ראיתי איפשהו רעיון מגניב שעושים קעריות מבצק עלים וממלאים. חשבתי להגיש דבר כזה כחלק מארוחת שבת (פרווה או בשרי). הבעיה היא שאני לא יודעת במה למלא - בשרי לא הולך כי אני צמחונית, וירקות מבושלים (חוץ מתפו"א ותירס) אנחנו לא אוהבים... מה עוד אפשר לשים בפנים?
קודם כל אני קונה שקית של רוטב פטריות מהסופר. זו שקית קטנה עם אבקה יש רוטב לצלי ורוטב פטריות - כמובן שזה מגיע עם הוראות הכנה. לפני שאני מתחילה את הרוטב, (אגב מכינים אותו בדקה ושליש) אני מטגנת פטריות שלמות טריות קצת ואז מוסיפה את השקית. יוצא רוטב סמיך, עשיר וטעים. את הרוטב יוצקים על הבצק עלים ממש לפני ההגשה. זה פרווה וזה בלי בצל. לא יודעת אם מתאים לזה משהו אחר. תחשבי מה הולך לך עם בורקס.
רק שזה בעייתי לשבת כי אני צריכה לחמם את זה על הפלטה, אפשר להכין את הרוטב מראש, לשים לחימום מערב שבת, ואז בארוחה עצמה לצקת לבצק? ולמה לא לצקת מראש ולחמם ככV?
על סיר הפוך. אם תצקי את הרוטב על הבצק אז עד הארוחה הבצק יהיה רטוב מידי. רק ממש לפני ההגשה. אני מניחה את הבצק על צלחות, אפילו לא מחומם (רק לא קר) ועם מצקת ככה מעל. זה יפה וטעים. בדרך כלל זה הולך או עם רוטב פטריות או עם בשר, כבדים וכדומה. לא מצליחה לחשוב על רעיון אחר. בהצלחה ובתיאבון. אני הולכת הביתה ביי לכולם