צריכה קצת תקווה

natalie001

New member
צריכה קצת תקווה

שלום בנות יקרות,
תרומה ראשונה, החזרה ראשונה.. ונקלטנו..
האושר חזר לחיים, והנה ראינו את האור בקצה המנהרה..
אבל החלום מתחיל להתנפץ במהירות.. שקיפות לא תקינה, הרופא מבהיל אותנו ואמר שאני חייבת לעבור בדיקת מי שפיר. אני כל כך בלחץ, עצובה, פשוט לא מבינה למה פעם אחת בחיים לא הולך לי חלק? למה תמיד מאבקים בכל אחת מהפינות..? למה לא מצליח לי?
אני כבר מיואשת, אין לי כוחות ולא בא לי שום דבר, לא להיות בהריון לא ילד לא כלום. יש לי מין עננה שחורה על כך עניין ההריון והילדים, מרגישה שכבר "הוציאו לי את המיץ".. מפחדת מבדיקת המי שפיר ובכלל לחשוב קדימה שהיא לא תקינה ויהיה עליי לעבור הפלה.. למה אין לי נחת בחיים האלה????????

נטלי יקרה

יש המון בדיקות שעושים היום בהריון (לעומת הורינו ששמו להם מקל עץ על הבטן ואחרי תשעה חודשים יצא תינוק).

הצד הרע של עודף הבדיקות זה הלחץ שהרבה נשים נכנסות אליו לחינם- שקיפות לא תקינה שממליצים על מי שפיר לא אומר שמשהו לא בסדר בעובר, זה אומר שיש ממצא שמצדיק בדיקה נוספת. זה הכל. בת משפחה שלי נשלחה למי שפיר כשיצא לה שקיפות + חלבון עוברי 1:30. הילד בסדר גמור. חמוד, חבר טוב של הבן שלי, בן 5.5.... 1:30 נשמע מלחיץ אבל זה עדיין אומר שמעל 90% שהכל בסדר. וכך היה. הרבה נשים עוברות מי שפיר ואין סיבה להלחץ מהבדיקה יותר מדי. הולכים למישהו טוב (ליפיץ), נחים אחר כך וממשיכים הלאה. מניחה שאחרי הסקירה הראשונה תהיי גם כן חכמה יותר וממליצה ללכת למומחה טוב לסקירה הראשונה.

לגבי הלחץ והפחדים. כתבתי פה לפני כמה ימים שזה רק מחמיר וזה נכון. כל הזמן יצוץ משהו, והדרך רצופה באי וודאות וחוסר צדק. זה לא נגדך זה באמת לכולן. צריך להשלים עם זה שאין שליטה, להמשיך הלאה ולקוות לטוב. ברור שזה מלחיץ, לא ממעיטה בכלל מהתחושה אבל חכי קצת, עוד לא קרה בעצם שום דבר באמת. זה לא אחד לאחד....

ולחצי הכוס המלאה: נכנסת להריון בהחזרה ראשונה!!!! עברת שליש ראשון- אלו שני השגים שלא מובנים לאליהם בכלל!

בהצלחה!

natalie001

New member
תודה רבה, עזרת לי טיפה להתעודד

למרות שהממצא שמצאו הוא די חריג.. אני ממש מתפללת לטוב.
יש המלצות על מדקר? מה לגבי ד"ר בר חוה? איך הוא מבחינת סקירות? יסודי..? ומבחינת דיקור מי שפיר?
תודה!

אימהלה

New member
מחזיקה אצבעות

אומרים שליפיץ הוא אחד התותחים, ד"ר ינון איש מקסים ורוא בחסד.
היית בייעוץ גנטי? מה לא תקין בשקיפות?

natalie001

New member
לא נצפתה עצם אף

מלבד זה הכל תקין, אבל הבנתי שזה מעלה מאוד את הסיכון

natalie001

New member
ד"ר דנון

אמר שאני חייבת לעשות מי שפיר.. וזה יהיה רק עוד 3 שבועות והתוצאות הבנתי לוקחות גם 3 שבועות.
ממש סיוט

מיה או

New member
אני עשיתי בשני ההריונות בדיקת מי שפיר אצל פרופ' יגל בהדסה

(הר הצופים). בהריון הנוכחי כולל צ'יפ גנטי. (לא בגלל אינדיקציה ספציפית, מלבד הגיל בהריון הראשון שהיה מביצית שלי).
מדובר בבדיקה לא מסובכת ולא במיוחד כואבת (לי לפחות בשתי הפעמים ממש לא כאב), ואם עושים אצל אחד המומחים המובילים- הסיכון להפלה שואף לאפס.
מאחלת לך בהצלחה ותוצאות תקינות!

TWEETY =^.^=

New member
יכולה לומר לך שהייתי במצב מלחיץ שכזה אחרי השקיפות שלי

הרופא שלי היה חד משמעי לגבי המי שפיר,,,השטות שלי, שלא הלכתי ביום יומים שאחרי לשקיפות נוספת
....לכן ממליצה לך ללכת לשקיפות נוספת לפני שאת נכנסת לסרטים, והפעם למכון שעושה עשרות ביום ולא מידי פעם.
שיהיה בהצלחה

הללי 18711

New member
אולי תלכי לחוות דעת נוספת ?

ואין לי מילים אני לא יכולה לתאר מה עובר עלייך אבל אני מחזקת את חברותיי מעל והן צודקות עוברים היום המון בדיקות מה שלא היה בעבר וזה מכניס להמון לחץ ....תנסי להשאר רגועה ...

rabbitm

New member
נטלי היקרה

אמנם מי שפיר זה מפחיד, אבל הייתי שוקלת לעשות זאת למען השקט הנפשי.
מלא נשים עושות את הבדיקה הזו והכל נגמר טפו טפו בסדר.
אני שמעתי על ד״ר צלאל שעושה באסותא ת״א שהוא מעולה.

בהצלחה!

אוף! באמת מורט עצבים! אבל...

צריך לזכור שכל הבדיקות האלה מבוססות על סטטיסטיקה בלבד! יש לי חברה שיצא לה סיכוי של 1:2 לתסמונת דאון בעקבות השקיפות, היא נשלחה בבהילות לבדיקת סיסי שלייה והכל יצא תקין (זה שאמרו לך לחכות למי שפיר זה אולי כדי בכ"ז להקטין את הסיכוי לפגיעה בהריון, כלומר מתוך ציפיה שהכל יתברר כתקין).
במקומך, הייתי עושה בדיקת מי שפיר אצל אחד המומחים בתחום (באיזור המרכז שמעתי בעיקר על ליפיץ) ובמידה והכל תקין דואגת בהמשך לעשות סקירות גם אצל המומחים. רק כדי להיות שקטה.
מקווה שהכל יתברר כתקין במהרה!

למעלה