צריכה שתעייצו לי

צריכה שתעייצו לי

הוא מבוגר ממני כמעט ב10 שנים , דיברנו יומים בטלפון ביום השני נישברה לי הרגל , הוא התעקש שהוא רוצה לראות אותי אמרתי שאני לא יכולה מבחינה פיזית , בסוף התפשרנו שאני אצא לספספל הפגישה הלכה מציון הוא בחור רציני , לא אחד שמשחק משחקים חשבתי שעברתי את זה בשלום , הוא כל הזמן אמר לי שהוא אוהב את הלב שלי , אתמול הוא אמר לי שיש משהו אחד שאני צריכה לדאוג לו .. מה שאלתי?? בבטני ידעתי שהוא מדבר איתי על מה שלא רציתי לשמוע . א צריכה לדאוג לבריאות ... שיט אני לא אוהבת שמדברים על זה .. מיד זה נישמע כמו התגונננות וזה לא . הסברתי לו את כל מה שאני חשובת ומרגישה , (הכול בזכות הפורום). הוא אמר שזה לא מעניין אותו ללכת איתי ברחוב הוא דואג לבריאות שלי . אני שואלת האם הוא מתכוון ברצינות אן שהוא עוד אחד שמענייין אותו מה יגידו . יש לי תחושה חזקה ואני גם אמרתי לו את זה שהוא כל הזמן ינסה להקטין אותי ולגרום לי להיות מי שהוא רוצה . מצד יש בינינו קומנקציה מעולה .וניראה שזה הולך ... מה לעשות ??? אשמח אם תכתבו לי .... האם אני צריכה להבהל ממנו רק כי הוא אולי דואג לי ... הוא שזה דרך שלו להשיג מה שהוא רוצה תודה מראש אלמוג

לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות

נכון, אני מודה, אין קל יותר מלאפשר לדפוסי החשיבה המפוחדים (ולמודי הנסיון שלנו) להכנס לפעולה בכל פעם שמישהו מאיר/מעיר לנו אודות משמנינו. ייתכן שאכן חששותייך נכונים וכל מטרתו הצדקנית היא לגרום לך לרזות בכדי להרגיש נוח יותר להראות בחברתך. או אולי (ושוב, ייתכן וזו השערה מופרכת לחלוטין) הוא באמת דואג לבריאותך. שהרי (וכאן גם התערבות אלוהית בכבודה ובעצמה לא תצליח לשכנע אותי) עודף משקל לא מוסיף לנו בריאות ואריכות ימים! ואת יודעת מה, אני בוחרת לחיות תחת ההשערה שהוא חף מפשע עד שיוכח אחרת. ואם אכן יוכח אחרת לפחות לא תהיי מופתעת כי צפית את זה. אז מה יש לך להפסיד בעצם? בהצלחה!!!

יש לי חברה טובה

והיא אישה שמנה. תאמיני לי שאין לי בעיה עם המראה שלה, היא לא בת הזוג שלי שאני "אמורה להציג לראווה". ואני מציקה לה בלי סוף בקשר למשקל שלה. אני דואגת לה. היא חשובה לי, ואני רוצה שהיא תהיה בריאה. אני לא חושבת שכולן צריכות לשקול 50 קילו על מטר שבעים גם אני לא רזונת. (מידה 30 בגינס), אבל זה ידוע שעודף כל כך גדול של משקל יכול לגרום המון בעיות רפואיות במגוון תחומים. ואם הגבר הזה רציני כלפייך, אני רוצה להאמין שהוא רוצה את האישה שלו בריאה בשביל חיים טובים ובריאים. ואם הוא ראה אותך והוא מעוניין בך, סביר להניח שהוא רואה הרבה מעבר לשומן ופשוט דואג לך.

chicka

New member
השאלה, מה הלאה?

תראי, זה נראה לי מאד מוזר שמישהו שאת מכירה סה"כ יומיים, יבוא ו"ידאג לבריאותך". הכרות בתקופה הזו היא כ"כ שטחית שהדאגה נראית לי יותר כמו תירוץ עטוף בצורה דיפלומטית ל - "הייתי מעדיף אותך פחות שמנה". מה עוד, שוואלה, יש לך גבס על הרגל והדאגה היא דווקא לבטן? לא יודעת, נשמע לי קצת מסריח. ונניח שזו באמת מטרתו, דאגה. מה את אמורה לעשות הלאה? לרדת במשקל עבורו? בגלל שהוא דואג ולטובת הקשר שלכם? תראי, זה נכון שהשמנה מקדמת מחלות אבל צריך לזכור להישאר כל הזמן בפרופורציות. העובדה שהנושא מקבל פוקוס עצום במדיה, אינו בהכרח עומד בהלימה למציאות היומיומית. לא כל השמנים הם אנשים חולים. ועצם העובדה שרואים כלפיי חוץ את ההשמנה, אינה הופכת אותך במיידי לעוד אחת מהסטטיסטיקה. אם אני הייתי במצב שלך, הייתי מסבירה לו שאני חשופה מספיק לתקשורת ההמונים כדי לדעת את נזקי ההשמנה ואני מעדיפה שידאג לבריאותו האישית. בהצלחה

chicka

אני חייבת לומר לך שאני דואגת לבריאותם של אנשים שטרם הכרתי לבטח כאלו שכבר יצא לי להתוודות לאיכותן\ם. מדוע שאלמוג תתחיל את הקשר הזה עם תוקפנות שייתכן ואין לה מקום וכפי שהיא יכולה לחוש מותקפת מ"תירוץ עטוף בצורה דיפלומטית" יכול אותו אדם לחוש עלבון על כי דאגה בסיסית וחשיבה על טובתה כובדה במתקפה. תמיד יש מקום למעט "כבדהו חשדהו" אולם לא כל כוונה טובה היא מרצפת בדרך לגהנום לפעמים היא באמת ובתמים... כוונה טובה!

chicka

New member
אם זו אכן כוונה טובה (ואני סקפטית)

אז הדרך שהוא בחר לעשות זאת, וואלה, לא להיט בכלל.

solee

New member
דרך יפה להגיד "תרדי במשקל"

לדעתי . ומה זה "אוהב את הלב שלך" ?? או שהוא אוהב אותך עם כל מה שאת כוללת, או שלא.

יבחושית

New member
לצערי בפגישה ראשונה זה נשמע

כייון שמדובר בפגישה ראשונה ולא במי שמכיר אותך שנים אני סבורה שהמשקל הפריע לו ולא הבריאות. אז נכון שאנחנו רוצות להאמין שלא אבל להיות אם מישהוא שזה מפריע לו זה לא קל. יש לי חברה שבתקופה רזה שלה פגשה בחור (שלימים נישא לה). פעם כשהוא החמיא לה על הגזרה היא הוציאה מהארון מכנס מהתקופה הכי שמנה ואמרה לו אבל אני רוצה שתדע שפעם הייתי ככה ואני לא יכולה להבטיח שזה לא יחזור זה חלק ממני שאתה צריך לקבל. כשאדם לא נמשך אליך כמו שאת לעולם תרגישי כמו סוג ב' ולא כמו אישה סקסית ומושכת. לרדת במשקל בשביל מישהוא אחר זה עניין שלא עובד לא בשביל ההורים שלנו ולא בשביל בני זוג. בסופו של דבר לי נראה שכשמנדנדים על המשקל אנחנו אוכלים כמעט בדווקא.

דעתי בעניין../images/Emo13.gif

קודם כל מאחלת לך רפואה שלמה, מכירה את סיפור הרגל מקרוב- זה נראה כאילו זה לא יחלוף אבל זה עובר מהר. גם אני בעבר הכרתי גבר מדהים שאמר לי שהפחד היחיד שלו מקשר עתידי בנינו זה שהוא לא רוצה חברה שמנה כי הוא כל הזמן ידאג לה ובעקבות כך יציק לה בנוגע לזה. אני אז עשיתי את הבחירה שלי והעדפתי לא להתקרב לאדם כזה, אני לא צריכה מישהו שכל ביס שלי יעבור את הביקורת שלו. אני לא חושבת שאכפת לו מה יגידו, אם הוא לא היה רוצה אותך הוא היה אומר לך שלא מתאים וזהו. מצד שני אני לא מחבבת בכלל את ה"אבהות" הזאת וחושבת שהיא לא במקום במיוחד שזה מגיע בפגישה הראשונה. אני במקומך לא הייתי מסיימת את הקשר אם נחמד לך וטוב לך, אבל מבהירה לו שבריאותך היא עניינך הפרטי.

polegra

New member
יש לי כזה בבית....

הפולני שלי שיהיה בריא כל הזמן מעיר ומאיר לי על מה שאני אוכלת ולא..לא כי אני שמנה הוא הכיר אותי יותר משנה ממה שאני היום ויודע אחרי יותר מ7 שנים שאשאר שמנה..לפעמים יותר לפעמים פחות..אבל רזה לא אהיה בהתחלה הוא לא אמר כלום על המשקל לקח לו זמן להפנים את גודלי אחרי זה היה את כל הפוצי מוצי של ההתחלה אבל כשזה נהיה רציני הוא התחיל להעיר וזה גרם לאין ספור ריבים ביינינו כל פעם היה מעיר ואני בוכה צורחת עושה פוזות וחושבת שהוא לא באמת אוהב אותי לקח לי הרבה זמן להפנים שהוא פוחד פוחד לאבד אותי בגלל הגודל שלי פוחד שלא אוכל ללכת שאחלה שאעלם ואני מבינה אותו ואני מסכימה איתו ועדיין רבה איתו כשהוא מעיר לי על זה אני יכולה להבין שמתוך קשר רציני בראיה לעתיד גבר ירצה כי זוגתו לצידו תהיה בריאה יותר כמו שאני מנדנת על דברים אחרים שקשורים לבריאות אבל פגישות ראשונות...לא יודעת נראה לי מוזר טלי

talty

New member
תסבירי לו ככה

אנשים שמנים ואנשים רזים לא משנה... לכל אחד יש את קו הבריאות שלו... אפשר לאכול ולהיות בריא זה לא סותר וזה מה שמגניב את יכולה לשקול 100 קילו ולעשות ספורט ולאכול דברים בריאים את תהי יותר בריאה מאדם רזה שלא עושה ספור ואוכל ג'אנק... אז שמן לא שמן... צריך להסתכל על מכלול של דברים ולא רק על המראה. בתוכנית שהיתה עם דנה ויס נראה לי , לקחו כמה אנשים במדגם אקראי ובדקו מי יותר בריא.. או מי יותר בכושר.. הבחור השמן היה יותר בכושר מבחור רזה ושחצן שהיה בטוח במאה אחוז שהוא יותר בריא והתבדה.. אז זהו.. אם בריאות מה שחשוב לו... תדאגי להיות בריאה :) זה תמיד טוב בלי קשר אליו אני חושבת שדווקא שמנים, בגלל שהם מודעים לכל הענין, יותר שומרים על עצמם... אם שזו רק אני :)

אלמוג יקרה

לפני שאתייחס לשאלתך אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות: 1. כמה פעמים נפגשתם מאז אותה פגישה ראשונה? 2. האם נוצרה בינכם איזושהיא כימיה? 3. האם כייף לך להיות בחברתו? 4. האם הוא אומר לך את אותם דברים כמה פעמים בעקביות (כלומר בכל מפגש...)? אם אכן נוצרה בינכם הכימיה ונפגשתם יותר מפעם אחת (שלב ההיכרות) ואת מרגישה שאת נהנת מחברתו ושזה הדדי בינכם פשוט תביני שהבחור רוצה אותך, אבל אכן הוא דואג לך. אם הוא ממשיך לומר לך זאת מס' פעמים בפגישה וכל פגישה- תאמרי לו שאת מבינה ושתעשי משהו בנידון (לאכול בריא יותר, לשתות מים והרבה, לעשות קצת פעילות גופנית וכו'...). בנוסף תאמרי לו שזה מאוד מציק לך שהוא מזכיר את כל הזמן כי אינך כבר ילדה קטנה ואת יודעת שאמנם את אוהבת את גופך וטוב לך עם מה ומי שאת, אבל זה אכן לא בריאושאם אמרת לו שתעשי משהו בנידון אז שלא ימשיך להזכיר את זה כל הזמן. בגילך את כבר מודעת לגופך. אני אומרת שתתני עוד צ'אנס ותראי שלאט לאט זה יסתדר. מאחלת לכם המון הצלחה

תודה שאתן קיימות

ניפרדנו , תודה תודה תודה , אני מתנחמת בזה שזה בא עכשיו בהתחלה ולא באמצע הקשר אלמוג

מגיעה מהעמוד הראשי... שוב

אני לר מכירה אותך ואין לי מושג איך הבריאות שלך, אבל: לא תמיד יש קשר בן בריאות לירידה במשקל. יש אנשים מעבר למידה 34 שהם בריאים לחלוטין (כן כן!). ויש אנשים רזים שהם חולים מאוד (שמעתי פעם על חולה סרטן שדביק על האוטו שלו סטיקר של lose weight now, ask me how). בתור מישהי שלא מכירה אותך, אני אומרת: תדאגי קצת לבריאות שלך. אבל לא בשבילו או בשביל לרדת במשקל, או בשביל כל סיבה שכזאת. תעשי את זה בשביל שאת תרגישי טוב. ובפעם הבאה שיבוא בחור שטחי עם לוק של אינטיליגנט וישלוף את טיעון הדאגה לבריאות, תוכלי להגיד לו "נכון שאני שוקלת כך וכך קילו, אבל אני בריאה. אני דואגת לבריאות שלי ולא מהיום. ככה אני, גדולה ומאושרת ובריאה. טייק איט אור ליב איט". תדאגי את לעצמך, כשתרצי, בדרך שבה תבחרי. את לא צריכה חבר מבחוץ בשביל זה.

לא נראה לי שזה המצב..

כי א זה מה שהיה מעניין אותו אז הוא היה מחפש מישהי רזה מהתחלה ולא מישהי שצריך להתאמץ בשביל זה.. ואני לא יודעת מה מצבך הפיזי.. אבל יכול מאוד להיות שהוא באמת חושש לזה... וכנראה שגם את.. זה כבר לא רק עניין של המראה החיצוני.. ושיהיה לכם בהצלחה:)

אפילו שזה כבר אחרי..

הדבר הכי מהותי בעיניי בהודעה שלך היא המשפט: "יש לי תחושה חזקה ואני גם אמרתי לו את זה שהוא כל הזמן ינסה להקטין אותי ולגרום לי להיות מי שהוא רוצה ." תחושות כאלה מנסיוני לא צצות סתם, הן בדר"כ מוכיחות את עצמן ולכן אני רוצה להתייחס רק לזה כי יש לנקודה הזו גם משמעות שמעבר להיכרות אחת בודדה, משום שלעיתים האנשים שאנחנו מכניסים לתוך חיינו די דומים, קוראים לזה דפוס חוזר. בהחלט ייתכן שהבחור שפגשת הוא מהסוג שזקוק לפרטנרית שניתן להקטין ולגמד, ואם זה המקרה הרי שאם לא היה את עניין המשקל הוא היה מחפש/מוצא/ממציא משהו אחר להעיר עליו, וככל שהוא יותר מיומן כושר השכנוע שלו בדבר "טובתך" היה יותר חזק, למעשה ככל שהוא יותר מיומן (ואינטליגנט) היית מוצאת שיותר קשה להתנתק ממנו משום שזו מניפולציה שנועדה לייצר תלות (וזו למעשה משמעות הגימוד מלכתחילה). מה שמומלץ, על מנת לא להביא עוד אנשים כאלה לתוך החיים, זה לעבוד על התובנה שאי אפשר להקטין אותך, התובנה צריכה להיות לגמרי מובנת מאליה עבורך. מותר לנסות להעשיר אותך בידיעות חדשות, לדון איתך בדברים, ללמד אותך, ואולי אפילו תבחרי ליצור שינוי עקב כך, אבל כל אלה - כשהם נעשים באהבה ושיתוף לא יעוררו את תחושת ההקטנה והגימוד ולא יעלו משפט כמו "האם אני צריכה להיבהל ממנו" ואחרים. שמחה בשבילך שהאינטרקציה הלא בריאה הזו מאחורייך

זה ממש לא תמיד נכון

הרבה פעמים זאת פשוט התגובה והמחשבה שלנו כי יש הרבה אנשים אחרים שכן היו עושים את זה... אבל יש גם הרבה שלא.. ויש גם מספיק שאפילו יאהבו אותך בדיוק כמו שאת.. לפעמים רק המחשבה הזאת יכולה לגרום לכ"כ הרבה צער לצד השני(ואני מסבבת את זה בעיקר על היחסים הנוכחים שלי...) שוב אני חוזרת על זה, בעיות משקל זה לא רק עניין של הופעה חיצונית, זה באמת עניין בריאותי ואולי יש הרבה אנשים שלא מבינים את זה או מתעלמים מזה, אבל זה ממש מסוכן.. ועם הזמן ועם המשקל זה רק הולך ונהיה יותר מסוכן ויותר קשה לצאת מזה... בלי קשר לבחור הזה או כל אחד אחר, תבדקי את הבריאות שלך וכמה משקל עודף יש לך.. אם זה מסוכן תעצרי את זה ותתחילי לתקן לפני שיהיה מאוחר מדי. ואת זה אף אחד לא צריך לעשות בשביל עצמו.. הוא חייב את זה לעצמו.

למעלה