה שאתה אמרת מייצג אינטואיציה (נכונה) שצריך למדוד כמות חלקי יחידת זמן. השאלה היא מה הכמות שצריך למדוד. האם הכמות היא האנרגיה שהקטנוע צורך? הגיוני, לא? ובכן, במקרה כזה, אנרגיה ליחידת זמן נקראת "הספק". הספק נמדד בוואטים (שזה ג'אול - יחידת אנרגיה - לשניה). אני מניחה שהספק הוא מדד צריכה הגיוני בעיניך. מנורה של 100 וואט תצרוך בדיוק 100 ג'אול בשניה. אז מה הקשר בין זה לבין אמפר? ובכן, וואט ניתן גם להבעה כמכפלה בין המתח לבין הזרם החשמלי שעוברים במכשיר בשעת פעולתו. Voltage * Current = Power - מתח כפול זרם שווה הספק (אנחנו כרגע מתייחסים לזרם ישר, למי שזה מעניין אותו). איך זה יכול להיות? איפה נעלם גורם הזמן? זרם הוא בעצם יחידת צריכה, כמו שאמרת, רק שהוא מתייחס לכמות של מטען (ביחידות קולון, שזה אומר כמות מסויימת של אלקטרונים) לשניה. והנה הגיע גורם הזמן. כך שבעצם אתה יכול למדוד צריכה באמפר, ואם אתה רוצה לעבור לוואטים, כל מה שאתה צריך הוא להכפיל במתח, ומכיוון שמדובר כאן במתח קבוע של 12 וולט (בקטנוע עסקינן) אתה יכול להמיר ביניהן בלי בעיה. אז איפה כאן האמפר-שעה? היחידות האלה, שבהן מופיעה היחידה "שעה" בלי "ל" לפניה, ומעידות על הכפלה, הן בעצם יחידות שנותנות לך בחזרה את הכמות האבסולוטית שנצרכת. המוכרות ביניהן הן קילווט-שעה, אותו מודדת חברת החשמל. אתה צורך בביתך קילווט? זה אומר שכל שעה אתה צורך קילווט-שעה אחד. מה שאומר לך, שבעצם קילווט-שעה זו יחידת אנרגיה. בסופו של דבר, הדבר שאותו חברת החשמל מייצרת הוא אנרגיה, ועל כך היא דורשת ממך כסף. אז בכל זאת, איפה האמפר-שעה? אם אמרנו שזרם (באמפר) זה מטען ליחידת זמן, הרי שאמפר-שעה זה פשוט יחידה של מטען. אם תעשה חשבון מהיר, תגלה שמדובר ב־3600 קולון. אמפר שעה היא יחידה שמשתמשים בה לציין את המטען המכסימלי שיכולה סוללה או מצבר להכיל. והקשר בינה לבין אנרגיה? מתבצע ע"י הכפלה של המטען בכמות האנרגיה שנושא עליו כל אלקטרון - והופל'ה, הגענו חזרה לג'אול. והערה אחרונה: הויכוח כאן נראה כאילו הוא פחות ויכוח על חשמל ויותר בין אוהדיו של guardman למתנגדיו בפורום. אז אני מצהירה בזאת שאני לא שייכת לאף מחנה וכתבתי כאן אך ורק כדי להביא דברים על דיוקם ולא כדי להשתלח באף אחד שצריך או לא צריך לדעת את הדברים.