צריכה עצה

p h i l i p a

New member
צריכה עצה

בעוד מספר ימים אני מזמינה אורחים אלי הביתה לארוחת ערב ובוקר. התגלה לי שבין האורחים יש סועד עם צלייאק. אני בשלנית ולא מתבלבלת במטבח, אך מעולם לא בישלתי ללא גלוטן, לכן אשמח אם תעזרו לי בקוים כללים מה יש לעשות כך שלא תהיה בארוחה תחושה של "הכנתי במיוחד בשבילך.." ועדיין ניתן יהיה לאכול חופשי ללא מבוכות ושאלות. מקווה שהבנתם את הרעיון. תודה.

נצר1

New member
מאד נחמד מצידך

להערך ככה, הלוואי וכולם היו כמוך
האמת שזה די פשוט ולדעתי ההגדרה נטול גלוטן היא יותר מרתיעה מבפועל. לארוחת ערב ניתן לעשות עוף, תפו"א, אורז, קינואה, כוסמת. ירקות טריים כסלט או מבושלים הם גם בסדר. בעיקר חשוב להקפיד על התיבול. תבדקי שעל אף אחד מהתבלינים שלך בבית לא כתוב מכיל גלוטן על האריזה. מרקים אין בעיה כל עוד הם ממרכיבים טבעיים ולא אבקות מרק. ארוחת בוקר ניתן להכין חביתות וסלט ואם את מציאה לחם לכולם את יכולה פשוט לקנות לאותו אורח פריכיות אורז שלא יעלו יותר מ-10 ש"ח לדעתי (לוודא שנ"ג כמובן). אין בעיה עם סלטים כמו חומוס, אבוקדו, ביצים וכו' כמובן שאת יכולה להשקיע יותר ולעשות מנות שמכילות קמח רגיל עם קמח נטול גלוטן. אני מבטיחה לך שב-99% מהמקרים גם האורחים הבריאים שלך לא יבחינו בהבדל. אם את צריכה עזרה בהמרת מתכונים והתאמתם, תכתבי את המתכון וננסה לעזור.

נועית7

New member
והכי חשוב שלא צויין ע"י נצר

להיזהר מרוטב סויה, כיוון שהוא בדר"כ מכיל גלוטן- לפחות של חברת קיקומן. של אוסם הוא ללא גלוטן. כך גם טריאקי וצ'ילי מתוק ושאר רטבים. בנוסף חשוב לשים לב שלא נוגעות כפות עם קמח / פירורי לחם בתבשילים המותרים כיוון שכל פירור הוא משמעותי... ובאמת כל הכבוד על הנכונות.

p h i l i p a

New member
המון תודה.

תודה תודה. לא ידעתי שזה כל כך קריטי כמות מזערית של גלוטן. כל יום לומדים משהו.שרק נהיה בריאים.

למעלה