צריכה עצה

lamor84

New member
צריכה עצה

מעולם לא הסתדרתי טוב עם אבא שלי(בלשון המעטה) ותמיד רציתי לצאת מהבית אבל לא היה לי את האמצעים הכלכליים או את האומץ. לאחרונה המצב נראה לי יותר ויותר מגוחך והחלטתי לצאת מהבית סופית. הבעיה היא שאני מפחדת. מההתמודדות עם ההורים(שלא הגיבו יפה כשהצעתי את העניין בעבר) ומההתמודדות עם עצמי ועם כל העול הכספי שמלווה בדבר הנפלא הזה. מה דעתכם? אני אוכל להחזיק את עצמי בחוץ בצורה נאותה עם משכורת של 3 פלוס מינוס? (אני מדברת על איזור כפ"ס לא ת"א)

לקשמי

New member
שלום לך

קודם כל לגבי המשכורת, אני מסתדרת עם משכורת כזאת כבר 5 שנים כמעט כשאני גרה בדירה שכורה ולא בדירה קבועה אלא נודדת ממקום למקום וכל מעבר כרוך בעוד הוצאה כספית וחוץ מזה אני גם לא חייתי בדוחק עד עכשיו עם המשכורת הזאת, ותמיד נשאר לי עוד כסף מהצד , כך שזה לא תלוי במשכורת, אלא בגישה שלך לכל העניין. לגבי היחס של ההורים, מה לעשות, גם הם בסוף יצטרכו ללמוד שהם לא יכולים להחזיק אותך בבית לנצח. מגיע הזמן שילדים צריכים לעוף מהקן כי כמו שאומר השיר "ככה זה בטבע". גם אבא שלי לא אהב את זה שעזבתי את הבית בגיל 24 אבל כפי שאמרתי זה לא טבעי לחיות לנצח עם ההורים.

lamor84

New member
:)

את צודקת אבל כדאי שאני אציין בשלב זה שאני בת 20(אמנם אחרי צבא אבל זה עדיין נחשב דיי צעיר). לגבי הדירות שחיית בה, אם לא אכפת לך שאני שואלת, כמה שילמת שכ"ד? ובאיזה איזור גרת?

לקשמי

New member
אז ככה:

בשנים הראשונות שלי גרתי עם שותפים, בהתחלה במחיר של 250$, אחר כך במשך שנתיים וחצי במחיר של 200$ ולפני שנתיים עברתי לגור לבד בדירה שעלתה לי 300$ והיום אני גרה בדירה שכורה, גם כן לבד, בתל אביב, במחיר של 280$. (הדירות עם השותפים היו, הראשונה בנס ציונה והשניה בראשון). וכן, ראיתי בכרטיס שלך שאת בת 20 אבל אם יש לך כבר משכורת קבועה, אין שום סיבה שלא תעברי לגור לבד.

היי ../images/Emo13.gif

אני שוכרת דירה בכפר סבא, יחד עם עוד שתי שותפות. כל אחת משלמת 1000 ש"ח בחודש, ולזה נוספות הוצאות של ארנונה, וועד בית, חשבונות וכו' - יוצא עוד כמה מאות בחודש. סך הכל, אני חושבת שאם גרים יחד עם שותפים (רצוי שניים, זה מוזיל את כל העלויות) ויודעים איך לחיות בהיגיון וחסכנות אפשר להסתדר יפה מאוד עם 3000 שקל, אם מתכננים את כל ההוצאות בחכמה. ודרך אגב, אני הייתי בת 21 כשעזבתי את הבית, זה אמנם נחשב מוקדם אבל עד עכשיו אני מסתדרת יפה מאוד ואני שמחה שעשיתי את הצעד הזה. שיהיה בהצלחה!

למעלה