צריכה קצת עזרה :)

ultra_violet

New member
צריכה קצת עזרה :)

אממ..בעיה די פשוטה בפסקל.. יש לי מערך בגודל 10. אני צריכה להחליף את סדר האחסון במערכת.. (את תוכן תא ראשון להחליף עם האחרון ואת השני עם התשיעי וכך הלאה..) ניסיתי לעשות לולאת פור אבל לא יודעת זה איכשהו לא יוצא לי אני בטוחה שזה נורא קל לרמה שלכם..אבל אני עדיין בהתחלה סורי
מישהו יכול לעזור?

Napoliya

New member
בואי נראה

פסקל לא כל כך למדתי אבל אני יודעת שזה נורא דומה לסי. את יכולה לעשות שני אינדקסים פוינטרים, כל אחד מצביע לקצה אחר (1 ו 10) ועד שהם לא שווים (i==j) (הכתובת, לא הערך) את מחליפה בינהם, בעזרת משתנה נוסף, לדוגמא: if(j==i) return; mishtane=*i *i=*j *j=mishtane מקווה שיצא ברור למרות האנגלית המשובשת...=) בהצלחה שני

Napoliya

New member
תכתבי את הקוד../images/Emo132.gif

ותשלחי אותו... אני ארשום לך הערות שם (מנסיון של עזרה שקיבלתי ככה הבנתי הכי טוב)

D.G OD

New member
מסכנה, איך סיבכת אותה..

היא רצתה עזרה עם for פשוט, וכבר קפצת לפויינטרים? למי שחושב ש-CPP דומה לפסקל, אז הסבר, הרעיונות דומים מאוד, אך הכתיב שונה בצורה מחרידה!! נסו להסביר את הרעיון, לא בעזרת קודים, בייחוד כשאתם מסבירים למתחילים.. זוהי הערה שאמורה להתקבל ברוח טובה
.. בברכה, The wizard of Oz, D.God

אלדד26

New member
הסבר.

נראה אם אני זוכר פסקל... בעיקרון, את צריכה להחליף בין התא הראשון לעשירי, בין השני לתשיעי, וכן הלאה. הזוגות הם: 1-10 2-9 3-8 4-7 5-6 עכשיו שימי לב. אם נסמן את הטור השמאלי באות i, אז אפשר לקבל את הטור הימני על ידי 11 פחות i, נכון? עכשיו תשימי לב ל - i עצמו. הוא פשוט רץ מ - 1 עד 5. זאת אומרת שאת צריכה לרוץ עם הלולאה מ - 1 עד 5, ולהחליף כל פעם בין שני תאים. החלפה של שני תאים עושים כך (נניח שמחליפים בין תא מספר i לבין תא מספר j) [temp := array[i [array := array[j array[j] := temp וזהו. מה שנשאר לך זה לכתוב את הלולאה על i, לחשב את j (זוכרת את הנוסחה המסובכת?
) ולבצע את ההחלפה. בהצלחה!

ihovav

New member
הנה אלגוריתם :

את צריכה לרוץ בלולאה : מהתא הראשון עד האמצעי - ולהגדיר 2 אינדקסים את הראשון את מתחילה מהתא הראשון ואת השני מהתא האחרון את גם מגדירה משתנה בשביל ההחלפה. בכל איטרציה של הלולאה- את עושה החלפה בין התאים תוך שימוש במשתנה העזר, מקדמת את האינדקס הנמוך ומפחיתה את האינדקס העליון - עד שכל התאים הוחלפו

galh

New member
למה לא?

פסקל היא שפת תכנות יפיפיה והתוספות (והמימוש) של דלפי הופכות אותה לשפה קלה, חזקה וגמישה. אבל במקרה של אולטרה, זה כנראה בגלל הקורס שהיא לוקחת.

למעלה