צריכת דלק

ronel15

New member
צריכת דלק

איך ניתן לחשב צריכת דלק בשעה על פי נפח מנוע

chiefchiefos

New member
אם אתה רוצה נתון מדויק...

אז תצטרך לקחת עוד כמה וכמה נתונים נוספים מעבר לנפח המנוע, כמו למשל: קוטר מדחף,זוית התקיפה של להבי המדחף, מספר להבי המדחף, שיטה ואופן הזרקת הדלק לצילינדר. טמפ העבודה של המנוע וכמובן העומס והסל"ד אבל אם לא.... אז תצטרך להיתספק בנתוני יצרן ולפי הנסיון שלך עם המנוע שלך. שינוי בצריכת הדלק הינו נתון חשוב המצביע על תקלה/מספר תקלות אפשריות במנוע או בעיה במדחף בהצלחה

Sail

New member
כן, אני רוצה נתון מדויק

היכן מוצאים את הנוסחאות/טבלאות בהן מפורט המידע הזה

kotller

New member
צריכת דלק

תמלא את המיכל דלק פול (מלא) צא להפלגה של שעה על מנוע בלבד ותבדוק עי' הוספת דלק למיכל כמה נכנס עד שהמיכל שוב מלא. הכמות שנכנסת זו הצריכה שלך לשעה.

Sail

New member
אני עושה זאת ביותר משעה אחת

במסגרת הפלגות לחו"ל ותוך התאמה עם שעון שעות מנוע, וכל פעם יוצאת תוצאה אחרת. כנראה בגלל מצב ים. לכן אני צריך את המידע היותר תאורטי

gb228

Active member
אם זה לא למחקר אקדמי

לא ברור לי למה אתה רוצה מידע תיאורטי ולא את המעשי. כל מידע תיאורטי, מדויק ככל שיהיה, יתייחס למנוע שזה עתה יצא מהמפעל, למצב ים חלק וללא רוח. בפועל, אנחנו מפליגים בתנאים משתנים ולכן אם הנתון הזה דרוש, למשל, לצורך הערכה כמה דלק להעמיס על הסירה לפני הפלגה ישירה ליוון, במילא המידע התיאורטי לא רלוונטי.

Alex33

New member
משער שתוכל באינטרנט או בחברה,למצוא בספר המנוע

את נתוני צריכת הדלק.. כמובן זה תאורטי וסביר שהיא תגדל מעט בהתאם לנסיבות הסירה/מנוע הספציפית ומצבם. אבל לפחות תהיה לך אינדיקציה כללית. אם אולי מדובר ב D-55 של וולוו, אוכל לבדוק בספר של המנוע שלי..

אלכס, מעולם לא שמעתי "נפח מנוע" בהקשר הימי מה גם שהסל"ד קובע כמה פעמים בדקה מתמלא "נפח המנוע" הזה באדי סולר. השאלה לא נשאלה נכון במקור וחבל.

zina71955

New member
אכן, השאלה לא נשאלה/הוגדרה נכון במקור

וכבר כתב זאת קורא לעיל. על מנת לחשב את התוצאה של תצרוכת דלק בכלי שייט, כאשר מדובר בים "חלק" ללא רוח וזרם, יש להתחשב במספר נתונים בנוסף לנפח המנוע. משקל כלי השייט, שטח הפנים של קו המים, צורתו ההידרודינמית של הגוף, מדחף על נתוניו. אלה הנתונים העיקריים בנוסף לנפח. והשאלה הנכונה הנדרשת היא - לאיזה צורך? נוסחת אצבע תהיה מאוד לא מדוייקת.

למעלה