צריכים המלצה לגן באזור המרכז

amirad

New member
צריכים המלצה לגן באזור המרכז

הי,
הבת שלנו, נטע בת 3 ואנחנו מחפשים לה מסגרת המשך לשנה הבאה, יש לה עיכוב התפתחותי משמעותי בכל התחומים אך בתחום התקשורתי היא צריכה לעשות את הקפיצה המשמעותית ביותר.
נשמח להמלצות לגן לשנה הבאה באזור המרכב (אנחנו מפתח תקוה אבל אין לנו בעיה לנסוע).

בנוסף - אנחנו כרגע ללא אבחון ספציפי (בבירורים גנטיים ארוכים) - למיטב ידיעתי לוועדות ההשמה צריך להגיע עם אבחון כדי להיכנס לגן תקשורתי, האם תהליך האבחון מתבצע במכון להתפתחות הילד?

תודה

TikvaBonneh

New member
איבחון לכניסה לגן תקשורתי

כן, אפשר בהתפתחות הילד.
יש גם מכון פרטי באסף הרופא, של דיצה צחור, שהוא יותר יסודי.
מציעה לך לקבוע תור גם וגם.
בהתפתחות הילד לפעמים מפספסים, כי כלי האיבחון שלהם פחות מעמיקים.
תזדרזי, כי במאי יש כבר ועדות השמה.
יש גני תקשורת בפתח תקוה.

naomami

New member
צריך אבחון

כדאי שיהיה אבחון בפברואר, כאשר מגישים את הבקשה לשיבוץ בחינוך מיוחד, אך אפשר גם בלי אבחון חד משמעי בפברואר (אך אם מכתב מפורט מהתפתחות הילד על הקשיים), אם האבחון מוגש לועדה כאשר היא מתכנסת איתכם בסביבות אפריל (אך ההגשה עצמה כדאי שתהיה בפברואר).
לגבי שיבוץ לגן- יש לכם השפעה קטנה בדרך כלל. בוועדה מתייעצים איתכם אם גן טיפולי כללי (אם אין אבחון אוטיזם זה יהיה השיבוץ) או גן תקשורתי (רק לאוטיסטים). השיבוץ לגן מסויים נעשה על ידי שיקולים מערכתיים. במצבים מסויימים ניתן לבקש שיבוץ לגן בעיר סמוכה או בתל השומר.

במועצת דרום השרון יש מספר גני תקשורת

מעולים של העמותה לילדים בסיכון....
גם בהוד השרון וכפר סבא יש....
לפחות על פי מה שאני מכיר...
כמובן שכל מקרה זה לגופו ולא תמיד מה שמתאים לילד אחד מתאי לשני....

אני מכיר כאלה שהיה להם נסיון טוב

בגן חיים וגם בהוד השרון...לפחות במקרים שאני מכיר או שמעתי.

נקודה חשובה לבדיקה

לפחות לגבי מועצת דרום השרון אני יודע שיש עדיפות ברורה לילדים שגרים בתחום שיפוטה של המועצה...כך שכדאי לבדוק כמה ילדים עתידים להיכנס לגן וכמה מקום יש בו....

Navva

New member
בכל מקרה בתך צריכה לעבור ועדת השמה

התנאי לכך הוא ועדת השמה.

השיבוץנעשה לאחר מכן, אין הרשמה לדם מסויים.
יכול להיות שיהיה גן שמאוד ימצא כן בעיניך, אבל בשנה הבאה הילדים שם יהיו בגל גן חובה, שלפחות אחד או שניים "נשארו גן" והם יהיו גדולים מביתך בשלוש שנים. התתוכנית בגן אמורה להתאים לגילם, שלא לדבר על ההבדל המהותי בגודל הפיזי. לא תרצי שבתך תהייה הכי קטנה בגן.
כרגע תדאגי לאבחון, ותדגישי שאת צריכה אותו לפני ועדת השמה.אז שיהיה לכל המאוחר בינואר - פברואר.

כמו כן, אם האבחון יקבע שהקושי שלה הוא לא הכרח תקשורתי יש גם גי עכוב התפחותי, שגם עבורם נדרשת ועדת השמה.
המטרה של ועדת ההשמה לקבוע, את הזכאות לחינוך מיוחד, וגם לתת המלצה על סוג החינוך המיוחד (יש מעל 10 סוגי כיתות חנ"מ).

למעלה