צריכה רעיונות..

שקל ישן

New member
צריכה רעיונות..

יש לי שאלה.. איך מצליחים להגיע להקשבה פנימית? איך מקשיבים לעצמך?? אני מנסה שוב ושב להקשיב ל"עצמי" מש כמו שמנסים להקשיב לילד קטן שמגמגם ואני לא מצליחה אם יש למישהו רעיונות...

dharmax

New member
שאלה מעניינת. הבה ונחשוב

"להקשיב לעצמנו..."... מה זה עצמנו? האם הגוף? ההכרה? גם זה וגם זה? לא זה ולא זה? האם זה מעין עד, הצופה בכל המתרחש בתוכנו? ישנן טכניקות מדיטציה, מקבוצת הטכניקות של ההתבוננות, שבאמצעותן אנחנו "מקשיבים" לכל המנגנון הזה של גוף/הכרה, ובהדרגה מגיעים לתובנות לגבי מה שהעצמי הינו ומה שהעצמי איננו... ברכות אום

תרגיל ראשון- בהקשבה פנימית../images/Emo22.gif

היי שקל ישן וברוך בואך לפורום!!! תרגיל ראשון בהקשבה פנימית: התרגיל רשום בגוף זכר מטעמי נוחות הכתיבה בלבד. הוא מתאים לזכר ונקבה. 1. שב רגוע, כשכל גופך רפוי. 2. נשום אויר. 3. שים לב לשאיפה-הכנסת האויר. 4. שים לב לנשיפה- הוצאת האויר. 5. שים לב לשאיפה ולנשיפה גם יחד. 6. הגבר את קצב השאיפה והנשיפה שלוש פעמים רצופות. 7. האט את קצב השאיפה והנשיפה. 8. הכנס אויר לבטן עליונה בלבד עצור את הפעולה לשלוש שניות, והוצא את האויר בקצב שלוש. 9. הכנס אויר לבטן תחתונה בלבד, עצור נשימה שלוש שניות והוצא אויר במשך שלוש שניות. 10. הכנס אויר לבטן עליונה ולבטן תחתונה גם יחד, עצור נשימה לשש שניות, הוצא אויר במשך שש שניות. איך את מרגישה? הנה בצעת תרגיל בנושא הקשבה פנימית. נשימה= נשמה כך הקשבת לנשמתך. האם את יודעת איך מקשיבים לדופק פנימי, כן כמו בבתי חולים, על שורש כף היד או כשיד מונחת על החזה בצד השמאלי. את שומעת בומים מהגוף אל היד, זה הדופק. יש לו עוד מקצב: תנסי לעלות ולרדת על כסא שש פעמים ואז שימי ידך על ליבך וכך תוכלי לחוש דופק מוגבר. וכהרף עין זכית לתרגיל מס´ 2 בהקשבה פנימית. יישר כח

מיכל מנדל שלום

את הצעת תרגיל בהקשבה פנימית אך נדמה לי כי ההקשבה שהצעת הינה הקשבה לגוף ואני חושבת כי הפירוש להקשבה פנימית הינה הקשבה לתחושות שלנו. הקשבה לתחושות שלנו לגבי דברים הנגרמים בחיים. הקשבה לתחושות שלנו בבחירתנו דברים לעשות. האם צדקתי או טעיתי?

misty10x

New member
רעיון קטן ../images/Emo140.gif

שימי לב לדברים, שחוזרים ונשנים בחייך, ובדקי: למה זה קורה? - האם את היא הגורם לחזרות, או שמא הגורם הוא חיצוני? כשאת עושה דברים, שאת באמת אוהבת, שאלי את עצמך: למה זה כל כך טוב בשבילי? כשמשהו גורם לך להרגיש רגשות שליליים, כמו פחד, קינאה, שינאה, כעס וכו´, שאלי את עצמך: למה אני מרגישה מאויימת? ובנוסף לכל אלה, כשעולות מחשבות במוחך, כתבי אותן, הקדישי לכך מחברת. כתבי גם יומן אישי - אין כמו אלה להקשבה עצמית. בהצלחה

שקל ישן שלום

ראשית כל, בכדי להגיע להקשבה פנימית יש להיעזר בתחושות. באם את חשה כי עליך לעשות משהו מתוך מבחר אפשרויות והתחושה הינה חזקה שהיא הנכונה, זו הקשבה פנימית. שנית, אל לך להילחם בהקשבה. הקשבה מגיעה מתוך שקט, מתוך רגיעה. כשאת נלחמת בהקשבה, את מרחיקה אותה שהרי המלחמה עצמה מחוללת סערה וההקשבה נעשית מתוך השקט והרגיעה.

למעלה