צריכה עצה

צריכה עצה

אפי שלום יש לי שאלה האם לעזור לארוס שלי לשעבר למצוא בת זוג? הסיפור שלי הוא כך: אנחנו זוג דתי יצאנו בערך חודשיים וחצי ואז הוא החליט שדי וצריך להתקדם כלומר להתחתן אני הייתי בתקופת לימודים סוערים למדי.... ואמרתי לו שאם הוא אוהב אותי הוא יוכל להתחשב בי ולחכות עד שאסיים נשאר לי בזמנו רק 8 חודשים לסיום הלימודים. הוא לא רצה לחכות וניפרדנו.. אך נישארנו ידידים כלומר רק טלפון פעם בכמה זמן. לפני כמה ימים שלח לי הודעה (אחרי כמה זמן שלא דיברנו) אם הוא יכול להתקשר אמרתי לו שכןואז הוא התחיל לדבר על כמה שהוא לבד וקשה לו ובתוך זה גם שאל אותי אם אני יכולה לעזור לו לחפש מישהי תאמת קצת ניפגעתי מזה אך הוא הציג את עצמו כל כך מסכן שריחמתי עליו. אך הוא גם שאל אם יש לי חברות פנויות איך אני אוכל לשדך לו חברה שאני מכירה? אני כל כך מבולבלת, בבקשה תייעצו לי מה לעשות בנדון תודה ושבת שלום

אפלת

New member
8-אם את יכולה תקני לו בית גם עם חצר

באותה ההזדמנות... עכשיו אני אכתוב לך את מה שאת רשמת, במילים שלי ותגידי לי אם זה נשמע הגיוני... אפי שלום ( וגם שלום לשאר חברי הפורום..) אני בחורה דתייה ויצאתי עם בחור חודשיים וחצי, הוא החליט שהגיע הזמן להתחתן, (למרות שלא רשמת אני מניחה שהסכמת אם ביקשת דחייה של כמה חודשים) גם אני רציתי להתחתן איתו אבל הייתי בתקופה קשה של מבחנים ולחץ, חתני המיועד האוהב והתומך לא הסכים לחכות עם החתונה 8 חודשים (8חודשים!!) והחליט לבטל את החתונה התמיכה והאהבה! שמרנו על קשר של מידי פעם מדברים ועכשיו הוא עושה קולות של מסכנות ובדידות , האם תפקידי למצוא לו שידוך חדש, מהיר, ורצוי עם תואר שני.. (סתם תוספת שלי כי זה ממש מעצבן אותי ) רוית יקרה, זה ממש לא תפקידך ולא מעניינך למצוא לו אהבות חדשות אלא אם החלפת מקצוע והפכת לקופידון. שאלת את עצמך אם אין סיכוי שהגישושים המאוד לא מחמיאים שלו אצלך בכלל מכוונים אליך ?! בכל מקרה תחשבי על עצמך קודם כל!

ואני קיבלתי את התחושה

שהבחור מנותק מהמציאות, מנותק מאנשים, ומפגר סביבתית, אחרת איך הוא מעלה על דעתו, שמישהי, שאך לפני פחות משנה, נזרקה על ידו, בתירוץ העלוב שזמנו לא בידו והוא לחוץ חתונה, בעוד שסליחה, יצאתם רק חודשיים, ואולי אני לא מעודכנת, אבל האם במגזר הדתי זהו מספיק זמן כדי לדבר על חתונה? (איך סטיתי מהנושא, לא יודעת). בכל מקרה, חתיכת הסמרטוט הזה, לא מספיק שלא קולט את החוצפה וחוסר הרגישות, מעיז עכשיו להתקשר ולהתבכיין שהוא לא מוצא מישהי להתחתן איתה. אם היית מסוגל לחכות 7-8 חודשים, אולי לא היית במצב הזה, ואולי, עם קצת מזל, היא היתה זורקת אותך עוד לפני כן, אבל שוב סטיתי מהנושא. בכל מקרה, רוית, אני חושבת שאת טיפוס סלחני הרבה מעל לממוצע, כנראה נשמה טהורה שכל מטרתה הוא לעשות לאנשים טוב בחיים, אבל נדמה לי שגם את בין השורות מבינה שהבחור לא מציאה גדולה, אחרת לא היית אומרת שלא נעים לך לשדך אותו לחברותייך. אם אי הנעימות היא בגלל שהוא היה פעם מאורס לך לשלוש דקות, זו כבר החלטה שלך, היות וההחלטה צריכה להיות האם הוא שווה שידוך בכלל, והאם לך יש את גדלות הנפש לשכוח את טמטומו ולנסות למצוא לו חברה לחיים. לא נוח לך? אנא אמרי לו את משפט הפתח שיש לשננו השכם והערב: "לך תחפש מי ינענע אותך" (אפשר לחזור על זה כמה פעמים, על מנת להגיע לאינטונציה הנכונה). חושבת שאולי לא יקרה כלום? נסי. בנוגע לחשד שלאזארוס העלה, שאולי יש פה רצון לקאם בק מטורף - איכשהו לא נראה לי שהוא בחור אחראי ו/או יציב מדיי. אני הייתי ממליצה ללכת על אופציה א, ולתת לו להתאמץ, להזיע וללמוד מה זה קשר, ואז אולי ימצא מישהי שתסכים להתחתן איתו. אני בעיקר מקווה שזו לא תהיי את.

היות והחלטתי שאני נורא נהנית מזה

אז אני מקפיצה. פשוט נעשיתי נורא טובה בזה.

nutmeg

New member
מתה על נשמות טובות!

רוית! אני רק רוצה להזכיר לך לברך כל יום מחדש שלעלוקה הזו לא היתה מספיק סבלנות לחכות לך. אני במקומך הייתי אומרת לו שאם לא היה כל כך אגואיסטי וחסר רגישות וסבלנות לפני 8 חודשים לא היינו מנהלים את השיחה הזו עכשיו. אבל אני, כידוע, בכלל לא נשמה טובה. נהפוך הוא.

zimes

New member
לאן את חושבת שאת הולכת../images/Emo35.gif

אני מבקשת, בשם אפי והפורום - ספרי לנו מה החלטת לעשות, וספרי לנו איך הגיב הצד השני. בפעם הבאה שנישאל שאלה דומה, נהיה (מעט) חכמים יותר. חוץ מזה, את התשלום, לפי התעריף המקובל, את מתבקשת להעביר ישירות לאפי (או באמצעות הראש הגדול), לתיבת המסרים התפוזית.

שבוע טוב

החלטתי שאני מנתקת איתו את הקשר "הידידותי" שהיה. ובקשר לתגובה שלו אני אספר לכם בהקדם האפשרי

למעלה