צריכה עצה

talullah

New member
צריכה עצה

שלום לכולם קוראת כאן המון אך די סמויה.... נתקלתי בבעיה ואשמח אם תעזרו בעצות שלכם. אנו בתהליך תכנון בית בצפון. הגענו להגשות - כלומר הגשנו כבר 3 פעמים וכל פעם קיבלנו רג'קטים לתיקון (לדעתי אשמת האדריכלית). לפני שבועיים קיבלנו את מכתב התיקונים ה 3 מהוועדה (עדיין לא עברנו הג"א וממ"י) ופתאום רציתי לשנות משהו בבית. השינויי אינו גדול ומתייחס לסגירת קיר חיצוני ושינויי קטן בגג. האדריכלית טוענת ובצדק שיש לשנות כעת את ההגשות, חתכים, רשימות אלומיניום, חשמל ואינסטלציה. אני הצעתי לשלם לה עבור העבודה הנוספת (אני רציתי את השינויי) וביקשתי הצעת מחיר ממנה. חזרה אלי עם הצעה של 12,000 ש"ח . הייתי המומה זהו מחצית משכרה הכולל. שאלתי 2 אדריכלים אחרים חברים המכירים את הבית היטב לגבי היקף העבודה הנדרש והם טענו שיש לשלם רק כמה אלפי ש"ח. פניתי לאדריכלית שעד עכשיו היו בינינו יחסי עבודה נהדרים וקלים (מה גם שתמיד הגעתי אליה לפגישות בכדי לעבוד מול המחשב ישירות ולחסוך זמן) וביקשתי שתשקול שוב. אם לא נגיע לעמק השווה במחיר האופציות הן : להשאיר מצב קיים, להחליף אדריכל (סול יותר מהצפון כי הרי אני יודעת מה אני רוצה) ולהתחיל מההתחלה או???? האם יש תובנות?

בינא

Member
אין הצדקה לדרישת התוספת המופרזת...

אלא אם זה אומר לעבור את כל התהליך כ"תוכנית שינויים" מחדש. בהחלט יכול להיות שזהו "איתות" מהאדריכלית ש"נשבר" לה ממשהו (בדרך כלל זה מועדת בנין ערים). רצוי לדבר איתה על זה, לעודד אותה להמשיך עם המבנה, בעיקר אם היחסים טובים ולנסות לברר מה בעיקר מטריד אותה, שבגלל זה היא דרשה סכום כל-כך גבוה... אם זה בזבוז הזמן מול הועדה, או תחושת ההשפלה שהיא מקבלת מהם, או שסתם "נמאס" לה מהתכנון החוזר של המבנה והיא מרגישה "תקועה" ושהיא מבקשת "להמשיך הלאה", נסי להקל עליה בתחושות שלה ולספר לה כמה את מרוצה מעבודתה עד כה...כי אולי לא אמרת לה את זה מספיק...? נסי גם לראות אם את יכולה להסכים לתכנון "מקל" שידרוש פחות עבודה ואולי ימנע את הצורך ב"תוכנית שינויים". עקרונית - עלות תוכנית שינויים אמורה להיות 25% - 35% מהתכנון הראשון ולא יותר.

פיטנגו4

New member
יש 2 אפשרויות

הראשונה, שהיא מרגישה שתפסה אתכם בXXX וסתם זרקה מחיר מטורף. השניה, שיש סיבה אמיתית לעלות הזו, ואולי היא תוכל להסביר לכם איך השינוי הזה מגיע לכמות שעות עבודה שמתומחרת ב 12K ש"ח. פשוט בקשו ממנה לפרט את העבודה הנדרשת. אולי אתם כהדיוטות לא מודעים לבעיתיות?

talullah

New member
תשובות

היחסים שלנו טובים מאד השינויים שיש לשנות כעת את ההגשות, חתכים, רשימות אלומיניום, חשמל ואינסטלציה לא על כל הבית רק על 5 מטר רבוע מתוך בית של 190 מטר בינא צודק בערק 25% זה הסכום שציפיתי לו.

למעלה