צריכים עזרה...

Remirat

New member
צריכים עזרה...

אתם מכירים את השלב הזה בפגישה, כשמישהו עושה משהו שנראה ממש לא הגיוני, ותלוי בחיים או מוות של דמות שחקן אחרת והשה"מ מאשר (=הדמות השנייה נפגעת)? all hell brakes loose וכולם מתחילים להתווכח עם השה"מ... בכל מקרה, הויכוח היומי הוא כך: נתון קוסם דרגה 10. נתון rouge דרגה 8-9. הגנב הטיל על עצמו שקט (שממורכז עליו - או לשם הסמנטיקה, הוטל על החולצה שלו) ועיוורון על הקוסם. הקוסם בתגובה הטיל גילוי קסם על מנת לגלות את מיקומו של הגנב, והמטיר עליו קליעי קסם לרוב. על הגנב יש מגן גדול +3, ומגפיים קסומות. להלן השאלה(או יותר, מספר שאלות): 1. האם במצב כזה ניתן בכלל להטיל קליע קסם אשר דורש כיוון למטרה ברורה? 2. האם גילוי קסם מראה קו מיתאר של חפץ/ דמות, או פשוט בועה של קסם מסביב לחפץ/ דמות? 3. אם מוטל עליו עיוורון, אשר בעצם הגדרתו פועל על העיניים, האם זה לא יחסום את ראייתו גם לגילוי קסם? אודה לכם על כל תשובה :)

רמץ

New member
עושה רושם שהתעלמתם מפרט אחד קטן...

ברדיוס 20feet מחולצת הגנב, לא ניתן להטיל לחשים בעלי מרכיב מילולי. אבל בהנחה שהגנב הטיל עיוורון קודם ואז דממה (הוא גם מכשף או מה?) ובהנחה שהקוסם הטיל את הלחשים הנ"ל מחוץ לטווח הדממה או שהם הטילו אותם כלחשים שקטים באמצעות כישרון הטלה שקטה אז... 1. לפי הספר קליע קסם לא דורש כיוון למטרה ברורה אלא פשוט הכרזה על מטרה ספציפית. אבל אני בספק אם תיאור הלחש נכתב תוך התחשבות בתרחיש שכזה, אז לדעתי כן יש צורך במושג כללי של מיקום המטרה, מה שמושג בסיבוב השלישי להטלת גילוי הקסם (ע"ע 2+3). לסיכום - לדעתי כן. 2+3. קו מתאר או בועה כנראה נתון להחלטת השה"מ. בכל אופן מיקום אפשר לזהות רק בסיבוב השלישי להטלת הלחש ורק אם הוא בטווח החרוט (הקוסם יכול להסתובב, אבל אני לא בטוח אם הוא שומר את האפקט המצטבר של גילוי פרטי הקסם כשהוא עושה את זה). הלחש, עד כמה שהבנתי, אינו קשור בראיה (עובדה שבסיבוב הראשון ללחש הקוסם מקבל רק תחושה של האם יש או אין הילות קסם בטווח) זהו פשוט עוד חוש נוסף שבסיבוב השלישי נותן גם מידע על מיקום. אגב - החפצים של הגנב לא משנים - הקוסם יוכל לחוש בהילת לחש הדממה שעל החולצה). לסיכום - נתון לפרשנות השה"מ ולא, זה לא יחסום את גילוי הקסם. נ.ב. איך הגעתם למצב המגוחך הזה? נ.נ.ב. או נ.ב.ב. או איך שלא כותבים את זה- טוב לשמוע ממך שוב. ברוכה השבה לפורום

Ferenheit

New member
כותרת להודעה

קליע קסם דורש מטרה, לא הכרזה על מטרה, וזה אומר שאתה צריך להיות מסוגל להתמקד באותה מטרה באמצעות אחד מחושיך. מכיוון שעבור בני אדם שמיעה וריח לא נחשבים לחושים שיכולים להיות ממוקדים, ובצדק (באנגלית המינוח הוא pinpoint location) לא ניתן להטיל קליע קסם על היצור. מכנית, הסיבה היא שלא ניתן להטיל את הלחש על יצור שנהנה מהסתרה או מחסה מלאים, וזה בדיוק המצב במקרה של עיוורון (או חשיכה מוחלטת). ניתן להתגבר על המצב בכמה דרכים. ראו משה"ם, מצבים, סוף הספר, או לחשים שונים ושימושיים. יצורים עם היכולת חוש-ריח יכולים להיסגר על מטרות הסמוכות להם. בקשר לגילוי קסם, זו שאלה מצוינת. אני מציע לחשוב על זה כעל "שיכבה" נוספת שיושבת מעל כל החושים. אם אתה עיוור, אתה לא תראה הילות, אבל השמיעה שלך תזהה את ההילות ותקבל בנוסף "תחושת בטן" בכיוון ובמהות של הקסם. בכל זאת, כדי להתמקד במטרה צריך לזהות אותה איכשהו. גלגול האזנה הגבוה ב-20 מהרגיל דרוש כדי להתמקד במשבצת שבה נמצא יצור. חוק חלופי: לחשי גילוי פאן-חושיים (רמץ, לבידינג!) אם אתה מגלה קסם באיזור אתה תשמע זמזומים שונים, בעוצמות שונות, רחשים, קרקורים ולחישות. בפה אולי תגלה טעם מתכתי (לחש ABJURATION) או טעם מתקתק, שאולי תזהה כמזכיר את טעם הדם (לחש אוב), ללחשי אשליה יש ריח לא מוגדר שמזכיר המון דברים וחומק מיד, או אולי ריח של מאכל שהמריח אוהב וללחשי עוצמה יש ריח של מתכת נשרפת, כמו אצל רופא שיניים. ללחשי תהפוכה יש סממנים שמשתנים כל הזמן.

Remirat

New member
לא התעלמנו...

לקוסם יש הטלה שקטה... החוצפן הקטן... המצב המגוחך הזה הושג על ידי כך ש(מגיע סיפור....): החבורה נשכרה ללוות שיירה. בדרך עברנו ביער של דרואידית, היה בלאגן איתה (מישהו יצר אשליה של אחת הדמויות מטילה שני כדורי אש מאוד אמיתיים לתוך היער...) היא התעצבנה ודרשה שבתור פיצוי, ניתן לה או את החיים של הדמות ההיא (משמע, היא תהרוג את הדמות), או הדמות תישאר לשרת אותה, או sidequest. תנחשו במה בחרנו... הsidequest היה להרוג ערפד... לא נשמע קשה מדי בשביל חבורה של 5 דמויות + דב"שית, כולם בדרגה 7-9... הבעיה הייתה שעד שהגענו לשם, רק 2 דמויות והדב"שית היו במצב להלחם (דמות אחת מוקסמת, דמות אחת נגעה בכדור שהיא לא הייתה צריכה לגעת בו - כולא את הנשמה שלך בפנים..., השחקן של דמות אחת היה צריך ללכת ולכן הדמות לא רלוונטית) ולכן בחרנו לדבר עם הערפד, שהתגלה כאל-מת הגיוני מאוד... מפה לשם, עשינו איתו עסק להרוג את הדרואידית, וכך עשינו. הוא השתלט על היער וכולם היו מרוצים. אבל... כדי להבטיח שלא נבגוד בה, הדרואידית הפכה את השיירה שלנו לדלעות... והערפד לא יודע איך להחזיר אותך למצבן המקורי.... עברנו הלאה לחלק של היער שלא בשליטתו ופגשנו מישהו שטוען שהוא יכול להחזיר את הדלעות למצבן המקורי, אם (כמה צפוי) נטפל בערפד... נו, הלכנו לערפד ובלה בלה בלה... אבל שנייה לפני קלטנו שהקוסם החביב שלנו בגד בנו, ועשה עסק עם הערפד (ונגע בכדור המסריח - מה שיוצר מצב שאם הוא לא עושה את מה שהערפד רוצה = מוות מיידי) מרצונו החופשי. מכאן כבר זה ברור לא?

Remirat

New member
אה כן, שכחתי לגמרי...

האם, בהנתן המיקום הכללי של חפץ כלשהו כמו שרמץ אמר בסיבוב השלישי של גילוי קסם, ניתן לכוון קליע קסם ל"20 ס"מ למעלה"??

DDN

New member
../images/Emo4.gif

סאבאטוחה אחת גדולה ושלמה. לדעתי אי אפשר לכוון קליע קסם ל"20 ס"מ למעלה", צריך לראות בוודאות את המטרה - ז"א קשר עין ישיר. אז עכשיו אתם רוצים להרוג את הקוסם הבוגדני, ומה אז? למה שלא תעשו פשטידת דלעת אחת גדולה וזהו?

Lion_Heart

Well-known member
תראה. . .

(אני גם דמות בחבורה ה נ"ל. . .לא , לא הקוסם או ה rogue ) . . .חשבנו על זה . . .פשטידת דלעת מעלה אדים, מלווה במרק דלעת קטיפתי עם קרוטוני דלעת קטנים וטוגני. . .בסדר בסדר חשבנו על זה קצת יותר מדי אבל אנחנו צריכים את הכסף (לא , לא ממש צריכים את הכסף, זה יותר בכיוון של עצבים להשלים את המשימה ולעולם . . .אבל לעולם לא לעשות משימות ליווי )

DDN

New member
אמרתי לך כבר שאני מאוד מאוד

אוהב את החתימה שלך? טיר שולטתתתתתת!!!!!!!1 למרות שהציטוט הוא לא שלו, אבל הוא נאמר לו. כן, מכיר את לבטי ה"אני צריכה כסף" מהדמות היקרה שלי, שנוטה לשקוע בחובות כי היא קונה שטויות (כמו השחקן שלה)

Ferenheit

New member
קליע קסם

אי אפשר. מטרה. קליע. אי אפשר גם להתחכם ולהגיד "הערפד" בזמן שהמון אנשים עומד מולך ולא ברור מי זה מי. ועוד משהו - נראה לי שאתם מאוד מודעים להחלטות שה"ם שלכם, זאת אומרת, אתם משתמשים במונח סיידקווסט כמה שהדרואידית ביקשה ממכם. עכשיו, או שהיא השתמשה במילים האלו בדיוק (בקשו ממנו להפסיק לעשות זאת) או שאתם לוקחים את האירועים ומתרגמים אותם לתוך השבלונות של ההרפתקה (אני מבקש ממכם להפסיק). אם הדרואידית רוצה משהו אז זה בגלל האינטרסים שלה, סייד-קווסט זה מינוח מאוד אגוצנטרי, אתם לא חושבים? בקיצור, לדעתי זה מוציא את הטעם מהאירוע (הרבה י ותר מהנה לחקור מתוך סקרנות ופליאה את היער המכושף או להסכים להציל את הברון מאשר "לצאת למשימה הבאה שלנו" והרבה יותר כיף לחקור מרתף וחדר סודי שנצא מתחתיו במקום את קומות מבוך 1- ו-2-).

רמץ

New member
מי לעזאזל משנן גילוי קסם שקט??

הוא ממש שינן גילוי קסם וקליע קסם שקטים?? זה מגוחך! בכל אופן, בדקתי שוב את הספר והשתכנעתי מחדש שזה יכול לעבוד. הדרך היחידה שבעזרתה מטרה יכולה לחמוק מקליע קסם היא במחסה מלא או במסתור מלא. כל היופי הוא שהקוסם לא צריך לכוון אותו 20 ס"מ למטה, אלא פשוט להטיל את הלחש ולתת לקליע לעשות את העבודה. הטענה שעיוורון שקול למסתור מלא היא נכונה, אבל גילוי קסם בעצם אינו מסתמך על ראיה והוא אפילו יכול לעבור מחסומים (לא עבים או מוצקים מדי) ולגלות קסם מתחת לדלת מרתף, מתוך סבך שיחים, בתוך מיי ביצה עכורים וכו'. האופן היחיד שבו ראיה קשורה בלחש הוא שהקוסם רשאי לנסות לזהות את סוג ההילה שחפצים מקרינים רק אם הוא באמת רואה אותם (עוד הוכחה שהלחש עובד גם על חפצים שהוא לא רואה), כך שיתקיים זיהוי מיקומה המרחבי הכללי של הילת הקסם והדבר יחליש את המסתור המלא של הגנב כך שהוא כן יהיה פגיע לקליעי קסם. בכל זאת, קשה לי להאמין שהוא שינן את הלחשים הללו בהטלה שקטה מראש אז אולי בכל זאת תמצאי כאן את הפרצה שאת מחפשת...

timur97

New member
אם יורשה לי לא להסכים איתך

(ואני חושב שיורשה לי) אמנם "גילוי קסם" לא קשור ל"ראיה" כך שגם איוור יכול להשתמש בו. אבל "גילוי קסם" ו גם הגרסה המשופרת "ראית קסם" (arcane sight) מאפשרת רק לראות "הילות קסם" בלבד! וזה מאפשר לדעת באיזה משבצת נמצא האויב, אבל לא מאפשר לעשות targeting.

timur97

New member
...

וכאמור קלעי קסם דורשים targeting, כמו כל לחש אחר שבתאור שלו כתוב "target:"

רמץ

New member
אהה, עם כל הכבוד, ו-"יש כבוד"...

מתקבל הרושם שהילות קסם בכל זאת מופצות מטווי המתאר של החפץ הקסום ולא כספירות, ואת זה ניתן להסיק מסעיף "הילות דועכות" העוסק בהילת קסם פחותה המופצת מאיזור שהחפץ הקסום היה בו, והיא דועכת תוך פרק זמן התלוי בעוצמת ההילה המקורית. כך שניתן להבחין בטווי מתאר (לא רק משבצת). זה נכון שההילה הדועכת מספקת מין אפקט של לחש טשטוש, אבל אז אנחנו מדברים על מסתור שלא משנה כמה הוא גבוה, הוא אינו מסתור מלא. לקליע קסם זה צריך להספיק.

Ferenheit

New member
מדובר בקווי מתאר וזה אך הגיוני אבל

אל תשכח שמסתור מלא פירושו לא מסתור של 100% אלא של 50%. אחרי 50% המסתור לא עולה בכלל והתוקף מהמר פיפטי-פיפטי. זה מספיק כדי לקלקל קליעי קסם לדעתי. סוגיה של איזון: לא רק ההגיון מנחה אותנו. אם גילוי קסם אכן עושה את מה שאנחנו מדברים עליו אזי לחשים כמו ארקיין סייט וגילוי קסם יהפכו כל העלמות מעין (כמעט תמיד קסומה הרי) ללא אפקטיבית למטרת לחשים. לא טוב.

Gilgam69

New member
היה כבר דיון על זה בעבר

ב-Sage Advice. הלחש גילוי קסם יגלה את מיקומה של הילת הקסם שלחש היעלמות מהעין יוצר, אך חשוב לזכור שזה מתרחש רק בתור ה-3 של הריכוז של מטיל הלחש גילוי קסם ובהנחה שההילת הקסם של הלחש היעלמות מהעין (כלומר היצור הבלתי נראה) נשארים בשטח שהלחש גילוי קסם משפיע עליו. אם היצור הבלתי נראה יוצא מתוך השפעת גילוי הקסם, הוא לא יתגלה. מטיל הלחש גילוי קסם רשאי לסובב את אזור ההשפעה אך כל תזוזה שהיא (לא משנה כמה קטנה) של אזור ההשפעה מאפס את מונה הסיבובים. בשורה התחתונה, זה אפשרי לגלות יצור בלתי נראה עם הלחש גילוי קסם אך זהו אמצעי מאוד לא יעיל שייפעל במזל ובמקרים מאוד ספציפיים.

רמץ

New member
אבל אבל

לחש טשטוש הוא כולה 20% מסתור. וצריך לזכור שהחשש להפוך ראות ארכאית (?) וגילוי קסם ללחשים חזקים מדי הוא באותה הזדמנות הרשלנות של להפוך היעלמות מעין לחזקה מדי. ואם אני לא טועה, קליע קסם הוא לחש המטרה היחיד שפוגע ללא גלגול. כל השאר מצריכים התקפת נגיעה מרחוק שכן תסבול מהמסתור. זאת שאלה לא פשוטה.

Gilgam69

New member
למה אתם שוברים את הראש?

חברים, כתוב במפורש בתאור הלחש קליע קסם (Magic Missile) שהלחש לא מסוגל לפגוע במטרות בעלות מחסה או מסתור מלאים, והשפעת הלחש היעלמות מעין (Invisibility) היא בין היתר הענקה של מסתור מלא. בזה הסתיים הדיון, לא?

רמץ

New member
אף אחד לא הטיל היעלמות מעין

הגנב הטיל עיוורון על הקוסם. ובכל אופן - כפי שענית בהודעה למעלה, הקוסם מסוגל לאתר את הגנב (שלובש חולצה שהיא לצורך העניין קסומה, מגפיים קסומות וכל מיני) כך שהוא לא באמת נהנה ממסתור מלא. זה שכתוב שהוא נהנה ממסתור מלא היה אולי טיעון תקף ב-Magic.

Ferenheit

New member
אוף!

זה לא משנה אם הוא עיווא או שיש חושך סתם או שהגנב הטיל העלמות - הוא נהנה מהסתרה מלאה, גם אם אתה יודע שהוא שם לפי הילת החולצה, בדיוק במו שאתה יכול לדעת שהוא שם בזכות הקול או בזכות חושי הסומא (BLINDSENSE)

למעלה