כמה הצעות
אנחנו חגגנו לאמא שלי לפני כמה שנים יום הולדת 60: עשינו מסיבת הפתעה. אמרנו שנעשה ארוחה משפחתית גדולה, אז היא התכוננה לארוחה - אבל הזמנו גם את כל החברות שלה (ובני זוגן) - כולל כאילו שבאו מרחוק, והיא בד"כ מדברת איתן רק בטלפון, והזמנו את טל קרביץ -
http://www.tal-kravitz.com/ שהוא בחור מקסים, ומוכשר בטירוף. הוא נותן ערב של נגינה ושירים בהמוני כלי נגינה - מתחיל עם גיטרה, אבל ממשיך עם המון כלים - רוסיים, אפריקאים, אינדיאניים, אינדונזיים, אפילו חמת חלילים. ארגנו את ההופעה בחצר, הכל היה נפלא. כל אחד מהאורחים הביא משהו קטן - סלט, לחם, שתיה, או קינוח - וככה היה מספיק אוכל לכולם. היתה מסיבה שתיזכר לתמיד. אמא שלי מאד אוהבת שירים עבריים, וטל ניגן ושר - וכולם התמוגגו. אפשרות אחרת היא לארגן ספר זכרונות ותמונות. שכל אחד מבני המשפחה יכתוב מכתב או יצייר ציור, תנסי לאסוף כל מיני תמונות ישנות וחדשות שלה - לאורך החיים, סורקים את כל התמונות למחשב (או אם הן דיגיטליות זה קל יותר) ואז נעזרים בתוכנה כמו pic-a-book או lupa (יש עוד כל מיני) ומכינים אלבום מתנה, שכולל גם ברכות וגם תמונות. יש גם מקומות שאם את מביאה להם תמונות, הם עושים איתם כל מיני דברים - ראיתי פעם (לא זוכרת איפה) קופסת תכשיטים מקושטת בתמונות של המשפחה, או מראה יפה - זה היה מקסים, כל המסגרת היתה תמונות של אנשים בקולאז' נפלא. אני לא יודעת מי עושה את זה, בטח אפשר למצוא ברשת. מזל טוב! ובהצלחה!